Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Online Arapça Ve...
Islami Forum - Popüler Forum > INTERNET - TEKNOLOJİ DÜNYASI > .·[ WEB TAVSİYE ]·.
Ebu Huzeyfe
MisakOnline

Bu site ciddi olarak Arapça işleyen ender forumlardan birisi... Merak edenlere...

Selam ve Dua ile...
Ebu Huzeyfe
Derslerin ücretsiz olduğunu da hatırlatmakta fayda var sanırım.
hanci
veridigin link icin tesekkür ederim ebu hudeyfa (sanirsam araplar öyle diyor)

burada bize böyle güzel bir forumdan haberdar edebilirken, acaba misakonline icinde biz bu forumu tanitabilecek miyiz smile.gif)

ben de madem konu arapca acilmis, size gayri ciddi olarak konuyu ele alan bir site vereyim: www.mollacami.com

miftahulkuluub
www.sadakat.net/forum da da kendisini ısbatlamış arkadaşlarla sarf ve nahiv müzakeresi yapıyoruz.
hanci
QUOTE(miftahulkuluub @ Jul 29 2005, 02:31 PM)
www.sadakat.net/forum da da kendisini ısbatlamış arkadaşlarla sarf ve nahiv müzakeresi yapıyoruz.
*

Allah razi olsun ve calismalarinizda basarilar dilerim smile.gif

Ebu Huzeyfe
Allah tüm Müslümanların tüm hayırlı çalışmalarını hayırlara vesile kılsın. Özellikle İslam ve Arapça üzerine olanları!
beka_yolcusu
Mollacami com. ve sadakat net. çok yakından tanırım. Rabbim emeği geçenlerden razı olsun ve bu şekilde kuruluş gayesi Rıza-ı Bârî olan sitelerin adedini atırsın inş.
Ebu Huzeyfe
Her ikisinden de ve emeği geçenlerden de diğer tüm forum ve sitelerde emeği geçenlerden Rabbim razı olsun.
hanci
rabbim cümlemizi kendisinin razi olacagi amaller üzerinde daim kilsin..

kas yapiyorum diye göz cikarmaya kalkisanlardan kilmasin. hic bir kulun kalbini kiranlardan etmesin. kul hakkina sebeb olanlardan yapmasin

amin
beka_yolcusu
Bütün bu güzel dualara AMİN diyorum.
Ebu Huzeyfe
Amin!

İnşallah kimse kaş yapayım derken göz falan çıkarmaz! Zaten kimse göz çıkarmak için kaş yapmaz!

Selam ve Dua ile...
Ebu Huzeyfe
Gerek Arapça öğrenimi gerekse Arapça eserler ile ilgili bazı sorular yöneltiliyor. Bunlarla ilgili bilgileri de bu sitede bulmak daha kolay!

Selam ve Dua ile...
Ebu Huzeyfe
Bugün için MisakOnline forumuna KPDS ve diğer sınavlara hazırlık seviyesinde test eklenmiştir.
Ebu Huzeyfe
Bugün de Kültür Yarışması ile ilgili bir yazı eklenmiştir. İlgilenenlere duyurulur!
A.S
eyvallah kardeş güzel bi site hoşuma gitti
Ebu Huzeyfe
QUOTE(A.S @ Aug 13 2005, 04:52 PM)
eyvallah kardeş güzel bi site hoşuma gitti
*

Sürekli bekliyoruz inşallah!
Ebu Huzeyfe
Yeni konular için buyurun! hosgeldin.gif
islamiboard.de
QUOTE(Ebu Huzeyfe @ Aug 16 2005, 01:33 AM)
Yeni konular için buyurun!  hosgeldin.gif
*

kusura bakmayın ama o site bir taraftan huzeyfe dene zat-ı barındırdığpı için ve islamiforum da olmak üzere bir ton iste için ağıza alınmayacak lafları ifa ettiği için girilmez bence

girdik iki kere kayıt olduksada silindik..

peki neden derseniz kendisine sorun inşallah

hürmetler
Ebu Huzeyfe
Her soru cevaplanmaz ve Hak her yerde söylenmez.

Bırakın da insanlar kendileri görüp karar versinler.
Ebu Huzeyfe
Abdurreşid İbrahim Efendi'nin Alem-i İslam'dan notlarını ilk defa ve sadece burada bulacaksınız.
hosgeldin.gif
Ebu Huzeyfe
İbn-i Rüşd'ün meşhur 4 mezhebi içeren fıkıh şaheseri "Bidayet-ül Müctehid" adlı eserini işliyoruz. Katılımlarınızı bekliyoruz!!! good.gif
Ebu Huzeyfe
Müşarun ielyh eseri PalTalk üzerinden günübirlik canlı olarak (online) işlemeyi düşünüyoruz.

