Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: ev hanımları
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ MESLEKLER ]·.
Sayfa: 1, 2
fe_eyne_tezhebun
sa.bacılar biggrin.gif ev hanımlığı meslek midir?
ilkay
QUOTE(fe_eyne_tezhebun @ Aug 29 2005, 11:31 AM)
sa.bacılar  biggrin.gif  ev hanımlığı meslek midir?
*

valla şimdi ne desem bilmem ki meslek desem ücreti yok değil desem ev hanımlarının bana kızdığını duyar gibi oluyorum...ama birde düşünüyorum bir ev hanımının evinde bir amiri (eşi) ve emrinde çalışan çocukları var ve birde ev hanımı hergün eşi ve çocukları için aynı görevleri yapıyor .... bunları düşündüğümde evet ev hanımlığı bir meslek .evet evet meslek ev hanımının alacağı ücret illaki maddi olmayabilir .... eşinden ve çocuklarından alacağı sevgi ücreti onun bu vazifesini sanırım meslek haline getirir ..... yes.gif
Seyfullah

Ev bir şirket çocuklar sermaye,koca mali destekçi,şoför ve stres topu ewin hanımı ise üretici ve tüm servetin gizli ve gerçek sahibidir...Ewin hanımı denilen şahıs çok sinsidir.Bir iki hamle sonra istedikleri herşey olur.Bu hanımlar Özel üniversite mevzunu değillerdir; hepsi genlerinin getirdiği iç güdüsel baskıcılık,küsme,evi terk etme ,istediğini aldırabilme,her olayı istediği yöne çekebilme,evi kirlettiğiniz zaman otomatik bir sistemle çalışarak pisliği giderme ve 9,9 şiddetinde bir azarlama dalgası yaymnakla programlıdırlar...Bu ev hanımları bağımlılık yaparlar veee şirket onlarsız yürümezz... flowers.gif flaugh.gif flaugh.gif wink.gif
ilkay
QUOTE(Seyfullah @ Aug 29 2005, 05:34 PM)
Ev bir şirket çocuklar sermaye,koca mali destekçi,şoför ve stres topu ewin hanımı ise üretici ve tüm servetin gizli ve gerçek sahibidir...Ewin hanımı denilen şahıs çok sinsidir.Bir iki hamle sonra istedikleri herşey olur.Bu hanımlar Özel üniversite mevzunu değillerdir; hepsi genlerinin getirdiği iç güdüsel baskıcılık,küsme,evi terk etme ,istediğini aldırabilme,her olayı istediği yöne çekebilme,evi kirlettiğiniz zaman otomatik bir sistemle çalışarak pisliği giderme ve 9,9 şiddetinde bir azarlama dalgası yaymnakla programlıdırlar...Bu ev hanımları bağımlılık yaparlar veee şirket onlarsız yürümezz... flowers.gif  flaugh.gif  flaugh.gif  wink.gif
*

kardeş abartmışsın biraz beeeh şimdi herkes ev hanımlarından korkacak valla lac.gif lac.gif
mina
Ev hanımlığından daha zor bir (zoraki )bir meslek bilmiyorum confused1.gif Çalışan bayanlar işlerini ek iş olarak yapıyor zaten, asıl iş ev hanımlığısmile.gif
hamrA
QUOTE(azade @ Aug 29 2005, 08:19 PM)
Ev hanımlığından daha zor bir (zoraki )bir meslek bilmiyorum confused1.gif Çalışan bayanlar işlerini ek iş olarak yapıyor zaten, asıl iş ev hanımlığısmile.gif
*

ev işlerini ücret karşılığı yapan bir meslek grubu var...temizlik şirketleri...
ev hanımlığı temizlik şirketi elemanı değildir, işin islami yönüne bakılırsa zaten ev hanımları sultandır sultan: biggrin.gif ....İslam aile fıkhında kadın ev işi yapmak zorunda değildir, temizlik bulaşık yemek yapmak zorunda değildir, hatta doğurduğu bebeği bile süt vermek zorunda değildir, eşinin hizmetci tutması gerekmektedir:)islam ın koruduğu baştacı ettiği kadını, islam dinini tağutlaştıran ve kendi nefsine uyduran , islami kuralları kendi nefis ve menfaatine göre değiştirip yorumlayan türk erkekleri, islamda ev hanımını ,ev hanımlığından çıkarıp h,zmetci konumuna getirmiştir nep.gif

ev hanımlığı=sultanlık=islam aile fıkhında

ev hanımlığı=hizmetcilik=türk aile geleneklerinde
Seyfullah
QUOTE(leyal @ Aug 29 2005, 08:33 PM)
kardeş abartmışsın biraz beeeh şimdi herkes ev hanımlarından korkacak valla lac.gif  lac.gif
*

yooo onlar başımızın tacı olacak okadar tabii smile.gif
heyhaat
QUOTE(Seyfullah @ Aug 30 2005, 02:34 AM)
Ev bir şirket çocuklar sermaye,koca mali destekçi,şoför ve stres topu ewin hanımı ise üretici ve tüm servetin gizli ve gerçek sahibidir...Ewin hanımı denilen şahıs çok sinsidir.Bir iki hamle sonra istedikleri herşey olur.Bu hanımlar Özel üniversite mevzunu değillerdir; hepsi genlerinin getirdiği iç güdüsel baskıcılık,küsme,evi terk etme ,istediğini aldırabilme,her olayı istediği yöne çekebilme,evi kirlettiğiniz zaman otomatik bir sistemle çalışarak pisliği giderme ve 9,9 şiddetinde bir azarlama dalgası yaymnakla programlıdırlar...Bu ev hanımları bağımlılık yaparlar veee şirket onlarsız yürümezz... flowers.gif  flaugh.gif  flaugh.gif  wink.gif
*

Bayansız bir ev sönmüş muma benzer bence.
Selamlar!
NESİBE
Eh biz gençlerin gözünü korkutmayın inş
katre
Bence hayatta en zor iş ve meslek ev hanımlığı.Bir işin meslek olabilmesi için illaki karşılğında bir ücretin alınmasına gerek yok.Ev hanımlığını hakkıyla yapmaya çalışan kişi çok özveride bulunur.Eş,çocuklar,ev işleri vs. hayli zor.Hayatta tanıdığım en iyi ev hanımı annem.O hem psikoloğumuz,hem arkadaşımız herşeyimiz o.Velhasıl zor meslek ev hanımlığı... smile.gif smile.gif smile.gif
Ke[R]eM
QUOTE(katre @ Sep 1 2005, 09:43 PM)
Bence hayatta en zor iş ve meslek ev hanımlığı.Bir işin meslek olabilmesi için illaki karşılğında bir ücretin alınmasına gerek yok
*

clap2.gif
NaZeNDe
Ev hanımı olmayanlar, ev hanımlıgını bilemezler..

