Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Matematik Sevenler Nerdesiniz?
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ MESLEKLER ]·.
Golden_section
Haydi matematiği seven arkadaşalar, ya da sevmek isterdim diyenler yorumlarınızı bekliyorum..........

Matematiksiz bir hayat düşünemiyorum..matematik her şeydir bence hayatın her alanında kullanıyoruz.
yani matematiği bilmeden olmaz...saygılar.....
Leader
Valla ben matematiği sevmiyorum. Ama önüme çıkan problemleri çözmekle mükellefim. Bunun için matematiği kullanıyorum. Ha matematiğe sorsanız o da beni hiç sevmez. Ama profesyonel davranmak zorundayız smile.gif
imge
matematık hımm bayılırım hele matematıksel bulmacalar hayranıyım herkes matematıgı sever bılmeden unutmayalım hayatımız matematık attıgımız her adım bıle 70 santımdır smile.gif
MalcomX

Diyceksiniz sen niye msg attın ama dayanamadım matematikten nefret ediyorum:))uni okumamda bile matematiksiz bölüm arayışım 1 2 sene surdu sonunda buldum:)))) offtp.gif offtp.gif offtp.gif

ALLAH a emanet
islamic_manifesto
ALINTI
Leader ; Ama profesyonel davranmak zorundayız

smile.gif Evet bu konuda sana hak veriyorum..Profesyonel davranmak gerek.
İnsanın sakındığı çöp burnunda bitermiş...

Ama hayatda başarılı olmak için herkezin matematiğe ihtiyacı var.
Sümerlerden bu yana smile.gif
OĞUZLU
Üstel Fonksiyonlar, Lineer Cebir, Analitik Geometri, Diferansiyel Denklemler, Komplex Sayılar, Matrix Hesaplamaları v.s, v.s

Mart ayı başlarında Matematiği forum üyelerine sevdirebilmek için OYUN PARKI'nda bir topic açmıştım ve birkaç matematik problemi vermiştim. (MATEMATİK OYUNU...Ekrem Hocam Nerede Acaba?) topicinde de yalınca belirttiğim gibi matematik herşeydir, onsuz yaşam olmaz.

Mesleğimi yaparken çok değil sadece 1(Bir) derecelik bir hesap hatasının, Maden Ocaklarında yüzlerce işçinin hayatına malolduğunu tecrübe etmiştim.

Leader kendine göre bir yorum yapmış...Yok efendim Matematiği sevmezmiş, keza Matematikte onu. comico.gif confused1.gif Ama başladığı ve inşallah bitireceği okuldaki eğitim ve sonrası tamamen matematiğe dayalıdır. e=mc2 fizik terimi gibi görünür ama rakamlar ile betimlenmeden sonuca varılmaz. Yakınada anlayacaktır, uzay Fiziği denilince sadece rakamların konuştuğunu. flaugh.gif

islamic_manifesto
Matematiği seven arkadaşlara kötü bir haberim var smile.gif
ABD li bilim adamları bir araştırma yapmış matematiğe yatkın insanların diğer branşlar ile ilgili çalışmalarda pekde başarılı olmadıkları sonucuna varmışlar smile.gif
Edebiyat sanat kütlür sosyoloji felsefe tarih spor vesair sosyal yönü fazla olan branşlar yani ..

Bende bu neticenin doğru olduğuna inanıyorum birde matematiksel zekanın gelşiminde küçükken iyi beslenmenin etkili olduğu söylenir.
Yani çocuğunuzun matematikle arası iyi olsun istiyorsanız onu küçükken bal ile süt ile tereyağı ile beslemekde fayda var smile.gif
Golden_section
ALINTI(islamic_manifesto @ Oct 23 2006, 11:08 PM) *

Matematiği seven arkadaşlara kötü bir haberim var smile.gif
ABD li bilim adamları bir araştırma yapmış matematiğe yatkın insanların diğer branşlar ile ilgili çalışmalarda pekde başarılı olmadıkları sonucuna varmışlar smile.gif
Edebiyat sanat kütlür sosyoloji felsefe tarih spor vesair sosyal yönü fazla olan branşlar yani ..

