Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Burcunuz Nedır? Burclara ınanır Mısınız?
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİFORUM DİĞER... > .·[ ANKETLER ]·.
Sayfa: 1, 2, 3, 4
imge
Balık burcu olarak cok duygusal oldugumu belırtmek ısterım ama bu durumdan sıkayetcıyım sad.gif
burcumun ozellıklerını tasıdıgım ıcın sanırım ınanıyorum smile.gif
evet sızın burcunuz ne?
cabcub
bişey söyleyeyim mi..bu konu da açılmıştı biggrin.gif hatta baya tartışılmıştı bleh.gif
neyse ben de yay burcuyum biggrin.gif
hamzayurekli
İkizler burcuyum tongue.gif ....
Cift karekterliyimdir bende sewmıyorum ya kendı huyumu herhalde cok benzıyorum burcuma....
Bı çok sınırlı oluyorum bırde sevecen cana yakın bi ortama gırdıgımım zaman kendımı ıllakın bellı ederım tongue.gif ........
imge
Tamam artık o zaman beni bu defa banlarlar BAN!!!
Ama napayım aktif üyeler değişiyor neyse arkadaşlar çaktırmadan herkes burcunu yazssın şimdi gelir adminler whistling.gif
mahser
Aslan burcuyum. burçlar %25 etkiliymiş insan karakterinde . son zamanlarda her işimizi burrçlara göre ayarlayınca bu oran değişiyor tabi. burcumun özelliklerini de taşıyormuşum.
başak
Tipik Aslan burcuyum smile.gif
EcMeL_iNaS
Tipik bir İKİZLER burcu olduğum söylentileri ortalarda dolaşıyor smile.gif

Zekiyim, konuşkanım, mantıklıyım, entellektüelim, değişkenim, çift karakterliyim, anlaşılması zorum, üstün yetenekliyim, çabuk düşünürüm, çabuk hareket ederim, sezgilerim kuvvetlidir, sinirlerini kontrol etme konusunda başarılı olduğum söylenemez vs vs vs... smile.gif
Aaa ilkem de; DÜŞÜNÜYORUM smile.gif

İşte bu benim bleh.gif
imge
Hımm Bu bir burcun özelliği oluyor dimi

benim ilkemde;
HADİ CANIM
biggrin.gif
EcMeL_iNaS
QUOTE(nakşiyan @ Oct 27 2006, 10:35 PM) *

Hımm Bu bir burcun özelliği oluyor dimi

benim ilkemde;
HADİ CANIM
biggrin.gif

Aaa tabi ki bir burcun özelliği ve hepsi de bende mevcut çok şükür bleh.gif İyisiyle kötüsüyle seviyorum kendimi ben wink.gif
EcMeL_iNaS
Bak nakşiyan sana benden hediye smile.gif
Şifre: hayalci, duyarlı

Balıkların olumlu huyları: Sevimli, duygusal, dünyevi olmayan, duyarlı, uyumlu, kolay etkilenen, iyi kalpli, merhametli, anlayışlı

Balıkların olumsuz huyları: dikkatsiz, gizliliği seven, kolayca altüst olan, yaşamın gündelik akışına ayak uyduramayan, zayıf iradeli, kararsız

İŞTE BU DA SENSİN... biggrin.gif
imge
ohmy.gif aaa ben valla TEŞEKKÜRLER arkadaşım bunlarda benden sana gelsin o zaman flowers.gif

Hocam dersi almadan önce ğördüğüm rüya için hayal gücün çok geniş demişti,bende hemen ben BALIK burcuyum demiştim. biggrin.gif
EcMeL_iNaS
Doğru cevap işte klasik bir BALIK BURCU smile.gif Çok hayal kuranların hayalkırıklıkları büyük olurmuş Allah muhafaza...Dikkat etmeni tavsiye ediyorum jp.gif

Bu arada çiçekler için teşekkürler vazoya koydum solmasınlar yasık olur bleh.gif
Hod-ray
ALINTI(EcMeL_iNaS @ Oct 27 2006, 10:22 PM) *

Zekiyim, konuşkanım, mantıklıyım, entellektüelim, değişkenim, çift karakterliyim, anlaşılması zorum, üstün yetenekliyim, çabuk düşünürüm, çabuk hareket ederim, sezgilerim kuvvetlidir, sinirlerini kontrol etme konusunda başarılı olduğum söylenemez vs vs vs... smile.gif

İşte bu benim bleh.gif

Ben de ondanım fool.gif Mütevazi olduğumuzu eklememişsin laugh.gif
mahser
ALINTI(başak @ Oct 27 2006, 09:25 PM) *