Katılımlarınızı bekliyoruz.

PalTalk'taki nickim: EbuHuzeyfe
Ebu Huzeyfe
Bir kaç önce başlatmış olduğumuz;

10 Tabiini Tanıma

Kampanyamız son sürat devam ediyor. Katılım beklediğmizin üstünde... Sizi de aramızda görmek istiyoruz. Katılım için:

TIKLA

Ebu Huzeyfe
Tabiin programımız 5. tabiini tamamlamış durumda... 5 tabiini tanıma ve haklarındaki yorumlar için bekleriz...
Ebu Huzeyfe
Forumumuz belli olmayan nedenlerden dolayı kapanmıştır. Tekrar açılabilir mi bilemiyorum. cray.gif
Ebu Huzeyfe
MisakOnline forumunun acildigini ta Malezya`ya telefon acarak kardesler haber verdiler. Ben de size buradan haber vereyim... thumbup.gif
sufffe
Teşekkürler ebu Huzeyfe. Bu konuda bir linkte ben vermek istiyorum.
http://www.medineokulu.com/index.htm

Çok güzel arapça dersler ve konuyla ilgili *.pdf formatında eğitim kitapları var.Tavsiye ederim ilgilenen arkadaşlara.
kardelen_01
İlgilenenler için çok güzel ve faydalı, Allah razı olsun...
Ebu Huzeyfe
QUOTE(ahmed_sufi @ Jan 3 2006, 09:41 PM)
Teşekkürler ebu Huzeyfe. Bu konuda bir linkte ben vermek istiyorum.
http://www.medineokulu.com/index.htm

Çok güzel arapça dersler ve konuyla ilgili *.pdf formatında eğitim kitapları var.Tavsiye ederim ilgilenen arkadaşlara.
*

O site de iyi bildigimiz sitelerden... Bir ara Ali Arslan Hocam`in ELSE kursu ile birlesmisti. Sonradan bazi nedenlerden dolayi ayrildilar.

Bundan baska sanirim arabiconline veya onlinearabic gibi baska faydali siteler de var.

Bizimkisi daha cok Arapca hakkinda fikir cimnastigi yapma amacli. Sorular-cevaplar ve bazi tavsiyeleri iceriyor. Digerlerinin yaninda cok mutevazi ve iddiasiz!

Selam ve Dua ile...
Ebu Huzeyfe
Forumumuz yenilendi. Yeni dizayn ve tasarımı şimdilik çok beğenildi.

Pazartesi gününden itibaren Arapça derslerimize yeniden başlıyoruz.

İlgilenenlere duyurlur!
thumbup.gif
Ebu Huzeyfe
Pazartesi günü uzun zamandır sürdürdüğümüz Arapça Derslerinden ikinci ders olan Münafikun Suresinin son ayetini işleyerek son bulacaktır.

3. dersten itibaren katılmak isteyenleri şimdiden bekleriz.

Selam ve Dua ile...
Ebu Huzeyfe
Yeni dönem Arapça kursumuza katılmak için kayıtlarda acele edin.

Kayıtlar ücretsizdir.

KAYIT İÇİN TIKLA
Ebu Huzeyfe
Bu arada, küçükten Osmanlıca da başlattık. Haberiniz ola...
Ebu Huzeyfe
Son iki gün... Hatırlatmada fayda var... thumbup.gif
Ebu Huzeyfe
Bugün II. Dönemim ilk dersini astık. Eski sistemimizin yenilenmiş hali ile hiç Arapça bilmeyenlerin bile rahatlıkla bir ayeti doğru bir şekilde anlayabileceği bi formatta sunduk.

En azından okuyucu olarak katılımınızı bekleriz... hosgeldin.gif
Ebu Huzeyfe
Bu arada, googlegroups'ta arapcam diye bir grup kurduk. Veri, bilgi ve döküman paylaşımı için...
eburudeyha
www.muslumanlarkardestir.net adlı sitede de arapça dersleri mevcuttur bakmak isteyenlere duyrulur
Ebu Huzeyfe
Güzel bir site, Allah razı olsun.

Bu arada, MisakOnline kendisini epey yeniledi ve geliştirdi.

Ziyaret ve aktif üyeliğinizi bekliyoruz.

