islamic_manifesto
Aug 27 2006, 06:23 PM
Üstad 1943 yılında Ankaraya zorla getirilir ve dönemin valisi Nevzat Tandoğan onu karşısına alır.
Başında sarığı vardır ve onu çıkarmasını ister üstad hayır der.
Vali zorlar ve diretir..o esnada içeri giren çaycı aynen şu kelimeleri duyar üstadın ağzından ;
“Ben sizin ecdadınızı, atalarınızı temsil ediyorum. Ben münzevi, kendi halimde tek başıma yaşıyorum. Kıyafet kanunu münzevi insanlara uygulanmaz. Ben dışarı çıkmıyorum. Zorla siz çıkarıyorsunuz. Bu sarık başla birlikte çıkar. Başından bulasın
Bu olaydan iki sene sonra vali bir bunalıma girer ve BAŞINA dayadığı silahı ile intihar eder..
kaynak haber7.com
Bu hatırayı duymuşdum haberi okuyunca paylaşmak istedim..
Levent Bağ
Aug 28 2006, 01:28 PM
Manidar bir hatıra inşaallah Allah dostlarını korkusuzca kınayan zavallılara da ibret olur..
Evet kardeşim Cenab ı Allah hadis i kuside buyurmuş ki "benim dostlarıma harb açanlar bana harb açmış gibidir.." ila ahir devam eder..
Allah hepimize şuur u iman nasip etsin ve böyle dehşetli hatalara düşürmesin inşaallah..
umuma selam..
Seyh_Samil
Sep 27 2006, 05:41 AM
Sanırlar kı o gafıller ALLAH DOSTLARI garıptır RABBIM cezasını elber verır nur ııcnde yat DAVA ADAMI NUR DEDE ALLAH senden razı olsun
Levent Bağ
Sep 27 2006, 09:22 AM
ALINTI(Seyh_Samil @ Sep 27 2006, 06:41 AM)

Sanırlar kı o gafıller ALLAH DOSTLARI garıptır RABBIM cezasını elber verır nur ııcnde yat DAVA ADAMI NUR DEDE ALLAH senden razı olsun
Kardeşim hoş geldin.. Seri mesajlar göndermişsiniz.. İttihad ı İslam tarzında hareket edip İslam Kardeşliğine kuvvet verdiğinizden dolayı Allah razı olsun..
Selamlar..
tarafsız
Sep 30 2006, 07:50 AM
Vali neden intihar etmiş. Neden iki sene sonra intihar etmiş. Valinin üstad yüzünden intihar ettiği nerden belli. Yada üstada yapılan bu davranış nedeniyle Allah'ın onu cezalandırdığı nerden belli, Vali başka bir olaydan ötürü bunalıma girip intihar etmiş olamazmı
senih
Sep 30 2006, 12:50 PM
Buna benzer bir olayda şu:
Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'nin 1960 Mart'ında ağır hasta vaziyette Urfa'ya gelmesi üzerine,
bunu haber alan İçişleri Bakanlığı, derhal Üstad'ı geri gönderme emri çıkarır...
Halkın yoğun baskısı üzerine Urfa valisine "Efendim, Said Nursi çok hasta ve müsait bir araba da yok. "
denilmesine karşılık İçişleri Bakanı Namık Gedik:
"Çöp arabasıyla da olsa göndereceksiniz!" talimatını verir.
bunu öğrenen Bediüzzaman Hazretleri ibretli bir şekilde:
"O kendi kaderini kendi yazmış oldu" der
ve ,çok kısa bir zaman sonra
İçişleri Bakanı Namık Gedik' in Genelkurmay binasından kendini atarak
intihar ettiği ve cesedinin de çöp arabasıyla taşındığı haberi alınır. .
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.