Tipik Aslan burcuyum smile.gif

Başakcım Biz çok benziyoruz. Hem aslan burcu hem istanbul aşığı. Sen ben
im ruh ikizimmisin yoksa
. biggrin.gif
Mağlub
ALINTI(başak @ Oct 27 2006, 09:25 PM) *

Aslan burcuyum smile.gif

vede burcumun özelliklerinde bi yer vardı.Aynaları çok severler diye.Bende aynayı gerçekten seviyorum.Her yanından geçişimde bakmadan edemiyorum.
başak
mahser onu zaman gösterecek aslan burçları lider olmayı severler ve ben bunu gayet iyi başarırım kıskançlarıdır ama ben bazen kıskanamıyorum veeeeeeeeeeeee en önemlisi cömert ve sadıktırlar clapping.gif
Kulûb_Hacegân
Koç burcu oldugum söyleniyor ama özellikleri nedir bilmiyorum...
leyyin
Burcun Özellikleri

Kova, değişim ve devrimlerin gezegeni Uranüs'ün etkisi altındadır. Bu durum Kovaların arkadaş canlısı, uyumlu, ama ne yapacağı belli olmayan insanlar olarak tanınmalarına sebep olur. Değişik açılardan bakılırsa Kovanın zıtlıklarla dolu bir kişiliği vardır. Onun sıradan insanlar gibi tepki vermesini beklemeyin. Ayrıca değişimi, yenilik ve macerayı sever. Kovanın dengeli bir kişiliği olmasına rağmen, burcunun değişik etkileriyle dengesi çabuk bozulur. Aşırılığa kaçan davranışlara eğilimlidir. Dünyanın mevcut durumu onun hoşuna gitmiyorsa, onu değiştirip kendi ideallerine uydurmak zorundadır. Dünyada iz bırakmayı başarabilmiş dâhi Kovalar vardır. Örnek olarak köleliği kaldıran Abraham Lin coln gösterilebilir. Kovanın ideali baskıya karşı savaşmaktır. İnsanlara daha hoş bir dünyanın kapılarını açan, yeni besteler yapmış olan Wolfgang Amadeus Mozart, bunlardan biridir.

Bazı Kovalar enerjilerini uzay yolculuğu veya zaman içinde yolculuğu olası kılmak için harcamışlardır. Örnek olarak Jules Verne ya da H.G. Wells gibi ünlü bilimkurgu yazarlarını verebiliriz. Atlantik'i geçen ilk kişi Charles Lindbergh de Kova burcundandır. Hava grubundan olan bütün burçlar gibi Kova da abartılı duygulardan korkar. Aklın yardımıyla kon trol edilemeyen durumlardan mümkün olduğunca kaçmaya çalışır. Kendi zekâsı, Kova için tehlike anların da hiç düşünmeden kullanılacak bir çıkış kapısıdır.

Temelde iyi, anlayışlı, yardımsever ve hoşgörülü olan Kova, taraf tutmaktan kaçınır. Bu yüzden sık sık gevşeklikle suçlanır. Kova bir şeyi görmek istemezse, görmez...

Kovanın insanlığın nasıl olması gerektiği konusunda muazzam fikirleri vardır. İdealleri gerçekten çok büyüktür. Ütopyalar ve serseri fikirlerle ilgilenmeye eğilimlidir. Bir firmanın mali işler sorumlusu veya bir işin finans görevlisi olmak isteyen Kovalardan sakının. Ya bir dâhi ya da bir deliyle karşı karşıyasınız. Her koşulda dikkatli olmalı ve bir karar vermeden önce daha iyi bilgiler edinmelisiniz.

Kova için maddi değerlerin hiçbir anlamı yoktur. En büyük zayıflığı, savunduğu ideallerini kendisinde uygulayamamasıdır. İnsanlığı kurtarma isteğinde çok ciddidir, ama bu büyük işle ilgili günlük görevlerini bile unutur.

Bunun için Kova, sosyal duyarlılığına rağmen egoisttir. Ama bireysel değil, kollektif değerler için savaşır. Bu noktada diğer insanlardan tamamen ayrılır.

Eğer ideallerinî gerçekleştirmeyi başaramazsa, içine kapanır. Duvarları egoizmden oluşan bir kale kurar. Kendini hoş olmayan sürprizler den korumak için bu metodu kullanır. Birçok Kovanın kelime hazinesinde içtenlikle söylenen bir "sen" eksiktir. Kova burcunda doğanlar, dostluğun egemen olduğu bir dünya özle mi içindedirler. Aşkın arkasında büyük tehlikeler olduğuna inanırlar: Kırık kalpler, öldürülmüş rakipler gibi. Böyle bir aşk, bir dramla biter ve bu Kovayı korkutur.