Bende bu neticenin doğru olduğuna inanıyorum birde matematiksel zekanın gelşiminde küçükken iyi beslenmenin etkili olduğu söylenir.
Yani çocuğunuzun matematikle arası iyi olsun istiyorsanız onu küçükken bal ile süt ile tereyağı ile beslemekde fayda var smile.gif

bu arştırmaya pek de katılmıyorum bilmelisiniz ki tarihte pek çok matematikçi aynı zamanda başka bir bilimle uğraşmış. özellikle felsefe iyi bir matematikçi aynı zamanda iyi bir felsefecidir bence. her neyse Amerikalılar bir çok araştırma yaptığını söyler ama bunların doğruluğuna pek de inanmıyorum.yani onların her söylediğine inanmamak gerekir diye düşünüyorum..Allah'a emanet olun saygılar
imge
Istısna var burada bennnnn benım kadar sosyal bırı yoktur heralde hem sol lob hızlı bende hem sag lob biggrin.gif
tamam tamam sustum smile.gif genellemede oyle bende oyle bılıyordum matematıkle arası ıyı olanın sosyal yonu zayıftır ama ben gıtarda calıyorum resımde cızıyorum masallah bıseyden gerı kalmıyorum sımdı ben esıt agırlıkmı oluyorum smile.gif
^fi-sebili-llah^
matematikle aram hep iyiydi.severim de kendilerini.
zaten artık istesem de istemesem de uğraşmak zorundayım matematikle flaugh.gif
farklı bir dünya olduğunu düşünüyorm matematiğin gleam.gif

bu arada nakşiyan kardeş dediğin özelliklere sahip insan ne oluyosa ben de ondan oluyom sanırım biggrin.gif gerçi şu sıralar pek yapamıyorm ama hepsini yapmışlığım + kabiliyetim vardır comico.gif biggrin.gif

ama yine de YAŞASIN MATEMATİK clapping.gif
Sosyolog
Matematiği okul hayatım boyunca sevmeye çalıştım.Ancak aramız hep orta şekerliydi.Matematiği hep sınıf geçmek için başarmaya çalıştım.Ancak sözel derslere aşırı düşkünlüğüm vardı.Zira üniversitede matematikle yollarımız ayrıldı artık.Gerçi bir ders için lazım olacak ama anlaşırız heralde.Velhasıl matematik benim hayatımda çok önem arzetmiyor.Benim sözel ilimlere daha fazla ilgim ve sevgim var.Matematiği her alanda kullandığımız doğru ancak bu anladığımız anlamda bir formülüzasyon gerektirmiyor....Bana göre sosyal ilimler bütünüyle olmazsa olmaz....
asuman
matematiği severdim. ta ki matemetik bölümünü kazanana kadar smile.gif
**göLge**
ilkokul hocam saolsun sevdirdi bana matematiği clapping.gif hala çok seviyorum bazen ağır geliyo ama olsun biggrin.gif
EsLeMNa
MAtemetik sevilmez mi hiç(;
Selman-ı Aydın
Evet yaa matematik sevilmez mi hiç? Matematik bana bulmaca gibi geliyor/du. Eşit ağırlığı seçince başımın belası Türkçe ile karşılaştım. Tamam güzel dil, iyi dil falan ama bana göre değil be.
asuveyda
matematik bana bazı arkadaşlarla aramdaki denklik bağıntısının boş küme olabileceğini,kendimi ilgilendirmeyen konularda ,o konulara göre benim türevimin sıfır olduğunu ,vs yi bu dille anlatmayı öğretti:)
jp.gif selametle kalın ..
Linkinpark
ALINTI(Golden_section @ Oct 23 2006, 12:13 AM) *

Haydi matematiği seven arkadaşalar, ya da sevmek isterdim diyenler yorumlarınızı bekliyorum..........