Bizim meslek bir ömür boyu sürecek , emekliye ayrılmak yok. Para kazanmak yok, bütün bunlara rağmen takdir edilmekte yok ..sad.gif

Herkes ev hanımlığını hafife alıyor ama geceleyin kaç kere kalkıp çocuklarımın üzerlerini örttüğümü ben bilirim.. Yani uykumda bile vazife bitmiyor. Tabi sözkonusu çocuklarım olunca gönüllü ev hanımıyım. Tek isteğim ise takdir edilmek.

Ama şu da bir gerçek ki ; annem, 'Beni anne olunca daha iyi anlarsın' demişti. Şimdi onu çok iyi anlıyorum. İnşallah, çocuklarım beni anne olmadan önce anlarlar.. flowers.gif
NaZeNDe
Bunun yanı sıra yaptığım ek işler de var tabiki.. Şimdi ideallerimin içerisine aldığım tek isteğim profesyonel fotografçılık ve fotoshop öğrenmek.. Bu programı kullanmayı öğrenmek kaç senemi alır, hiç bilemiyorum.. smile.gif
Asya
ev hanımlığı = baş tacı annedir.
ev hanımlığı = sadık hayat arkadaşı eşdir.
ev hanımlığı = çocuklarını hayata hazırlayan öğretmen, eşinin çocuklarının sıkıntılarını sorunlarını rahatlıkla paylaştığı çözüm üreten psikolog, bıkmadan usanmadan çocuklarına eşine hizmet eden hizmetçi, aşçı, kazancı idare eden maliyeci ve bütün bunları bir gün içerisine sığdırırlar.

bitmez tükenmez enerjilerinin ve sevgilerinin ücreti ise takdir olmasını isterler.

bence hayatta en zor iş ve meslek ev hanımlığı

TiKky
Askerden yeni geldim BEYİN OLARAK ÇOK YORGUNUM ...

Doğrusunu söylemek gerekirse şu an ev hanımıyım smile.gif İyi bir iş tavsiye ederim ..
silvershadow
Yapılan en ufak işte bile Allahın verdiği güzellikleri ve nimetleri kullanıyoruz. Yapılan her iş bence meslektir. Bir harfe bile basıp yazı yazmak çok kolay görünsede fazlasıyla çok zordur. Sadece düşünmek ve algılamak yeterli...
Saygılar...
hale
Evkadını=Hizmetçilik=Geleneksel Türk aile yapısı mantığına kesinlikle katılıyorum.
Sitede ki evlenmeyen kız arkadaları uyarıyorum, sakın bu üçleme mantığında yetişmiş bir erkekle evlenmeyin! thumbdown.gif
feyza:)
QUOTE(hale @ Sep 24 2005, 04:26 PM)
Evkadını=Hizmetçilik=Geleneksel Türk aile yapısı mantığına kesinlikle katılıyorum.
Sitede ki evlenmeyen kız arkadaları uyarıyorum, sakın bu üçleme mantığında yetişmiş bir erkekle evlenmeyin!
*

demek öyle düşünüyorsun. niyeki? ben tam tersi eşini çalıştırmak istemeyen biriyle evlenmeyi tercih ederdim.benim annem çalıştığı için çalışmayan bi hanımın ne çeşit bi konumu var aile hayatında bilmiyorum.bu kadar vahim mi?hizmetçi=ev hanımı confused1.gif
aslında bu konuda biraz muallaktayım.çalışmalı mıyım? çalışmalı mıyım? bi türlü karar veremiyorum hangisi benim için doğru olur diye kara kara düşünüyorum thinking.gif .ve bunları da düşünürken çalışmıyorum şu anda... sad.gif
TiKky
Ev hanımlığı bana kalırsa dışarıda çalışmaktan daha önemli bir görev detayına inince hem sosyo hemde psikolojik olarak bakıldığında daha iyi anlaşılacağını düşünüyorum ...

Ha.. çalışmak durumunda olan Anneler varsa onlar için bir ey diyemiyorum bazen dışardan ahkam kesmek kolay oluyor ...
Henna
Musluman hanimlar icin, ozellikle de evli olanlar icin evlerinden daha guzel bir mekan yoktur.

Kendi cocugunun terbiyesini kendisi vermeyen bir kadin, o cocugun bakicisinin terbiyesi altinda yetismesine razi gelmek zorundadir.

Bilmem ne sirketinin yillik cirosunu katlasin diye esime ve cocuguma ayirmam gereken zamandan calip patrona, mudure ve de duzene hizmet etmeyi nefsime zulum olarak goruyorum.

Hanimini hizmetci olarak goren ve kendisi para kazandigi icin hanimini kucuk goren erkekleri Allah'a havale ediyorum.

Kendilerine emanet edilen hanimlarinin kalplerini kirdiklari ve onlara para gibi imtihan araci olan dunyevi bir seyle ustunluk taslamaya kalkistiklari icin Allah'a hesap vereceklerini unutmasinlar!
feyza:)
QUOTE(Henna @ Sep 29 2005, 07:13 PM)
Musluman hanimlar icin, ozellikle de evli olanlar icin evlerinden daha guzel bir mekan yoktur.

Kendi cocugunun terbiyesini kendisi vermeyen bir kadin, o cocugun bakicisinin terbiyesi altinda yetismesine razi gelmek zorundadir.

Bilmem ne sirketinin yillik cirosunu katlasin diye esime ve cocuguma ayirmam gereken zamandan calip patrona, mudure ve de duzene hizmet etmeyi nefsime zulum olarak goruyorum.

Hanimini hizmetci olarak goren ve kendisi para kazandigi icin hanimini kucuk goren erkekleri Allah'a havale ediyorum.