Aşksız bir dünyada daha az kar maşanın olacağını düşünen Kovaların sayısı az değildir. Birçokları mantık ile duyguları arasında gidip gelirler.

Bir Kovanın, hayatında aşka çok yer ayırması nadir görülür. Aşk, bu burç için esas ideallerinden sonra gelir. Özgürlük kavgası, mesleki görevler; bunların hepsi onlar için aşktan önce gelir. Kova, Eros'a nadiren kurban olur. Kurban edildikten sonra, tekrar ezilenlerin haklarının ve büyük ideallerinin hayalini kurabileceği kendi dünyasına çekilir. Kova, günlük sorunları aşabilme ihtiyacı içindedir. Başka insanlarla ilişki kurarken kendini sevilmeye değer, hoşgörülü, biraz serseri gösterir. Eşinin özgürlüğüne saygı duyar. Kıskançlığını dizginleyebildiği sürece bu böyle sürer.

Dostları bu davranışını aldırmazlık olarak görürler, ama aslında öyle değildir. Kova, duygularını açığa vurması söz konusu olduğunda çok çekingendir. Ayrılık acısını gözyaşlarıyla belli etmesi ondan beklenemez.

Bakınız kova burcu google Caherles Darwin de kovaymış fool.gif
n@mlı
ALINTI(JiYaN @ Oct 28 2006, 10:56 AM) *
Burcun Özellikleri

Kova, değişim ve devrimlerin gezegeni Uranüs'ün etkisi altındadır. Bu durum Kovaların arkadaş canlısı, uyumlu, ama ne yapacağı belli olmayan insanlar olarak tanınmalarına sebep olur. Değişik açılardan bakılırsa Kovanın zıtlıklarla dolu bir kişiliği vardır. Onun sıradan insanlar gibi tepki vermesini beklemeyin. Ayrıca değişimi, yenilik ve macerayı sever. Kovanın dengeli bir kişiliği olmasına rağmen, burcunun değişik etkileriyle dengesi çabuk bozulur. Aşırılığa kaçan davranışlara eğilimlidir. Dünyanın mevcut durumu onun hoşuna gitmiyorsa, onu değiştirip kendi ideallerine uydurmak zorundadır. Dünyada iz bırakmayı başarabilmiş dâhi Kovalar vardır. Örnek olarak köleliği kaldıran Abraham Lin coln gösterilebilir. Kovanın ideali baskıya karşı savaşmaktır. İnsanlara daha hoş bir dünyanın kapılarını açan, yeni besteler yapmış olan Wolfgang Amadeus Mozart, bunlardan biridir.

Bazı Kovalar enerjilerini uzay yolculuğu veya zaman içinde yolculuğu olası kılmak için harcamışlardır. Örnek olarak Jules Verne ya da H.G. Wells gibi ünlü bilimkurgu yazarlarını verebiliriz. Atlantik'i geçen ilk kişi Charles Lindbergh de Kova burcundandır. Hava grubundan olan bütün burçlar gibi Kova da abartılı duygulardan korkar. Aklın yardımıyla kon trol edilemeyen durumlardan mümkün olduğunca kaçmaya çalışır. Kendi zekâsı, Kova için tehlike anların da hiç düşünmeden kullanılacak bir çıkış kapısıdır.

Temelde iyi, anlayışlı, yardımsever ve hoşgörülü olan Kova, taraf tutmaktan kaçınır. Bu yüzden sık sık gevşeklikle suçlanır. Kova bir şeyi görmek istemezse, görmez...

Kovanın insanlığın nasıl olması gerektiği konusunda muazzam fikirleri vardır. İdealleri gerçekten çok büyüktür. Ütopyalar ve serseri fikirlerle ilgilenmeye eğilimlidir. Bir firmanın mali işler sorumlusu veya bir işin finans görevlisi olmak isteyen Kovalardan sakının. Ya bir dâhi ya da bir deliyle karşı karşıyasınız. Her koşulda dikkatli olmalı ve bir karar vermeden önce daha iyi bilgiler edinmelisiniz.

Kova için maddi değerlerin hiçbir anlamı yoktur. En büyük zayıflığı, savunduğu ideallerini kendisinde uygulayamamasıdır. İnsanlığı kurtarma isteğinde çok ciddidir, ama bu büyük işle ilgili günlük görevlerini bile unutur.

Bunun için Kova, sosyal duyarlılığına rağmen egoisttir. Ama bireysel değil, kollektif değerler için savaşır. Bu noktada diğer insanlardan tamamen ayrılır.

