RuMeYss
Oct 26 2006, 05:01 PM
Öncelikle SLM-IN ALYKM Site Halkı...
Ben lise son sınıf öğrencisi bir kardeşinizim:) öss ye giricem ama hala meslek konusunda kararsızlık yaşıyorum burda bu konuda bilgili büyüklerimi görünce danışayım dedim
ben eczacılık ve psikiyatrislik meslek dallarının artılarını ve eksilerini öğrenmek istiyorum..
bana bu konuda yardımcı olabilirsneiz çok sevinirim:) şimdiden çok çok teşekkürler
mahser
Oct 26 2006, 05:14 PM
İkiside sayısal alanda olmasının dışında pek birbiriyle ilişkili mesleklşer değil.şahsi bir fikir olarak ben psikiyatriye oy verirdim. Abcak psikiyatri hiç kolay bir meslek değil. Çok büyük sabır ister zira ilgileneceğin hastalar malum. son yıllarda çok ihtiyaç duyulan bir meslek ama. Eczacı çok fazla arkadaşım var. okuması çok zor bir bölüm. enazından istanbul ünv. için söyleyebilirim.fakatmezun olup eczane açınca rahat.
İnşallah hakkında hayırlı bir karar alırsın. Bu öss insanın ömrünü tüketiyor. Allah selamet versin
RuMeYss
Oct 26 2006, 05:28 PM
psikiyatri aslında en çok yapmaktan hoşlanacağım meslek artı parasal yönden baya iyi..
fakat çalışırken öncelikle kendini ispat etmeni gerektiren ve hertürlü insana sabır ve yardımda bulanabilme yeteneği isteyen bir meslek..
hakikaten zor öss dediğin gibi abicim Allah öss ye hazırlanan herkese sabır ve kolaylık versin..
KERIM
Oct 26 2006, 05:33 PM
sevgili kardesim, eger bir bayansaniz, tercihinizi eczaciliktan yana kullanmanizi oneririm. her acidan rahat ve guzel bir meslek ozellikle bir bayan icin.
RuMeYss
Oct 26 2006, 06:09 PM
teşekkür ederim KERİM bilgilendirme için..(ayrıca ben bayanım..

)
mahser
Oct 26 2006, 07:00 PM
ALINTI(RuMeYss @ Oct 26 2006, 06:28 PM)

psikiyatri aslında en çok yapmaktan hoşlanacağım meslek artı parasal yönden baya iyi..
fakat çalışırken öncelikle kendini ispat etmeni gerektiren ve hertürlü insana sabır ve yardımda bulanabilme yeteneği isteyen bir meslek..
hakikaten zor öss dediğin gibi abicim Allah öss ye hazırlanan herkese sabır ve kolaylık versin..
Bende hep psikolojiyle
lgili bir bölümde olmak istedim. Ama dediğin gibi gerçekten işinde iyi olmak istiyorsan yani mesleğin hakkını verebilmekk için çok fedakarlık ister. Birde çok önemli olmayan bir ayrıntı: bana abla demen daha doğru canım
n@mlı
Oct 26 2006, 07:29 PM
Kesinlikle eczacılık. Çalışma hayatında çok daha rahat edersin.
Leader
Oct 27 2006, 09:50 AM
Bilim Para için midir, Bilim Bilim için midir, Bilim insan için midir sorularına karşı kendinizde uyanan cevap nedir önce bunu tespit etmek gerekir. Ama bu da yetmez bir de öss puanına bakmak gerekir. İnşallah yeteri kadar puan alırsınızda bölümler arasında kendinize en uygun olanını seçersiniz...
leyyin
Oct 27 2006, 10:01 AM
Hacettepe Eczacılık Fakültesi mezunuyum.Eczacılığın bir bayan için ideal meslek olduğunu düşünüyorum.Mesleğimden çok memnunum.Üniversitesine göre de okuma zorluğu değişiyor.Eğitim kalitesi olarak sağlık birimi alanında Hacettepe Üniversitesi Türkiye'de sayılı üniversiteler arasında yer alıyor.Dersler ağır okumak zor.Sorular varsa alabilirim.
RuMeYss
Oct 27 2006, 04:52 PM
ilgileniriniz ve dualarınız için çok teşekkürler..
jiyan senle özel olarak konuşmak isterim

leader haklı olabilirsin ama bence o sorularının hepsinin cvp ı ewt bilim hepsi için yapılabilir