Kendilerine emanet edilen hanimlarinin kalplerini kirdiklari ve onlara para gibi imtihan araci olan dunyevi bir seyle ustunluk taslamaya kalkistiklari icin Allah'a hesap vereceklerini unutmasinlar!
*

clap2.gif clap2.gif clap2.gif flowers.gif flowers.gif
TiKky
Allah razı olsun Arkadaşım gerçekten

Kadınlar Allah'a en çok evlerinin bir köşesinde oldukları zaman yakındırlar ..
Henna
Bugunku (2 ekim pazar), Ingiliz The Sunday Times gazetesinde bir haber yayinlandi.

Haberin ozeti;
3 ekim 2005 pazartesi gunu "National Childminding Association"in konferasinsinda sunulacak olan arastirma cocuk bakim uzmani Penelope Leach tarafindan yurutulmustur.

6 yil suren, 1200 cocuk ve anneleri uzerinde uygulanan, cocuk gelisimi konusunda yapilan en detayli arastirmalardan bir tanesi olan sozkonusu arastirmaya gore; gelisim testlerinde; anneleri tarafindan yetistirilen bebekler ve cocuklar; anaokullarda, bakicilar tarafindan ya da ailenin baska bireyleri tarafindan yetistirilen bebekler ve cocuklardan cok daha yuksek sonuclar elde etmektedirler.

Bebeklik ve cocukluk zamanlarinin buyuk kismini cocuk yuvalarinda geciren cocuklar, digerlerine oranla cok buyuk bir dezavantaja sahip oluyorlar.

Annesi dogumdan sonra ise donen yeni dogmus bebekler, cok daha yavas sosyal ve duygusal gelisim gostermekte ve cok yuksek duzeyde sinirlilik gostermektedirler. Ayrica cogunlukla ice kapanik ve mutsuz olmaktadirlar.

36 ayliga kadar olan cocuklar kesinlikle, surekli olarak tek kisinin gozetiminde egitim ve bakim almalilar ve bu kisi ideal olarak anneleri olmalidir.

Arastirmanin verdigi mesaj acik olarak; bebek ve cocuk icin en iyisi "anne"dir.

www.sunday-times.co.uk

TiKky
İhtiyaç duyuldu bizde Geyik A.Ş OLARAK BİR KAMPANYA BAŞLATMAYA KARAR VERDİK ARKADAŞLAR !

Haydi Kızlar EVE !!! flaugh.gif
Henna
Yanlis anlasilma olmasin Tikky..
Haydi kizlar okula elbette.. Yoksa cahil annelerin yetistirecegi cocuklar nasil olur dusunmek bile istemiyorum ki gunumuzde orneklerini goruyoruz.

Arastirma Ingiltere'deki anne ve cocuklar uzerinde yurutuldu ve bu ulkede en az lise bitirmek mecburi, genelde de liseden sonra 2 yillik yuksek okul tarzinda bir kolej egitimi aliyorlar. Yani burada arastirmaya katilan anneler en az lise ya da yuksekokul mezunu.

Egitime her zaman EVET!!! EVET!!! EVET!!!
TiKky
Tabikide Janım sende henna ! bizimkisi olayı tiye alıyor smile.gif anla o sloganı tiye alıyoruz ... aslında benim dediğimde doğru bir bakıma !

Haydi kızlar okula diyoruz Baş örtüsü yasak kız okumuyor evine dönmüyor mu ? O bağlamda Bunda ince mizah var ! anlayana smile.gif
Henna
smile.gif
Ben senin esprini anladim ama belki yanlis anlayan olur diye 3.sahislara gonderme yaptim smile.gif

Evet maalesef, basortusu tasiyanlarin okumaya hakki yok bu ulkede..

Ilim Cin'de de olsa gidip aliniz hadisi serif uzerine hicret etmek sart gorunuyor, ne dersiniz?
Monoroza

bence meslektır
maviada
ev hanımlığı bence en güzel meslektir..karşılığında para alınmaz ki alınsa zaten değeri kalmazdı çünkü Allah rızası var işin içinde...En güzel pekiştireci eşinin takdirini ve sevgisini kazanmadır...Ama kızlar evhanımı olmak için yetiştirilmemelidir diye düşünüyorum..Okumalıdırlar kendilerini en iyi şekilde yetiştirmelidirler bundan sonra da yuvalarına sahip çıkmalıdırlar...Bu işi de Allah rızasını gözeterek yaptıklarında bence hiç bi zmn sıkılmaz insan bu meslekten
hale
Bi süredir foruma uğrayamadım Feyza, sorunu yeni gördüm, çalışmalımısın .çalışmamalımısın buna sen karar vereceksin ama bunu evlenmeden yap .Ve kararından vazgeçme. Daha sonra işi bırakmak veya işe başlamak evliliği çok etkiliyor. Çiftler yeni duruma uyum sağlıyamıyor. Çalışan kadınsan evlenip bir süre sonra işi bırakırsan maddi özgürlüğün elinden gidiyor. Alıngan bi insansan kocanın her dediği batıyor. Tam tersi durumda da erkek olumsuz etkileniyor otoritesini kaybetmiş gibi oluyor. Evleneceğin kişinin bakış açısıda çok önemli. Çalışan kadın isteyen erkek mali bi rahatlık içinde oluyor,bunu kaybetmek istemiyor. Kadın ev ve iş arasında pres oluyor. Çalışmayan kadın isteyenlerde hizmetçi arıyor. En iyisi islami açıdan kadını tanıyan ve kadının görevlerini iyi bilen bi erkekle evlenmek.
Zaten annen çalışıyormuş. Esasında sorunları iyi bilir. Sana da yol gösterebilir. Benim fikirlerimi ona söylermisin ? Cevabını merak ediyorum. Ben çalışıp sonradan bırakanlardanım.
reysar
QUOTE(TiKky @ Oct 3 2005, 02:22 AM)
İhtiyaç duyuldu bizde Geyik A.Ş OLARAK BİR KAMPANYA BAŞLATMAYA KARAR VERDİK ARKADAŞLAR !