Eğer ideallerinî gerçekleştirmeyi başaramazsa, içine kapanır. Duvarları egoizmden oluşan bir kale kurar. Kendini hoş olmayan sürprizler den korumak için bu metodu kullanır. Birçok Kovanın kelime hazinesinde içtenlikle söylenen bir "sen" eksiktir. Kova burcunda doğanlar, dostluğun egemen olduğu bir dünya özle mi içindedirler. Aşkın arkasında büyük tehlikeler olduğuna inanırlar: Kırık kalpler, öldürülmüş rakipler gibi. Böyle bir aşk, bir dramla biter ve bu Kovayı korkutur.

Aşksız bir dünyada daha az kar maşanın olacağını düşünen Kovaların sayısı az değildir. Birçokları mantık ile duyguları arasında gidip gelirler.

Bir Kovanın, hayatında aşka çok yer ayırması nadir görülür. Aşk, bu burç için esas ideallerinden sonra gelir. Özgürlük kavgası, mesleki görevler; bunların hepsi onlar için aşktan önce gelir. Kova, Eros'a nadiren kurban olur. Kurban edildikten sonra, tekrar ezilenlerin haklarının ve büyük ideallerinin hayalini kurabileceği kendi dünyasına çekilir. Kova, günlük sorunları aşabilme ihtiyacı içindedir. Başka insanlarla ilişki kurarken kendini sevilmeye değer, hoşgörülü, biraz serseri gösterir. Eşinin özgürlüğüne saygı duyar. Kıskançlığını dizginleyebildiği sürece bu böyle sürer.

Dostları bu davranışını aldırmazlık olarak görürler, ama aslında öyle değildir. Kova, duygularını açığa vurması söz konusu olduğunda çok çekingendir. Ayrılık acısını gözyaşlarıyla belli etmesi ondan beklenemez.

Ne diyebilirim ki... Biz biz biz... flaugh.gif

efsane_efsane
alın size tam bir koç burcu erkeği ne kadar özellik varsa tereddütsüz beni anlatıyor biggrin.gif
_TUĞBA_
Oğlak burcuyum ve belli özelliklerini taşıyorum.
Burçlar konusunda çok yorum yapılır kimi inanır kimi inanmaz ama insanlar üzerinde muhakkak böyle bir etkinin olduğuna inananlardanım ben.Ama fal türüne çevrilmiş olanları kastemiyorum.Doğru kaynaklarda belli bilgiler var.Tabi sadece burçlara göre insanları değerlendirmek te yanlış.İnsanın karakterine ;yaşayışı,ailesi yetişme tarzı vs şekil veriyor.Yani biraz geniş bir konu.Ama benim gözlemlediğim kadarıyla çoğu kişi burcundaki özelliklerin belli kısmını taşıyor.Bu kadar tevafuk olmaz gibi geliyor bana ve muhakkak böyle bir ilim olduğunu düşünüyorum.
faith_td
ALINTI
Ne diyebilirim ki... Biz biz biz...

bu da tipik bi özelliğimiz biggrin.gif

RESUL`UN GÜLÜ FATIMA
bende ASLAN burcu olanlardanim demeden gecemiyecegim cool.gif
gleam.gif gleam.gif

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
hamzayurekli
ALINTI(EcMeL_iNaS @ Oct 27 2006, 09:22 PM) *

İşte bu benim bleh.gif

sen simdi kendındenmı bahsettın yoksa benımı tarıf ettın? anlamadım ınanakı....
DuYGuSaL
.........KOVA.......

Taşıdığım özelliklerden bazıları:
gezmeyi çok severler, araştırmayı çok severler,özgürlüklerine çok düşkündürler asla baskı altına giremezler,yeniliklere açıktırlar ,süslü bakımlıdırlar, jp.gif hassas ve duygusaldırlar sad.gif

ilkesi:
biliyorum
wink.gif
Emanet
ALINTI(JiYaN @ Oct 28 2006, 10:56 AM) *

Burcun Özellikleri

Ben bukadar anlatamazdim. Pek actif de degilim bu konularda, yinede tesekkurler Jiyan.
askıseyyah
benim burcum da kova.ancak burçların hayatımızda bu kadar etkili oldugunu düşünmüyorum.bu kadar etkili olsaydı tüm kovalar aynı olurdu.burçların etkisi %20 nin bile altında bence.
kirmizi_gul
BALIK BURCUYUM...
sezen741
Bende yay burcuyum good.gif
BiKeM
AKREP BURCUYUMM[COLOR=purple]
Minasu
başak burcuyum...burçlara inanıyorum...fakat bildigimiz günlük fal..burç yorumları vs..kişi üzerinde etki ettigi tarafında degilim...
ESRA85