(buarada mahser çok özür dilerim

)
..::ESRA::..
Oct 28 2006, 02:02 PM
Bende şu an öğrenciyim RuMeYss' cim Gazi Kimyada okumaktayım..Bana sorarsan iyi çalış ve Eczacılık oku..Bir bayan için güzel bir meslek ama bunlardan önce sınava iyi çalış ve puanın geldikten sonra bunları düşün..
RuMeYss
Oct 28 2006, 04:47 PM
ESRA cım ben nedense sınava giriyim aldığım puana göre yer seçiyim diye bir düşünce içerisine girmiyorum..
bana mesleğimi seçip ona göre çalışmak daha mantıklı geliyor

teşekkür ederim ilgin için..
..::ESRA::..
Oct 28 2006, 06:07 PM
ALINTI(RuMeYss @ Oct 28 2006, 04:47 PM)

ESRA cım ben nedense sınava giriyim aldığım puana göre yer seçiyim diye bir düşünce içerisine girmiyorum..
bana mesleğimi seçip ona göre çalışmak daha mantıklı geliyor

teşekkür ederim ilgin için..

Hedefini belirlemek elbette önemli..Hedefin aşağı yukarı belli ya p yada e..Bundan sonra iyi çalışman gerekiyor..Yalnız puanın gelmedende bir yeri şeçemezsin değil mi?..
Yanlış anladın galiba..
DuYGuSaL
Dec 14 2006, 02:45 AM
ALINTI(RuMeYss @ Oct 26 2006, 05:01 PM)

Öncelikle SLM-IN ALYKM Site Halkı...
Ben lise son sınıf öğrencisi bir kardeşinizim:) öss ye giricem ama hala meslek konusunda kararsızlık yaşıyorum burda bu konuda bilgili büyüklerimi görünce danışayım dedim
ben eczacılık ve psikiyatrislik meslek dallarının artılarını ve eksilerini öğrenmek istiyorum..
bana bu konuda yardımcı olabilirsneiz çok sevinirim:) şimdiden çok çok teşekkürler

Bence ne olursa olsun kendi düşüncelerinize önem vermelisiniz... Bundan 5-10 sene sonrasını düşünün kendinizi
bi eczacı olarak birde psikiyatr olarak düşünün ve hangisinde daha mutlu olacağınıza bakın....
kirmizi_gul
Dec 23 2006, 12:34 PM
AHHH NE GUZEL BENDE LISE SONDAYIM VE PSIKIYATRISLIK SECTIM, BENIM ICIN BU KARAR COOK LOAY OLDU CUNKU KUCUKLUGUMDEN BERI ISTEDIGIM BIR SEY...SANADA NASIL AYRDIMCI OLABILIRIM BILMEM KI
ersoy61
Dec 25 2006, 01:33 PM
tabiki cok güzel bir meslek secmişsiniz kendinize türkiyenin psikolojisi bozulmuş özellikle laik kesimin onlara allah rızasın icin bir el atarsınız değilmi?
mavii
Jan 8 2007, 08:33 PM
sunu belirtmek istiyorum psikiyatri icin oncelikle tip okuman gerek ama psikolog olmak istiyorsan EA bolumuden psikoloji bolumunu secmelisin.. yani eger cok istiyorsan seceneklerin tip ve eczacilik arasinda olmali sanirim, hayirlisi olur insallah...
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.