Haydi Kızlar  EVE  !!! flaugh.gif
*

Bu kampanyayı sizden çook önceleri başlatan birileri var zaten.Bunlar başörtümüzle bizleri okul kapılarından ve daha birçok kapıdan evlerimize gönderenlerdir..
neyse Tikky senin dediğin manada ewe gitmeliler evet good.gif
Bayana annelikten daha güzel bir ünvan olamaz...
hale
Bayana annelikten güzel ünvan olmaz evet ama iyi bir annelik ünvanı evde oturularak alınmıyor artık. Bir kız çocuğu evde oturtularak , Türkiye gibi bir ülkede ne kadar sağlıklı eğitilebilinir? Eğitimli bir anneyle , eğitimsiz bir anne arasında büyük bir fark var. İslam dünyasının eğitimli sağlıklı düşünen bir nesle ihtiyacı var . Bu ihtiyacı babaların karşılayamayacağı da açık.
sıla
QUOTE(hale @ Oct 11 2005, 07:14 PM)
Bayana annelikten güzel ünvan olmaz evet ama iyi bir annelik ünvanı evde oturularak alınmıyor artık. Bir kız çocuğu evde oturtularak , Türkiye gibi bir ülkede ne kadar sağlıklı eğitilebilinir? Eğitimli bir anneyle , eğitimsiz bir anne arasında büyük bir fark var. İslam dünyasının eğitimli sağlıklı düşünen bir nesle ihtiyacı var . Bu ihtiyacı babaların karşılayamayacağı da açık.
*

kesinlikle..
maviada
hale arkadaşa katılıyorum..ve bunun savaşını hala içimde veren biri olarak şunu diyebilirim eğitim için mutlaka bir okul gereklidir yoksa eğitim evde kendi kendine olmuyor olsa da ne kadar olabilir...ama eğitim okullarda bu şartlar altında da olmamalı..sad.gif
Vuslat Rana

Ben Müslüman kadını heryerde görmek isterim. Hastahanede,okulda,markette vb. meşru olan her ortamda.
Devir yaşayarak tebliğ etme devri. evet bir anne olarak görevi daha fazla bunu hakkıyla yapması dini ve toplumsal açıdan çok önemli. Ama günümüzde zor olanı yani hem iyi bir anne,hemde sosyal bir anne olması gerekiyor.
Bu gün sokağa çıkıyoruz,tv yi açıyoruz, işyerleine gidiyoruz çoğunluğu "farklı görüş ve yaşayış içinde değimiz" insanlar.

Peki ilerde çocuklarımızı kimlerle okuyup çalışacak,kimlerle arkadaşlık edecek bu soru insanın geleceğinden endişe edebilmesi için fazlaca yeterli.

ancak şunu da kabul etmiyor değilim iş ortamları bayanlar için fazla da uygun değil.

İnş dinimizi Hakkıyla yaşayıp yaşatabilen insanlardan oluruz
hale
Şu anda mümkün görünmesede gelecekte, kadına özel sosyal alanların gelişmesi lazım. Bize özel okullar, işyerleri, hastaneler, kültür merkezleri. Artık kimse çiftliklerde, köylerde yaşamıyor. Sosyal olarak ihtiyaçlarımız için birbirimize muhtacız ve evde oturamayız. Siz erkeklerde teknoloji çağında herşeye yetişemezsiniz. Sonuçta kadınları eğitecek kadın eğitmenlere, sağlıkları için sağlık ekibine, ve diğer bir çok ihtiyaç için kadın personele ihtiyaç var. Kadınların evde oturmasını değil, hangi sağlıklı şartlarda sosyal hayatta yerlerini alabileceğini konuşmalıyız.
Henna
Bu is cok boyutlu ve cok karmasik saniyorum.

Kadinlar icin uygun calisma kosullari olusturulabilir. Evden calisma imkanlari, part-time calisma imkanlari, sadece bayanlara ozel ofislerde calisma imkanlari. Ancak tum bunlarin olabilmesi icin oncelikle Turk ekonomisinin iyilesmesi gerekir.

Kadin calissin calismasina da.. Anneler hele de bebekli ve kucuk cocuklu anneler calismali mi?

Butun arastirmalar, ustelik de tarafsiz arastirmalar dahi gosteriyor ki bebek ve cocuk icin anneden daha iyi bir egitimci yok. Bebegin ve cocugun fiziksel ihtiyaclarindan duygusal ihtiyaclarina kadar herseyine en mukemmel cevap annede!

Kadin dogum yapar ve daha 1 ayi dolar dolmaz ise doner. Aglaya aglaya bebegini anesine birakip calismaya giden kadinlar biliyorum. Isterse gitmesin!

O bebek anne kokusuna, anne sutune hasret. Ya bakiciya birakilir ya anneanne-babaanneye.. Kadinin egitim almasi sart ama aldigi bu egitimi gidip de bilmem ne sirketi icin kullanirken cocugunu ilkokul mezunu annesine teslim ediyorsa o egitimden o cocuk ne fayda gorecek!

Cocuklarini annelerine ya da kayinvalidelerine teslim etmek zorunda kalan arkadas ve tanidiklarim bu durumdan pek de memnun degiller. En buyuk sikayetleri cocugun simarik yetismesi.

Bakiciya, yuvaya vs'ye biraksiniz; sonuclari yukarda yapistirdigim arastirma ile ilgili makalede. Ilgisiz, sevgisiz yetisen cocuklar..

Insanin gonlu 3-5 gunluk evladini oraya buraya birakmaya nasil razi olur?! Ne ugruna peki? Cok para kazanalim, cocugumuz rahat etsin... Ben kocamin eline bakmayayim.. O kadar okudum sosyal yasama karisayim!

Benim annem de calisan bir anne idi. Aksam 5.30'da eve gelir yemegi hazirlar, bulasiklari yikar, derslerimizle ilgilenir, hafta sonu gelince camasir temizlikle ugrasir, misafir agirlar. Benim gozumde dort dortluk bir anne. Ben asla onun gibi sabirli ve dayanikli degilim. Hem iste calisir 8 saat hem evde calisir yatana kadar. Hem cocuklarini buyutur, egitir..

Ama ben annemi hep ozleyen bir cocuk oldum. Bakiciyla buyudum 3 yasina kadar. 3 yasinda anaokuluna 5 yasinda ilkokula basladim.. Bakici parasi verilmemesi icin!