Balık burcuyum ve burçlara inanırım jp.gif
zühre
oğlak burcu
disiplin hakimdir..
gerçektende öyle..hatta obsesyon(takıntı) olma tehlikesine varıncaya kadar.
selam ve dua ile..
muamma
Yay burcunu 'benim kadar taşıyan var mıdır acaba' diyecek kadar yayım.
suskun
bende koç burcundanım... ama özelliklerini hiç bilmiyorum.. confused1.gif
imge
Koç, Zodyak' ın ilk burcudur, bu nedenle yeni başlangıçları ve doğumu temsil eder. Koç insanı doğal, iç güdüsel, taze, saf ve hayattan zevk alan bir yapıdadır. Böylece, bir yapı meselesi olarak, birlikte olduğu insanları yoran çekingenlik de ona yabancıdır. Hayat onlar için heyecanlı bir macera anlamındadır. Her şeyden önce hayatın sunduklarını yakalamak ve her yönüyle hayatın tadını çıkarmak isterler.

Bazıları Koçta tipik egoistlik özelliklerinin bulunduğunu düşünürler, çünkü o, başkalarının kendi hakkında ne düşündüğünü, hareketlerinin onaylanıp onaylanmadığını öğrenmeye çalışmaz. Başkalarının, onu bildiğinden şaşırtmasına izin vermez. Koç, yaşamın her anında daimi bir meydan okuma görür. Koç insanı kendisini, cesareti, bireysel inisiyatifi ve enerjisi ile gösterir. Diğer yandan bunlar onun doğuştan gelen önderlik özellikleridir. Bunlar, yalnız hareket etme olarak da anlaşılabilir, aslında Koç her koşulda çok rahat yaşayabilir.

Koç insanı anlık tepkiler gösterir, bütün cesareti, enerji ve yaratıcılığı anlık bir meydan okumadır. Bu nedenle hiçbir şeyden çözülmemiş sorunlar kadar nefret etmez. Uzun süre çabalaması gerektiğinde sık sık tahammülünü kaybeder. Böylece, aslında uğrunda bütün gücünü harcadığı bir şeye, gerçekten ulaşmak istemediği izlenimi yaratır.

Son karar adımını atmakta tereddüt eder. Büyük amaçları, Koçu gerçekte sadece global olarak ilgilendirir. Küçük detaylar, ufak tefek noktalar ona dehşet verir.

Koçlar, "ıvır zıvır" ile uğraşmayı başkalarına bırakır ve ayının postu paylaşılmadan yeniden ava çıkarlar. Devamlı yenilik peşinde olma dürtüsünü hayat boyu bastıramazlar, aksi halde kişiliklerini kaybederler. Açıklık ve dürüstlükleriyle ara sıra diğer insanları yaralarlar. Aslında yaralama düşüncesi akıllarından bile geçmez. Koç insanları, bazılarının bakış açısına göre kader tarafından korunurlar. Çünkü, kozmik sistemimizde hayat veren ve hayatı koruyan Güneş, en büyük etkisini bu burçta gösterir.

Koç doğallığını, kendine hiçbir sınır koymamasına ve koydurmamasına borçludur. Koç insanları, küstahlık içeren davranışlar gösteren kişileri, açık ve arkadaş canlısı olmasına rağmen yanına yaklaştırmaz; bunlar pek küstahlık sayılmasa da koçun yanına yaklaşıp kartlarına bakmayı cesaret eden bir kişi, mantığının soğukluğunu ve keskinliğini hisseder, sınır dışına sürülür.

Kendisini sınırlanmış ve başarısı engellenmiş hissettiği anda. Koçun içindeki savaşçı tabiat, birdenbire canlanır. Diğer yandan Koç toleranslı ve birine analık edebileceği zaman yardımseverdir. Bir Koça bir şeyi beğendirmeye çalışmak, zor ve yorucu bir iştir. Bununla birlikte Koçun yardımseverliğini reddettiğiniz de, karşınızda yaralanmış ve hayal kırıklığına uğramış bir insan bulursunuz. Çünkü aldırmaz görünmesine rağmen, o aşırı derecede hassas ve duygusaldır. Paylaşma veya yardım teklifinin reddi durumunda tepkisi, depresif bir halde içe dönme olabilir, fakat kendini ilkel bir öfke ve kızgın bir hava içine de sokar. Ama bu durumdan çabuk kurtulur. Yeni bir yardım önerisi sunar, böylece Koçların yeni bir özelliği ortaya çıkar: Hastalık derecesinde sabırsızlık.

Koç insanları, genelde dış görünüşten de kolayca tanınabilirler. Çalı gibi, burunlarına kadar uzanan kaşları ve bariz yüz hatlarıyla bir Koçu düşünmek için, fantaziye fazla ihtiyaç yoktur.