MisakOnline
eburudeyha
teşekkür ederim evet biliyorum üyeyim oraya zaten
Ebu Huzeyfe
Bir hafta içinde iki değerli hocamız forumumuza aktif olarak katıldı. Daha önceden sadece üye olup izlemekle yetinen bu iki büyük üstadımız artık düzenli olarak forumumuzda yazmaya devam edecekler.

1. Dr. Nurullah hocamız 17 yıldır yurtdışında ve Malezya'da bir İslam üniversitesinde öğretim görevlisi. Kendisi aslen Ezher mezunu. İlk makalesi oldukça ilgi görüyor.

2. Ebuttayip hocamız Mahmud Efendinin halifesinin sağ kolu. Konya İlahiyatın hazırlığını okumadan birincilikle geçmiş bir kardeşimiz. İslami ilimleri medrese usulü bitirmiş ve kendini ilme adamış muttaki bir üstadımız. İlk makalesi bugün yayınlandı ve oldukça ses getirecek gibi.

Yakında yeni sürprizlerle size yeni değerlerimizi sunmaya devam edeceğiz inşallah. Sadece şunu da belirteyim; Ebubekir Sifil ve Ali Aslan gibi herkes tarafından bilinen hocalarımız da forumumuza üyeler. Ebubekir hocam daha önce düzenli yazıyordu. Bir mazeretinden dolayı şimdilik ara verdi.

Selam ve Dua ile...
Ebu Huzeyfe
Ayrıca Arapça derslerimiz devam etmekte olup kesinlikle ücretsizdir.

Son olarak Tahrim Suresi 2. ayetin tahlili bulunmakta olup gerek forum ve gerekse googlesgroup üzerinden arapcam epostası üzerinde ilgililere ulaştırılmaktadır.

Selam ve Dua ile...
Ebu Huzeyfe
Dr. Nurullah ve Ebuttayyip üstadımızdan sonra 3. sırada önümüzdeki günlerde dur_al hocamızı tanıtacağız inşallah. Dr. Nurullah ve Ebuttayyip hocalarımızın yazıları oldukça ilgi gördü. Hatta rekor seviyesinde hit aldılar. Henüz okumamış olan kardeşlere tavsiye ederiz.

selam ve Dua ile...
Ebu Huzeyfe
ABDULĞANİ HOCAMIZ

Bugün cuma günü hediyesi olarak AbdulĞani hocamızı tanıtalım. Kendisini uzun uzun tanıtmak yerine, bir kaç satırda asıl istifade etmemize yarayacak kısımlarını aktarıp noktalayalım inşallah:

Kendisi aslen doğulu ve arap kökenli. Kürtlerin içinde yaşadığı için kürtçesi de oldukça düzgün. (Kürtçe bilmem ama kürt kardeşlerimizle çok rahat konuşabildiğine göre) Bunun yanında Arapçaya hem dil olarak hem de pratik olarak hakim.

1991 veya 1992 (1990 da olabilir) yıllarında Denizli'ye geldi. Daha ilk zamanlarında tanışma fırsatım oldu. Kısa vadeli de olsa ilminden istifade etme şansım oldu. Çünkü kendisi doğu medreselerinden mezun idi.

Ta o zamandan beri kendisi ile tanışıklığımız ve muhabbetimiz devam eder. Denizli ziyaretlerimde ziyarette atlamadığım hocalarımdan birisidir.

Halihazırda tekstil ticareti yanında, ofisinde sürekli Arapça İslami eserler bulundurur ve fırsat buldukça mütalaa eder. Bizim İller Radyosunda -ki bu İslami Radyo Türkiyenin ilklerindendir, ne var ki kendisini yeterince yenileyemedi. Ama buna rağmen Denizli'nin rakipsiz İslami radyosu olduğundan diğerleri normal yayına döndü- haftalık tefsir dersleri vermektedir. Ramazan'da -sanırım- bu dersler günlük oluyor. Oldukça da yoğun ilgi görüyor.

Bu ilginin sırrını kendisine sorduğumda, Kurtubi tefsirini esas aldığını söyledi. Ben de şahsen tefsirler içinde İbni Kesir tefsirini esas alırım. Tefsirler içinde dev yapıtlar vardır. Bunları birbirleri ile kıyaslamak çok zordur. Mesela; Kurtubi, İbni Kesir, Taberi, Alusi, Fi Zilal, El-Esas, Keşşaf vb.

Eksik bilgilerimizi veya yanlış olanlarını hocamız kendisi düzeltecektir.