Ben sabahlari annemle babamin yatak odasina gidip annemin pijamalarina sarilip aglardim. Anne kokusunu ozlemenin ne demek oldugunu cok iyi biliyorum.

Eve geldiginizde size kapiyi acan, evi mis gibi yemek kokulariyla sarip sarmalayan, tertemiz bir evde sizi karsilayan bir anneniz yok. Onun yerine soguk bir soba, soguk bir salon, soguk bir yemek..

Annem yillik izninin buyuk kismini yazin alirdi ki tatile cikalim. Geriye izninden 5-10 gun kalirdi. Onu da kisin, biz okula giderken alirdi. Iste benim gecmisime dair en sevdigim, en buyuk mutlulukla hatirladigim anilarim annemin bu kis izinlerine rastlar. Okuldan eve gelip de kapiyi calmak, annemin kapiyi acmasi.. Evi sicak bulmak, bir tabakta pasta-kurabiye ve bir bardak sicak cay esliginde annemle oturmak.. Bu belki sizin icin cok kucuk bir sey ama benim icin onlarca yil gecse de tadini unutmayacagim bir guzellik...

Calisan anneler, her ne ugruna olursa olsun, en degerli seylerini yani zamanlarini ve ilgilerini, en degerli varliklarindan yani cocuklarindan caliyorlar. Affedilebilir degil benim icin. Cocugum da ayni seyleri yasasin istemiyorum.

Buyrun, tum sosyal dunya sizin olsun..

Ama unutmayin ki Islam insan icin her zaman en mukemmelini ogutler. Gercek Islam terbiyesi ile yetismis bir kadinin, 3 dil bilen universite mezunu bir kadindan annelik alaninda daha az egitimli, daha az bilincli olacagina inanmiyorum.

Kadinin maddi ihtiyaclarina, ekonomik ozgurlugune gelince. Mehir hakkini iyi kullanan bir kadin omur boyu , ev disinda calismadan gelirini elde edebilir.

Kadinlari gercek islami haklari konusunda bilglendirirseniz bu isten en cok kadinlar karli cikar saniyorum.

fe_eyne_tezhebun
dünyanın en ağır mesleğidir ev hanımlığı çünkü 24 saat çalışırsın.
ya gündüz değilde gece çalışmak beni çok yoruyor.kızım en az 10 kere uyanıyor.oyyy oyyyyy çok yoruluyorum çokkkk. smile.gif) dermişim.
ev hanımıyım çalışmak ta istemiyorum.imkanı olan annelerinde çalışmasından yana değilim.anne olmak dünyanın en güzel duygusu ev hanımı olmakta güzel bence kızım uyandığı için sözü toparlayamıyorum biraz devrik oldu ama idare edin artık smile.gif)
çiğdem
konuyla ilgisi varmı bilemiyorum ama bir kitaptaki yazıyı paylaşmak istedim.
Çalışan anneler
Boynunda ipli anahtarları olur, çalışan annenin çocuğunun. Ve ona kimse kapıyı açmaz. Zil çalma lüksü yoktur bu çocuğun. Eğer evde kadın yada anneannesi yoksa. O, kapıları hep kendi açmak zorundadır. Dolaptaki yemeği kendi ısıtabilmeli, hep dikkatli olmalı, "Kim o?" diye sormadan kapıyı açmamalı, arkadaşlarını her gün eve davet etmemeli, top oynarken kolunu asla kırmamalıdır. O erken büyümek zorundadır. Evet, ne yazık ki ya da iyi ki çalışan annelerin çocukları erken büyürler. Bir evi çekip çevirmeyi iyi bilirler. Yalnızlığı, kendine bakmayı öğrenmişlerdir. Kardeşlerine ablalık yapan küçük kadınlar yada kendi hayatını kurgulayabilen küçük adamlardır artık onlar. Hatta bazı erkek çocukları 9 yaşında bulaşığa yardım ederek annelerinin el emeği ile hazırladığı üstün hizmet madalyasını hak ederler. O yüzden yorsa da yıkamaz hayat onları.
Çalışan annelerin erken büyüyen çocuklarını.
M_i_r_a_y
QUOTE(çiğdem @ Nov 6 2005, 05:51 PM)
konuyla ilgisi varmı bilemiyorum ama bir kitaptaki yazıyı paylaşmak istedim.
Çalışan  anneler
Boynunda ipli anahtarları olur, çalışan annenin çocuğunun. Ve ona kimse kapıyı açmaz. Zil çalma lüksü yoktur bu çocuğun. Eğer evde kadın yada anneannesi yoksa. O, kapıları hep kendi açmak zorundadır. Dolaptaki yemeği kendi ısıtabilmeli, hep dikkatli olmalı, "Kim o?" diye sormadan kapıyı açmamalı, arkadaşlarını her gün eve davet etmemeli, top oynarken kolunu asla kırmamalıdır. O erken büyümek zorundadır. Evet, ne yazık ki ya da iyi ki çalışan annelerin çocukları erken büyürler. Bir evi çekip çevirmeyi iyi bilirler. Yalnızlığı, kendine bakmayı öğrenmişlerdir. Kardeşlerine ablalık yapan küçük kadınlar yada kendi hayatını kurgulayabilen küçük adamlardır artık onlar. Hatta bazı erkek çocukları 9 yaşında bulaşığa yardım ederek annelerinin el emeği ile hazırladığı üstün hizmet madalyasını hak ederler. O yüzden yorsa da yıkamaz hayat onları.
Çalışan annelerin erken büyüyen çocuklarını.
*

----------------------------------------------------------------------------------------------cigdemcim gercekten harika good.gif bu bolumu ilk kez okuyorum ve ev hanimi kesinlikle meslektir,olabilecek en zor ve en guzel meslektir bence smile.gif
albayrak
çiğdem'in ve henna'nın yazdıklarını okuyunca çalışmadığıma çocuklarım adına sevindim.ama evhanımı olmak,ev işlerinden başka şeyler de yüklüyor insana yaaa.ben bazen nefret ediyorum ev hanımı olmaktan.arkadaşım bile yok.hep aynı konular aynı rutin işler.gerçi ben küçük bir yerde yaşıyorum.dışarı çıkamıyorum,o yüzden böyle oluyor.
@Li
QUOTE(feyza:) @ Sep 25 2005, 07:38 PM)
demek öyle düşünüyorsun. niyeki? ben tam tersi eşini çalıştırmak istemeyen biriyle evlenmeyi tercih ederdim.benim annem çalıştığı için çalışmayan bi hanımın ne çeşit bi konumu var aile hayatında bilmiyorum.bu kadar vahim mi?hizmetçi=ev hanımı confused1.gif
aslında bu konuda biraz muallaktayım.çalışmalı mıyım? çalışmalı mıyım? bi türlü karar veremiyorum hangisi benim için doğru olur diye kara kara düşünüyorum thinking.gif .ve bunları da düşünürken çalışmıyorum şu anda... sad.gif 