Matematiksiz bir hayat düşünemiyorum..matematik her şeydir bence hayatın her alanında kullanıyoruz.
yani matematiği bilmeden olmaz...saygılar.....

Karrdeş;

Mimarlık okuyoruz Hiç matematiksiz olurmu
?
SEDANUR
BEN MATEMATİĞİ SEVERİM.SAYILARLA OYNAMAK HOŞUMA GİDER. biggrin.gif biggrin.gif
TEVHİD
Matematik aslında sevilmeyecek bir ders değil. 8. sınıfta okuyan bir öğrencim vardı.Matematiği 1'di.Bütünleme sınavlarına girecekti. Matematikten nefret ettiğini söyledi.İlk dersimde sevmemesinin nedenlerini beraberce keşfettik.Daha sonra derslere başladık.Önce temeli kuvvetlendirdik. Daha sonra sevmeye başladı veeeee maşallah sınavdan geçti.
Aslında önemli olan sevmediklerimiz şeylerin altındaki gerçek nedenleri keşfedebilmek ve konunun üstüne gitmektir başarının sebebi.Çünki hiçkimseye sevmediği birşeyi zorla yaptıramayız. Zorla yaptırılsa dahi o işten hayır gelmiyor.İşkencesi de cabası tabii.
Herşeyin başı sevmek, sevmek, sevmek.
Birçok öğrencinin ortak sebeplerinden biri de öğretmeni ile iletişimde olamaması ve anlatılanı anlayamamaları. Şu da bir gerçektir ki eğer isterse ve severse herkes herşeyi öğrenebilir ama herkeste bildiğini aktarabilme özelliği yoktur diye düşünmekteyim.Allahu alem.

Selam ve dua ile
Golden_section
ALINTI(TEVHİD @ Apr 8 2008, 06:11 PM) *

Matematik aslında sevilmeyecek bir ders değil. 8. sınıfta okuyan bir öğrencim vardı.Matematiği 1'di.Bütünleme sınavlarına girecekti. Matematikten nefret ettiğini söyledi.İlk dersimde sevmemesinin nedenlerini beraberce keşfettik.Daha sonra derslere başladık.Önce temeli kuvvetlendirdik. Daha sonra sevmeye başladı veeeee maşallah sınavdan geçti.
Aslında önemli olan sevmediklerimiz şeylerin altındaki gerçek nedenleri keşfedebilmek ve konunun üstüne gitmektir başarının sebebi.Çünki hiçkimseye sevmediği birşeyi zorla yaptıramayız. Zorla yaptırılsa dahi o işten hayır gelmiyor.İşkencesi de cabası tabii.
Birçok öğrencinin ortak sebeplerinden biri de öğretmeni ile iletişimde olamaması ve anlatılanı anlayamamaları. Şu da bir gerçektir ki eğer isterse ve severse herkes herşeyi öğrenebilir ama herkeste bildiğini aktarabilme özelliği yoktur diye düşünmekteyim.Allahu alem.

Selam ve dua ile

bu söylediğinize kesinlikle katılıyorum benimde 8. sınıfta de öğrencilerim var konuya başlamadan önce bu zor bu zor diyor konuyu sıkmadan hoş bi şekilde anlatınca bu muydu diyor, yani matematiğe ön yargı ile yaklaşılıyor zor deiyor sevmiyorum deniyor sonunda anlaşılmıyor
-EBRAR-