Selam ve Dua ile...

daha detaylı bilgi için:

TIKLA
Ebu Huzeyfe
Son günlerdeki yoğun talep ve aktiflik forumumuzu İslami forumlar içinde ilk sıralara taşımıştır.

Ramazana Dair başlığı altında hergün bir ayetin çözümünü okuyor ve ayeti meali ile beraber ezberliyoruz.

Sizi de bekleriz...
shake2.gif
Ebu Huzeyfe
قالوا : سكتّ وقد خوصمت قلت لهم
إن الجواب لباب الشرّ مفتاح

والصمت عن جاهل أو أحمق شرف
وفيه أيضا لصون العرض اصلاح

أما ترى الأسد تخشى وهي صامتة
والكلب يخسى لعمري وهو نباح

Qâlû sekette veqad hûsımte qultü lehum
İnnel cevâbe libêbi-ş şerri miftâhu

Vessamtü an câhili ev ehmaqın şerefün
Vefîhi eydan lisavni-l ırdı islahu

Emâ terâ-l üsde tuhşê vehiye sâmitetün
Velkelbü yühsê leamrî vehüve nebbâhu

Dediler ki; (niye) münazaraya çekildiğin halde sustun(?). Onlara dedim ki:
Cevap şerrin kapısının anahtarıdır

Câhile veya ahmağa karşı susmak şereftir
Ve bunda (susmada) ırzı korumayı ıslah vardır

Aslanlara bakmaz mısın? Suskun oldukları halde kendilerinden korkulur
Köpek ürüp durduğu halde -hayatıma yemin olsun- tetilir durulur

Bu beyitler, Kur'anda "onlarla en güzel bir şekilde tartış" ayetlerine mukabil cahilleri ile tartışmamasını çünkü bunun faydası değil zararı olduğuna işaret eden "cahillerden yüzçevir" ayeti esas alınarak yazılmış olsa gerek...

Selam ve Dua ile...

Not: Bu ve benzeri dersleri ücretsiz takip edebilmek için MisakOnline'a bekleriz.

* MisakOnline sonunda hak ettiği zirveyi yakalamış ve dünya sıralamasında Türkçe İslami Forumlar arasında birinciliği işgal etmiştir.
Ebu Huzeyfe
Tarihte bir ilke şahit olacaksınız: ilk kez bir sanal yargılama gerçekleştiriyoruz. İlgisini çekenler için:

http://www.misakonline.com/forum/viewtopic...?f=8&t=9960

Ayrıca söz verdiğimiz üzere Arapça derslerimiz aynen devam ediyor. Tüm dersler için:

http://www.misakonline.com/forum/viewforum.php?f=21
Ebu Huzeyfe
Yeni Arapça derslerini okumak için buyurun.

Fıkıh'tan şiire...
Akaid'den hadise...

Selam ve Dua ile...
Ebu Huzeyfe
Yeni bir tefsire ihtiyaç var mı?

Evetse, nasıl olmalı.

Bir örnek tefsir çalışması.

Delilül Müslimin.

MisakOnline forumlarında...
Ebu Huzeyfe
Malezya'da eğitim...

Malezya'daki hoca ve öğrencilerin dilinden...

Her türlü sorunun cevaplandığı ciddi başlıklar...

2 yıl içinde oraya gidip üniversite ve mastıra başlayan onlarca öğrenci...

Ve bu öğrencilerden bir kısmının MisakOnline yönlendirmesi ile gittiğini biliyor musunuz?

Sadece MisakOnline'da...
Ebu Huzeyfe
Arapçanın önemini hemen hemen hepimiz biliyoruz. Bir kere muhatap olduğumuz Kur'an arapça. Kur'an her müslümanın kitabı olduğu için mealden okumak yetmez ve eksik kalır. Karınca kararınca illa ki arapça aslından anlamak için uğraşmalı. Mesleğimiz ve meşgalemiz ne olursa olsun.

Herşey azimle başlar!

Günde bir tek kelime öğrendiğinizi düşünün... Bir tek kelime... Ve günde bir basit cümle çözdüğünüzü düşünün... Bir ay sonra kısa ve basit ayetleri çözmeye başlarız.

Metod mu?

Ne önemi var?

Azmeden gerekirse metodunu kendisi oluşturur.

Ne dersiniz?

Hergün bir kelime Arapça öğrenmeye...
Ve bir basit cümle çözümüne???

İlk günün dersi aşağıda:

MisakOnline Online Free Arapça Dersi İçin BURAYA TIKLAYIN

Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.