*

bence en güzel çalışma yeri saliha bir kadın için evleridir... tabi çalışmakta bir mahsur yok ama ben şahsen imkan varsa hanımların evlerinde kalmaları konusunda kararlıyım... çocuğuna annelik etmek eşi için hazırlıklar yapmak ve evini temizlemek hizmetçilik değildir... bilakis görevdir..

size birşey anlatayım...

birgün fatıma annemiz resul-i ekrem (a.s.) a

-ya resulallah cennete ilk girecek kadın kimdir diye sorar

efendiler efendisi cevap verir

-falanca mahalleye git falanca evde bir kadın oturuyor işte o kadınlardan ilk cennete girecek kimsedir buyurur

-ya resulallah bendende öncemi diye sorar

-evet ya fatıma senden de önce girecek

hazreti fatıma validemiz merak ederek efendimiz a.s. ım tarif ettiği adrese gider kapıya vurur içeriden yaşlı bir kadın sesi gelir

-kim o

-benim Fatıma resulullahın kızı sizi ziyarete geldim

biraz sessizlik olur sonra içerideki ses

-şeref verdin ya fatıma ama seni içeri alamam çünkü beyimden izin almadım müsadenle ben akşam beyimden izin alayım sen yarın gel

hazreti fatıma şaşırmakla beraber takdir eder ve ertesi gün bir daha gelir fakat bu sefer küçük yaşlarda olan hazreti hasan da beraberindedir

tekrar kapıyı çalar yine aynı yaşlı ses

- kim o

- benim fatıma

o sırada hazreti hasanın sesi duyulur

- ya fatıma yanındaki kim

-küçük oğlum hasandır

-ya fatıma kusura bakma ama ben sadece senin için izin almıştım hazreti hasanı alamam der

hikaye biraz uzun bir dahakine hazreti hüseyinde gelir onun içinde izin alınır ve en sonunda kapı açılır ve hazreti fatıma gördükleri karşısında çok şaşırır içerideki hanım hem genç hemde güzeldir ama sesi çok ihtiyar gibi gelmektedir

-ey Allah'ın sevgili kulu genç birisin sesin çok yaşlı sesi gibi geliyor

-ey resulullahın kızı evime hoşgeldin şeref verdin der o sırada ağzında küçük bir taş parçası çıkarır

-seninle konuşurken ağzımda bu taş oluyor

-bunun sebebi nedir

-olaki ben seninle konuştuğumda caddeden bir namahrem geçer ve sesimi duyar benim sesim ona haramdır...

EVET HANIM KARDEŞLERİM AKLIMDAN ANLATTIM ONUNN İÇİN BİR İKİ YERDE EKSİKLİK YAPMIŞ OLABİLİRİM AMA ÖZETİ BU ŞEKİLDE...

gördüğünüz gibi cennete ilk girecek hanım gibi olmak çok zor hele zamanımızda imkansız
ama imkan oldukça hanımların çarşı pazarlara çıkmamaları daha uygun bunu sizde iyi biliyorsunuz..

bu konuda birde hadis hatırladım evde olsaydım kaynağıyla yazardım inş. gidince kaynağınıda yazacağım buraya

Resulullah buyuruyor
Allah indinde en sevimli yer mescit ve camilerdir
Allah indinde en sevimsiz yer ise çarşı ve pazarlardır

Allah a emanet olun
@Li
arkadaşlar yukarıda yazdığım hadis

hadislerle gerçekler isimli kitaptan alıntıladım ama kitaplarımı sanırım biri okumak için götürmüş..

sonra yazarım hakkınızı helal edin...
Henna
albayrak,
artik evlerimize misafir olan koskoca bir dunya var: Internet:)

Internet uzerinden universite, master ve hatta doktora egitimi bile veriliyor artik. Simdilik parasal kaygilar sebebiyle cok verimli olmayabilir ama yakin gelecekte internet uzerinden egitimin cok ilerleyecegini dusunuyorum.

Kendimizi gelistirmek icin internet cok buyuk nimet. Yabanci dil ogrenilebilir mesela; her duzeyde ingilizce kaynaklar, yazilar var, bedava bir suru sozluk var.

Dunya gundemi takip edilebilir. Butun dunyanin basin ajanslari internette.

Islami kaynaklara ulasilabilir, dunyanin cesitli muslumanlari ile konusulabilir, tanisilabilir.

Bir kac site vereyim:

Ingilizce sozluk:
http://www.seslisozluk.com/

Haber Siteleri:
http://siyahnur.blogspot.com/
http://crisispictures.org/
http://www.bbc.co.uk
http://www.bbc.co.uk/turkish/

Islamla ilgili yabanci bir site:
http://www.islamicity.com/

Dunya muslumanlarinin bulundugu bir forum:
http://www.islamicity.com/forum/

...diye devam eder...

Ev hanimlari interneti dogru ve guzel bir sekilde kullanarak kendilerini cok gelistirebilirler.
HayalMavisi
“10 yıl önceki halime benzetiyorum seni” dedi çok sevdiğim bir ablam.
“bende 10 sene önce yorgun, telaşlı, yeni anne olmuş, sürekli düzen içinde olmaya çalışan biriydim. Sonraları fark ettim ki gereksiz bir savaşın içindeymişim. Keşke yüklendiğim şeylerin bir kısmını eşime verebilseydim”

Sustum bu sözünün üzerine uzun süre.

Bir kadın çalışmalımı, yoksa tüm enerjisini anne olmaya mı vermeli.
“Eğer dayanıklı ise çalışmalı”
Kendi kendime verdiğim yanıt bu oldu sonunda.