Hımmm seviyorum sanırım. Öyle ki; hala peşimi bırakmıyor bu matematik laugh.gif Aslında matematik bana bulmaca çözmekten bile daha zevk verir, bir nevi beyin egzersizi gibi düşünüyorum. İşin garip tarafı yıllar sonra bile hala görüştüğüm öğretmenim, matematik öğretmeni. gleam.gif
sükût-u vaveyla
şöyle söyleyebilirim ki.okula başladığım ilk gün ,okuldan kaçtım ve ogün bugündür okulu sevmem.nasıl ki okulu ve dersleri sevdiren öğretmenler var nefret ettirenler olduğunuda unutmayalım...buna rağmen matematiğe karşı sempatim vardı...fakat kimyayı biyolojiyi daha çok seviyordum...dersaneye giderken matematiği daha çok sevdim...kesinlikle etrafımız matematik...matematiğe karşı önyargı var..
_MeRiÇ_
Vay be matematiğin baya seveni varmış..Bende çok severim matematiği.Yaz tatilinde biyerlere giderken yanımda mat. soru bankası götürdüğümü hatırlıyorum yani o derece flaugh.gif

Keşke matematiğe olan ilgimin onda biri de bio. ya olsaydı. cray.gif Ahh hiç anlamıyorum yaa. crying.gif crying.gif
sahtemavi
matematigi bende seviyorum ama nedense o beni sevmiyor
Kaveller
ALINTI(sahtemavi @ May 13 2008, 06:53 PM) *

matematigi bende seviyorum ama nedense o beni sevmiyor

matematiği sevmem , bulmacayı da sevmem sudoku diye bi oyun var akıllara zarar hele onu hiç sevmem
zaten einstein çok mutsuz bir insanmış önemli olan duygusal zekaymış deyip teselli buluyorum
nasreddinhoca
En sevmediğim matematik, bu aralar matematik çalışıyorum, şu ali ile veli'nin yaşını bir çözsem, matematiği de çözecem, bir de o iks var ya....
TEVHİD
ALINTI
zaten einstein çok mutsuz bir insanmış önemli olan duygusal zekaymış deyip teselli buluyorum

ALINTI
şu ali ile veli'nin yaşını bir çözsem, matematiği de çözecem, bir de o iks var ya....

shiny.gif shiny.gif shiny.gif İlâhi.

Ama hayatta herşey bir matematik üzerine kurulu.Ben çok severim.İks'i sevelim.Sevelim ki bilinmeyeni öğrenelim.Yaş problemleri de öyle basittir ki... smile.gif

Matematih dersleri veriyorum.Gelin sizlere de birkaç ders vereyim. Bak nasıl seversiniz.

Selam ve dua ile
ruveyda84
matematıgı severımm hemde coookkk gozellıle geometrıyı ondanda cok severımm. geometrı cozerken cok mutlu olurumm cozemedıgım soruları normal hayatta bıle beynımde cozmeye calışırımm jp.gif
-BeRcEsTe-
matematik orta ve lisede kabuslarımdandı. açık öğretimde de öyle oldu .ama geçen-sene kursa gittim ve bu sene matematiği geçtim inşallah aslında sözel derslere göre daha basit ...
ama temel çoook önemli havvanurun dediği gibi öğretmen de çoook önemli....maalesef matemetik öğretmenleri konusunda biraz şanssızdım buda bütün okul hayatımı etkiledi
ozlem_im
sevilmezmi matematik ama bazen üstünde çok durduğum zaman sıkıcı olabiliyor
Linkinpark
ALINTI(TEVHİD @ Apr 8 2008, 06:11 PM) *

Selam ve dua ile

Sen matematik öğretmenimisin Tevhid Abla?
pürmelal
matematiği severim, oda beni sever.. yani sanırım.. smile.gif
arada oyun bozanlık yaptığı olur ama.. sınavlarda beni kurtaran da yine o olmuştur.. jp.gif
Linkinpark
ALINTI(pürmelal @ Jul 21 2008, 07:50 PM) *

matematiği severim, oda beni sever.. yani sanırım.. smile.gif
arada oyun bozanlık yaptığı olur ama.. sınavlarda beni kurtaran da yine o olmuştur.. jp.gif

Şimdi burda bi sorum olcak sana..