Gerçekten de Zodyak'taki Koçların, kavga meraklısı koçlarla çok o tak noktaları vardır. Başlarını eğer

ve hiçbir uyarıda bulunmadan saldırırlar. Kesinlikle etkili olan bu taktiğin bazen acı verdiğini, özellikle de başlarının çok yandığını dikkate almazlar. Zaten alsalardı, Koç olamazlardı. Koç, er ya da geç yüzünden veya kafasından yaralanırsa şaşırmayın. Onun dış görünüşü, yukarıda anlatıldığı gibi saldırıya hazır bir koç gibidir; baş önde, tıpkı bir yayın kirişi gibi gergin...

sana kocaman koç burcu.....
suskun
ALINTI(nakşiyan @ Dec 23 2006, 10:42 PM) *

Koç, Zodyak' ın ilk burcudur, bu nedenle yeni başlangıçları ve doğumu temsil eder. Koç insanı doğal, iç güdüsel, taze, saf ve hayattan zevk alan bir yapıdadır. Böylece, bir yapı meselesi olarak, birlikte olduğu insanları yoran çekingenlik de ona yabancıdır. Hayat onlar için heyecanlı bir macera anlamındadır. Her şeyden önce hayatın sunduklarını yakalamak ve her yönüyle hayatın tadını çıkarmak isterler.

Bazıları Koçta tipik egoistlik özelliklerinin bulunduğunu düşünürler, çünkü o, başkalarının kendi hakkında ne düşündüğünü, hareketlerinin onaylanıp onaylanmadığını öğrenmeye çalışmaz. Başkalarının, onu bildiğinden şaşırtmasına izin vermez. Koç, yaşamın her anında daimi bir meydan okuma görür. Koç insanı kendisini, cesareti, bireysel inisiyatifi ve enerjisi ile gösterir. Diğer yandan bunlar onun doğuştan gelen önderlik özellikleridir. Bunlar, yalnız hareket etme olarak da anlaşılabilir, aslında Koç her koşulda çok rahat yaşayabilir.

Koç insanı anlık tepkiler gösterir, bütün cesareti, enerji ve yaratıcılığı anlık bir meydan okumadır. Bu nedenle hiçbir şeyden çözülmemiş sorunlar kadar nefret etmez. Uzun süre çabalaması gerektiğinde sık sık tahammülünü kaybeder. Böylece, aslında uğrunda bütün gücünü harcadığı bir şeye, gerçekten ulaşmak istemediği izlenimi yaratır.

Son karar adımını atmakta tereddüt eder. Büyük amaçları, Koçu gerçekte sadece global olarak ilgilendirir. Küçük detaylar, ufak tefek noktalar ona dehşet verir.

Koçlar, "ıvır zıvır" ile uğraşmayı başkalarına bırakır ve ayının postu paylaşılmadan yeniden ava çıkarlar. Devamlı yenilik peşinde olma dürtüsünü hayat boyu bastıramazlar, aksi halde kişiliklerini kaybederler. Açıklık ve dürüstlükleriyle ara sıra diğer insanları yaralarlar. Aslında yaralama düşüncesi akıllarından bile geçmez. Koç insanları, bazılarının bakış açısına göre kader tarafından korunurlar. Çünkü, kozmik sistemimizde hayat veren ve hayatı koruyan Güneş, en büyük etkisini bu burçta gösterir.

Koç doğallığını, kendine hiçbir sınır koymamasına ve koydurmamasına borçludur. Koç insanları, küstahlık içeren davranışlar gösteren kişileri, açık ve arkadaş canlısı olmasına rağmen yanına yaklaştırmaz; bunlar pek küstahlık sayılmasa da koçun yanına yaklaşıp kartlarına bakmayı cesaret eden bir kişi, mantığının soğukluğunu ve keskinliğini hisseder, sınır dışına sürülür.

Kendisini sınırlanmış ve başarısı engellenmiş hissettiği anda. Koçun içindeki savaşçı tabiat, birdenbire canlanır. Diğer yandan Koç toleranslı ve birine analık edebileceği zaman yardımseverdir. Bir Koça bir şeyi beğendirmeye çalışmak, zor ve yorucu bir iştir. Bununla birlikte Koçun yardımseverliğini reddettiğiniz de, karşınızda yaralanmış ve hayal kırıklığına uğramış bir insan bulursunuz. Çünkü aldırmaz görünmesine rağmen, o aşırı derecede hassas ve duygusaldır. Paylaşma veya yardım teklifinin reddi durumunda tepkisi, depresif bir halde içe dönme olabilir, fakat kendini ilkel bir öfke ve kızgın bir hava içine de sokar. Ama bu durumdan çabuk kurtulur. Yeni bir yardım önerisi sunar, böylece Koçların yeni bir özelliği ortaya çıkar: Hastalık derecesinde sabırsızlık.