”Dayanıklı ise...”
Bunu neden dedim....
Prim günümün dolmasına birkaç sene kalmış olması, nihayetinde de ev-ofis tarzı bir çalışma şekline döndürme planlarım ve en mühimi kirada oluşumuz sebebi ile çalışma hayatı içindeyim.

Ama artık anneyim...
Allah bağışlar ise dünyalar tatlısı 16 aylık bir oğlum var .
Aksam saat 6 da eve geliyorum yorgun bir halde.
Beni heyecanla bekleyen oğlumla kucaklaşıp 2 saat boyunca başka hiçbir şeye yönelmeden sadece onunla alakadar oluyorum. Gelişimine katkıda olan oyunlar oynayıp, kitaplar okuyoruz.
Babamız geldiğinde görevi ona teslim edip mutfağa yöneliyorum. Yemek yoksa yapıyor, var ise hazırlıyorum. Hep birlikte yemek yedikten sonra yine oğlumuzla alakadar oluyoruz. Uyku vakti geldiğinde yatırıyoruz. Saat 10-11 oluyor. bazen 11 buçuk... O saatten sonra 2 çift laf etmeye, mutfağı toplamaya, çamaşırları yıkayıp asmaya yada ütüye yada her yeri dağılmış evi toplamaya yöneliyoruz. Gece yarısından önce uyumak mümkün değil.
Peki ya sabaha kadar kesintisiz uyku...Hiç olur mu öyle şey. En az 2 defa kalkıp yavrunuzla ilgilenmelisiniz. O uyanmasa bile siz otomatikman kalkıp meleğinizin yanı başında buluyorsunuz kendinizi.

Hafta sonraları "derin temizlik" diye tabir edilen işe sıra gelmiş oluyor. Çalışan bir anne olarak bunun için ya eşinizden yada belli periyotlarda size gelen yardımcı hanımdan destek alıyorsunuz. Geriye bir tek pazar kalıyor. Tüm hafta boyunca sokağa çıkmamış yavrunuzu alıp biraz dolaşıyorsunuz. Vaktiniz kalır ise hafta içi için yemek hazırlıyorsunuz. Ertesi gün is...

Bazen fazla mesaileriniz oluyor.
Bazen konuklarınız geliyor
Bazen hasta oluyorsunuz
Yada evinizin nazlıları eşiniz & bebeğiniz hastalanabiliyor
Bazen sosyal sorumluluklarınızı yerine getirmelisiniz (ziyaretler, tebrikler, katılmanız gereken meclisler gibi)
Bazen de dinlenmek istiyorsunuz, azıcık tatil yapmak gibi
Bazen bir film giriyor vizyona, bazen de güzel bir yaz konseri haberini alıyorsunuz
Bazen toplantının ortasında "oğlan ateşlendi" telefonunu alıp fırlıyorsunuz sokağa, yüreğiniz kanaya kanaya , kendinize kıza söylene eve koşuyorsunuz
Arkadaşlarınız var elbette...Sizi özlüyorlar, çağırıyorlar aralarına. Mümkün değil yetemiyorsunuz, kırılıyorlar size. Hani kalkıp gitseniz 1-2 saat , aklınız bebeğinizde oluyor. Onu da alsanız yanınıza muhabbetten hiçbir şey anlamıyorsunuz.
Sürekli okuma araştırma yapmalısınız geride kalmamak adına. Bunun için gece yarılarını tercih ediyorsunuz
Bazen o kadar yorgun hissediyorsunuz ki kendinizi... Kanepede sadece 10 dakika uzanmaktır istediğiniz, imkansız...
Liste hazırlıyorsunuz YAPILACAKLAR diye. Evdeki post-it panoya asıyorsunuz (tam 1 sayfa) ne zaman yapılacak diye her önünden geçişte kara kara düşünüyorsunuz.

Kadınsınız...Eşiniz ne kadar yardımcı olsa da size (sadece kadına biçilmiş sorumlulukları siz daha iyi yaptığınız için belki de) yükün en ağır tarafını tutuyorsunuz.

Faturaları yatırma görevi eşinizin olsa bile siz son ödeme günü illaki eşinizi arayıp hatırlatma ihtiyacını hissediyorsunuz. Çöpü atma görevi onun olsa da, her seferinde çöp kovasını kapı önüne çıkarıp dolduğunu görmesini sağlıyorsunuz.

En önemli görevim anneliğim diyip, her şeye bir tekme savurup sadece bebeğinizle ilgilendiğiniz saatler de oluyor olmasına ama işte benim o post-it panodaki biriken 1 sayfalık işlerim gibi günün birinde karşınıza çığ gibi kabarmış halde çıkıveriyor.

Ve dün akşamki gibi annenizin yaptığı kabak tatlısını yerken "benim oğlum okuldan geldiğinde bende ona sevdiği şeyleri hazırlayıp mutlu eden bir anne olacak mıyım, yoksa bunu hiç yapamayacak mıyım" diye düşünüyorsunuz.
Babanız bu halinizi fark edip "neyin var kızım" diye sorduğunda da
"annemin elinden hazırlanmış her şey çok güzel babacım" diyip susuyorsunuz.

Böyle bir yürek yorgunluğu işte çalışan anne olmak.
Bu sebeple dedim “eğer dayanıklı ise çalışmalı” diye

Galiba kadına yakışan en güzel şey, en mükemmel şekilde yaptığı, anneliği...

Bir gün çalışan bir hanım arkadaşım bana dönüp demişti ki
"çalışan bir annenin çocuğu olarak büyüdüm. O zamanlar dünyanın en kötü şeyinin çalışan annenin çocuğu olmak olduğunu düşünürdüm. ama şimdi biliyorum ki en zor şey o annenin ta kendisi olmak"

iç acıtan bir tespit.

Ama öte yandan çalışmalıyız da...
Hatta sosyal hayattan kopmamalıyız.
Akıp giden hayatın çok dışında kalır isek bu sefer ömrümüzü adadığımız yavrularımızın, yetersiz gördüğü anneler olmak gibi istemeyeceğimiz ihtimal de var.