Matematik mi seni kurtarıyor sen mi matematiği?

flaugh.gif flaugh.gif biggrin.gif

pürmelal
ALINTI(Linkinpark @ Jul 24 2008, 10:09 PM) *

Şimdi burda bi sorum olcak sana..

Matematik mi seni kurtarıyor sen mi matematiği?

flaugh.gif flaugh.gif biggrin.gif

sanırım türkçe konuşuyoruz.. o beni kurtarıyor... smile.gif
Beyaz_Dilekler

Aslında matematiği sevmiyorum
ama hayatın bir parçası halinde smile.gif
Çalışınca seviliyor matematik ama çalışmadın ve de anlamadığın zaman senin için bir felaket oluyor smile.gif
Tabii ki de bu kendi görüşüm smile.gif
esre
Matemetik bulmaca gibi derste... Eksilerde gezen ders çalışma kabiliyetim sayesinde başarılı değildim bu yüzden edebiyata yöneldim ama uhde kaldı içimde:)
islam ve kulluk
mesleğim itibarı ile matematikle aramın iyi olması gerekiyor.

Ama genel olarak matematiği sevmişimdir.
ve ilgilenenler için şu videoya bakmalarını öneririm belki bir kaç işlemlerinden kullanırlar smile.gif

http://www.akilli.tv/video/30862/Matematik...mu-izleyin.aspx

http://www.akilli.tv/video/59993/Matematik...u-kullanir.aspx

http://www.akilli.tv/video/106166/matematik-resimdir.aspx
inte-gral
ALINTI(asuman @ Jun 30 2007, 09:01 PM) *

matematiği severdim. ta ki matemetik bölümünü kazanana kadar smile.gif

benim gibi yap bölüm değiştir çekilmez o bölüm smile.gif
FATiH SULTAN
HİÇ SEVMEM angry.gif flaugh.gif
Ergul
ALINTI

ALINTI

matematiği severdim. ta ki matemetik bölümünü kazanana kadar

benim gibi yap bölüm değiştir çekilmez o bölüm

evet ben de maaalesef aynı görüşteyim. Bu bölüme gidene kadar seviyordum. Derslerde rakam görünce çok seviniyoruz, zira x, u ,v alfa, teta, sigma dan başka birşey yazmıyor hocalar. smile.gif
kemalarca

BU KONUYU BAŞTAN SONA KADAR TEK TEK OKUDUM.

ÇOK HOŞUMA GİTTİ.

ANCAK BU KONUDA FİKİR BEYAN ETMEMEM GERKTİĞİNİ DÜŞÜNEREK,

FİKİR BEYAN EDEMİYORUM !
-BeRcEsTe-
ALINTI(islam ve kulluk @ Aug 17 2008, 09:40 PM) *

mesleğim itibarı ile matematikle aramın iyi olması gerekiyor.

Ama genel olarak matematiği sevmişimdir.
ve ilgilenenler için şu videoya bakmalarını öneririm belki bir kaç işlemlerinden kullanırlar smile.gif

http://www.akilli.tv/video/30862/Matematik...mu-izleyin.aspx

http://www.akilli.tv/video/59993/Matematik...u-kullanir.aspx

http://www.akilli.tv/video/106166/matematik-resimdir.aspx

değişik siistemler .. smile.gif bize bu kadar basit gösterilmedi....gerçi şimdi basit geliyor fool.gif
islam ve kulluk
smile.gif artık basit gelsin
Beyaz_Dilekler
Ben size bir soru soracağım matematikle ilgili.

Sorum şu:

8. sınıfa gidiyorum ve matematik hariç bütün derslerim iyi (maşAllah biggrin.gif)
Acaba matematiğimi nasıl iyi yapabilirim.4 olsa bile yeter çünkü SBS'de en çok puan getiren oymuş.

Bir de bir şey daha soracağım acaba anadolu lisesine gitmek için bütün derslerinin iyi mi olması lazım?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler Allah razı olsun.
Allahaısmarladık.
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.