Koç insanları, genelde dış görünüşten de kolayca tanınabilirler. Çalı gibi, burunlarına kadar uzanan kaşları ve bariz yüz hatlarıyla bir Koçu düşünmek için, fantaziye fazla ihtiyaç yoktur.

Gerçekten de Zodyak'taki Koçların, kavga meraklısı koçlarla çok o tak noktaları vardır. Başlarını eğer

ve hiçbir uyarıda bulunmadan saldırırlar. Kesinlikle etkili olan bu taktiğin bazen acı verdiğini, özellikle de başlarının çok yandığını dikkate almazlar. Zaten alsalardı, Koç olamazlardı. Koç, er ya da geç yüzünden veya kafasından yaralanırsa şaşırmayın. Onun dış görünüşü, yukarıda anlatıldığı gibi saldırıya hazır bir koç gibidir; baş önde, tıpkı bir yayın kirişi gibi gergin...

sana kocaman koç burcu.....

Allah razı olsun kardeşim teşekkür ederim...özelliklerin bazıları tutuyo bazıları tutmuyo mesela ben bencil deilim yaa...Allah korusun...tekrar tşk.. clap2.gif
ELEM
Terazi... confused1.gif
hamzayurekli
ALINTI(EcMeL_iNaS @ Oct 27 2006, 09:56 PM) *

Doğru cevap işte klasik bir BALIK BURCU smile.gif Çok hayal kuranların hayalkırıklıkları büyük olurmuş Allah muhafaza...Dikkat etmeni tavsiye ediyorum jp.gif

Bu arada çiçekler için teşekkürler vazoya koydum solmasınlar yasık olur bleh.gif

EeeEee bende cok hayel kurarım her hayel kuran balık mı olucak ama ikizler burcuyum ne olacak simdi herkez ışıkları takip etsin janım olmazki....

ALINTI(zühre @ Nov 27 2006, 10:20 PM) *

oğlak burcu
disiplin hakimdir..
gerçektende öyle..hatta obsesyon(takıntı) olma tehlikesine varıncaya kadar.
selam ve dua ile..

ozaman sana super bi iş-meslek buldum.....
Orduya gir asker ol.....Full Disiplin.... gleam.gif
DuYGuSaL
1- 20 ocak tarihleri oğlak burcunamı giriyor ... thinking.gif
imge
22 aralık 20 ocak arası diye biliyorum ayrıca benim yükselen burcum oğlak jp.gif
hamzayurekli
ALINTI(duygusal_insan @ Dec 31 2006, 08:57 AM) *

1- 20 ocak tarihleri oğlak burcunamı giriyor ... thinking.gif

Ocak ayında FUZULİ'nin Selamı war....
acaba FUZULİ oğlakmı?....
Seyfullah
Ben Aslan burcuyum.Walla aşırı gururum bazen beni bile yıpratıyoooooo!!!!!!!:(
imge
yukarıdaki aslan burcuna sahip kişi liderlik duygusu falanda var mı sizde ? biggrin.gif
islam ve kulluk
yay burcuyum ama burçlara inanmıyorum sebebi ise burçlar üzerinde biraz araştırma yaptım günlük falların %75'i birbirlerini tutmuyor karakter üzerine olan söylemleri ise belki 60-80 yıllık eleştirmelerin sonunda oluşan bir eleme diyelim smile.gif

Efendimiz(sallallahu aleyhi ve sellem) : "yıldızlara inanmayınız..." hadisinde burçlara inanılmaması gereğine değinmiştir hadis hasen garip olduğu için büyük şerhlerde geçmemekte ibni hanbel şerhine bakarsanız bulabilirsiniz...

Allah-u alem
Allah'a emanet olun
imge
günlük burçlara benimde inancım yoktur zaten ama bu konuda size cevap verecegim inşallah biggrin.gif
islam ve kulluk
elbette her zaman beklerim hatalarımın gösterilmesini smile.gif

ama dediğim gibi bu konuda hadis var vericeğiniz cevap bu hadisden daha üstün yani hasen - hasen sahih sınıfına giren bir hadis olmalı ki ikna edici olsun smile.gif

işin biraz zor gibi...
hamzayurekli
ALINTI(islam ve kulluk @ Jan 1 2007, 12:14 AM) *

elbette her zaman beklerim hatalarımın gösterilmesini smile.gif

ama dediğim gibi bu konuda hadis var vericeğiniz cevap bu hadisden daha üstün yani hasen - hasen sahih sınıfına giren bir hadis olmalı ki ikna edici olsun smile.gif

işin biraz zor gibi...