Çünkü gün gelecek kendi ayakları üzerinde duracaklar, evden ayrılacaklar, yörüngelerinde dönüp durmamızdan rahatsız bile olacaklar. İşte bu yüzden hayatımızı hiçe saymadan belli bir denge kurmayı bilmeliyiz.

Sonra yaşayamadıklarımızdan pişman olup, "bana bunun bedelini öde, yaşamadığım hayatımın diyetini ver" diye düşünen anneler gibi olmamak, hırçınlaşmamak için.

Bu şekilde düşünen annelerin (bunu direkman ifade etmeseler de) dilerinde dolanan klasik bir sözü vardır :

“Senin için her şeyi yaptım, yemedim yedirdim, giymedim giydirdim, hiçbir arkadaşımı görmedim, kimseyi eve davet etmedim, işimi bıraktım...”

Hep korku duyuyorum ya bende böyle olursam diye.
Yaptığım anneliğe ait o muazzam davranışların karşılığında bir bedel bekleyeceğim içten içe diye.
Bu korku sürekli içimde.

Galiba bahsettiğim gibi olmamak için şimdi yaşadığım yürek ve beden yorgunluklarına katlanıyorum. Dayanıklı olmaya çalışıyorum.

Oğlum “Aziz Mahmud” umu her şeyden çok seviyorum.
Onun her zaman gurur duyacağı bir anne olmak istiyorum
Ve eminim ki okuldan geldiğinde mutfaktan çıkan mis kokuları da duyacaktır benim oğlum.
“anne elinden her şey güzeldir” diye düşünecektir
Rabbim ömür versin yeter ki , bunu yaşatmak için zaman bulacağıma inanıyorum.
hamrA
^^“10 yıl önceki halime benzetiyorum seni” dedi çok sevdiğim bir ablam.
“bende 10 sene önce yorgun, telaşlı, yeni anne olmuş, sürekli düzen içinde olmaya çalışan biriydim. Sonraları fark ettim ki gereksiz bir savaşın içindeymişim. Keşke yüklendiğim şeylerin bir kısmını eşime verebilseydim^^

demişsin
o abla benmiyim yoksa: smile.gif
HayalMavisi
ALINTI(hamrA @ Feb 8 2006, 07:47 PM) *

^^“10 yıl önceki halime benzetiyorum seni” dedi çok sevdiğim bir ablam.
“bende 10 sene önce yorgun, telaşlı, yeni anne olmuş, sürekli düzen içinde olmaya çalışan biriydim. Sonraları fark ettim ki gereksiz bir savaşın içindeymişim. Keşke yüklendiğim şeylerin bir kısmını eşime verebilseydim^^

demişsin
o abla benmiyim yoksa: smile.gif

senden başka biricik ablam yok ki benim clap2.gif
tabiki sensin
hatırladın demek o günkü konuşmamızı smile.gif
Henna
Sanirim ana hatayi yalnizca iki secenek varmis gibi dusunerek yapiyoruz:
1- Calisan, ureten, cocuguna fazla vakit ayiramasa da hayatin icinde olan, kosusturan, kendini gelistirmeye calisan; kisaca ideal anneler ve
2- Ev hanimi olup evde dizi izleyen, cahil ev hanimi anneler!

Seceneklerimiz bunlarla sinirli degil. Ureten, kosusturan, okuyan, arastiran, kendini gelistiren, entellektuel kapasitesi yuksek, egitimli, her anini maddi&manevi degerlendirmeye calisan, cocugunun annesi olmak disinda bir nevi ozel hocasi olacak kadar pedagoji, psikoloji ile ilgilenen, cevresi ile surekli iletisimde, evinin kralicesi ev hanimi anneler de var!

Tum bu ozellikleri tasimasa da bu ozelliklere yakin ozellikleri tasiyan ev hanimi anneler var. Evde cekirdek citleyip bos bos dizi izleyen, cahil anneler degil elimizdeki tek secenek!

Ben calisiyorken su anki kadar okuyup, arastiramiyor ve kendimi gelistiremiyordum. Sabah 6'da kalkip aksam 4'e kadar non-stop isyerinde idim. 4-4.30 gibi isten cikip once evin alisverisini, sonra yemegini yapiyordum. Aksam esim gelip yemek yiyene kadar saat zaten 8 oluyordu. 10-11'de yatmam gerekiyordu ki ertesi sabaha dinc kalkayim ve isyerindeki performansimi dusurmeyeyim! Patronum ve calistigim is yeri icin yasiyordum! Ustelik cocuk yok..

Gun 24 saat; 8 saati uykuda, en az 8 saati iste geciyor. Geriye kaliyor 8 saat! Bunun en az 1-2 saati yolda geciyor. 1 saati yemek hazirlamak ve yemekle geciyor. (En iyi ihtimalle!) Geriye kaliyor 5-6 saat ki o da dedigim gibi en iyi ihtimal. E o da aksamlari tv'de dizi izleyip kafa dagitmakla geciyor! Iste calisan kadin profili! Calisan kadin ne zaman okumak, ogrenmek, bilgilenmek icin kendine zaman ayiriyor? Ev disinda calismayan kadinin ise 8 saat uyku disindaki 16 saati tamamen kendisine kalmis. 5-6 saat nerde, 16 saat nerde?
Enes Bin Malik
ALINTI(mina @ Aug 29 2005, 09:19 PM) *

bence bir bayanın zevkle ve kolaylıkla yapması gereken en temel vazifesidir ev hanımlığı zaten bayanlar başka işlerle uğraşmamalı hem evin huzuru için hem kendi rahatlığı için.
dilnişin
Ev hanımı deyip geçmeyelim.Ev hanımı deyince benm aklıma takdir edilmesi gereken bir varlık geliyor.Ev hanımı nedir?ev hanımı öncelikle eştir sonra annedir.annede eş de kutsal varlıklardır.bu bir sanattır en yüce vazifedir kutsal bir emirdir.toplumun yapı taşıdır.bir ev hanımı ayrıca birçok mesleği birden yapar zaten.evin gıda uzmanıdır öğretmenidir yöneticisidir(gizlide olsa smile.gif )dekaratörüdür ne biliyim herşeyden anlaması gerekir bir ev hanımınn.kısaca bence en önemli görev.karar verdim büyüyünce ev hanımı olmak istiyorum biggrin.gif
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.