Ama sunu unutmıyalımkı kardesım burçların dınımızde yerı wardır....
hatta bende kitabı bile war dinmizde ASTROLOJİ diye bilim dalı wardır...amma welakın BURÇların akıntısını kapılıp ben İKİZLER BURCUYUM çift kisilikli olurmuş hade bakam çift kişilikli olmaya calısmayacaksın....ozaten salaklıktır.....

Ama gelecekle ilgili olan herseyın mutlaka günahı wardır;Şans oyunları,Falcılar vs...
Selam We Du ile.........
islam ve kulluk
kardeşim ben zaten hiç ilgisi yok demedim uyarın için teşekkürler...

Dinimizde oluş şekli karakter çözme ile ilgili olarak değil burç manasının asıl değindiği beis gök bilimidir ve elbette bu ilimin dinimizde yeri vardır...
imge
Astrolojinin Doğuşu

İlk peygamber olan Hz. Adem'den, son peygamber Hz. Muhammed (S.A.V.)'e kadar 124.000 peygamber gelmiştir. Allah, insanlara, doğru yolu göstermeleri, onların, kendi TEKliğini bilmeleri için gönderdiği peygamberlerin her birine, değişik konularda ilim hazineleri vermiştir.

Çok okuyan, kalemi bulan ve kalemle yazı yazabilen ilk peygamber olan İDRİS peygambere BURÇLAR İLMİ, verilmiş, kendisi de bunu genişletmiştir.

İdris peygamber almış olduğu vahye dayalı bir şekilde burçlar ve yıldızların, gerek insanlar, gerek yeryüzünde mevcut tüm birimler üzerindeki tesir ve önemini anlatmaya çalışmıştır.

Kısaca, Yıldız İlmi, veya Burçlar İlmi, İdris peygamberin mucizesi olup, daha sonra aynı çağda ilk defa Babiller tarafından, mevcut veriler ışığında düzenlenmiş ve genişletilmiştir.

Pek çok İslam düşünürü de, yıldızlar konusunu inceleyerek, varlığın var oluşunda burçların ve yıldızların rolünü, çeşitli kitaplarında anlatmışlardır. Ayrıca Kur'an-ı Kerimde yıldızlarla ilgili 60 küsur ayet vardır.

İslam Alim İmam Aziz bin Muhammed Nesefi "ZUBTEDİL HAKAİK" isimli eserinde "cisimler Alemin Mertebeleri "bölümünde anlatıyor:

" Malum olsun ki; Cenab-ı Hak Hazretleri cisimler alemini halketmek diledi. Önce dört zulmaniye nazar etti. Hemen bunlar eriyip cuşa geldi. Öz ve hülasasınsan Arş-ı Alayı yarattı, kalandan kürsiyi yarattı. Kalandan yedinci göğü yarattı, kalandan altıncı göğü, kalandan beşinci göğü, kalandan dördüncü göğü, kalandan üçüncü göğü, kalandan ikinci göğü, kalandan hava unsurlarını ( ay,yıldızlar, gezegenler v.s ), daha sonra su unsurlarını ve toprak unsurlarını yaratmıştır. Sonra maden, nebat, hayvan ve son olarak da insan meydana gelmiştir."

İNSANIN OLUŞUMU:

Kuran-ı Kerim'de Al-i İmran suresi 60.cı ayette de şöyle buyrulmaktadır.

" O Allah'tır ki; rahimlerde sizi dilediği gibi şekillendiren o'dur. Kendisinden başka ilah olmayan o, Aziz ( mutlak güç ) ve Hakim'dir.( hikmet sahibi )

BURÇLARI TANIYALIM:

Burçların her biri batinen ( özleri itibariyle ) Allah'ın "Esma-ül Hüsna"sının, yani yoplu olarak 99 olarak bilinen, güzel isimlerinin anlamlarının birleşimidir. Her bir burç 99 ismi ihtiva etmesine karşın, bunların farklı bileşimi ve her burçta belli isimlerin daha dominat olması nedeniyle, 12 burç değişik özellikler taşır.

Her burçta ağırlıklı olan isimlerden bazı örnekler:

KOÇ: Cabbar, Kaviy, Aziz, Vahid
BOĞA: Hasib, Metiyn, Hafıd
İKİZLER : Semi, Muid, Fettah, Rauf
YENGEÇ: Batın, Şekür, Müheymin, Hafız
ASLAN : Hayy, Evvel, Baki, Selam
BAŞAK : Basir, Muhsi, Melik
TERAZİ: Musavvir, Vedud, Mümin, Vahhab
AKREP : Kahhar, Muntakim, Mumit, Muktedir
YAY: Alim, Kabız, Gafur, Tevvab, Gani
OĞLAK: Sabur, Metiyn, Mani, Kadir
KOVA: Vasi, Kuddüs, Hakim, Mürid
BALIK: Halim, Latif, Mucib, Batın
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.