Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Evliyaullahtan Alvarlı Mehmet Efe K.s.
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ NURDAN DAMLALAR ]·.
samyeli
Yeni mesajda okumuştum, ayrıntılı bilgisi olan varmi?
Ke[R]eM
Forumumuzda çok güzide(!) bir başlık var; Yeni Mesaj Gazetesinin Bilindik Zirvalarindan isimli. smile.gif
samyeli
Sizin zırva dediğiniz her şeye başkalarının da zırva demeleri gerektiğini düşünmüyorsunuz herhalde Kerem Bey. İnsanlar olayları öğrensinler özgür iradeleri ile zırvamı derler vakıamı derler o sanraki şey.
Ke[R]eM
ALINTI(samyeli @ Aug 21 2006, 04:50 PM) *

Sizin zırva dediğiniz her şeye başkalarının da zırva demeleri gerektiğini düşünmüyorsunuz herhalde Kerem Bey. İnsanlar olayları öğrensinler özgür iradeleri ile zırvamı derler vakıamı derler o sanraki şey.

Yoo, benim öyle bir düşüncem yok. Benim açımdan o gazetenin yazdıkları zırvadan başka birşey değildir. Siz sormuşsunuz, bende kendi görüşümü belirttim. smile.gif

Yalnız şunu söylemeden geçemeyeceğim, sizin kadar ikiyüzlüsünü görmemiştim. Tanıştığıma memnun oldum. :sh: Fethullah Gülen'i tekfir ettiğiniz kadar bir gayrimüslimi ya da bir münafığı tekfir etseydiniz ... (boşluğu istediğiniz gibi doldurabilirsiniz.).

Keşke, keşke siz de ömrünüzü Fethullah Gülen'i sevip onun başlattığı hizmetleri devam ettirenler gibi ömrünüzü iyi birşeylere, eğitime, dinini diyanetini bilen birer Mü'min yetiştirmeye adasaydınız. Bu işin sevabı büyük. Tekfirin ise günahı büyük. dry.gif
samyeli
İşte şimdi olmadı Kerem. Bizim islami mektebimizde tekfire yer yoktur. Tekfircilik harici, ibni teymiyeci, vahhabi ve selefi kültürün iştigal eyledikleri bir alandır. Fethullah hocaya ben kafirmi dedim, yada kime kafir dedim ki. Gösterebilirmisiniz. Eğer yaptıkları ettiklerinden dolayı ilgililere abd. ve israil uşağıd dediysem sizde bunu küfür olarak telakki ettiyseniz bu sizin sorununuz. Üstelik müslümanların islama zarar vermeleri için kafir olmalarına gerek yok. İslama zarar verdikten sonra müslüman olsa ne kafir olsa ne. Sora ikiyüzlülüğümüzden bahsediyorsun, hangi söz ve ifademden çıkarıyorsunuz. Ben sevdiklerimide sevmediklerimide açıklıkla ifade edebilen bu yüzdende takip ettiğiniz gibi çok tenkid aldığım haldemi iki yüzlüyüm. Forumda üyeler birbirine iki yüzlü deseler banlanmalarına sebep olabilir, peki böyle rahatlıkla iki yüzlü demenizi forumda admin oluşunuzamı borçlusunuz, adminlik size böyle bir hak veriyormu söylede bilelim kardeş. Ben bende olanla suçlanmaktan gurur duyarım ama benle alakası olmayan şeyler oldumu indallahta davacı olurum biliyormusunuz.
Ke[R]eM
ALINTI(samyeli @ Aug 22 2006, 09:27 AM) *

İşte şimdi olmadı Kerem. Bizim islami mektebimizde tekfire yer yoktur. Tekfircilik harici, ibni teymiyeci, vahhabi ve selefi kültürün iştigal eyledikleri bir alandır. Fethullah hocaya ben kafirmi dedim, yada kime kafir dedim ki. Gösterebilirmisiniz. Eğer yaptıkları ettiklerinden dolayı ilgililere abd. ve israil uşağıd dediysem sizde bunu küfür olarak telakki ettiyseniz bu sizin sorununuz. Üstelik müslümanların islama zarar vermeleri için kafir olmalarına gerek yok. İslama zarar verdikten sonra müslüman olsa ne kafir olsa ne. Sora ikiyüzlülüğümüzden bahsediyorsun, hangi söz ve ifademden çıkarıyorsunuz. Ben sevdiklerimide sevmediklerimide açıklıkla ifade edebilen bu yüzdende takip ettiğiniz gibi çok tenkid aldığım haldemi iki yüzlüyüm. Forumda üyeler birbirine iki yüzlü deseler banlanmalarına sebep olabilir, peki böyle rahatlıkla iki yüzlü demenizi forumda admin oluşunuzamı borçlusunuz, adminlik size böyle bir hak veriyormu söylede bilelim kardeş. Ben bende olanla suçlanmaktan gurur duyarım ama benle alakası olmayan şeyler oldumu indallahta davacı olurum biliyormusunuz.

Yaptığınız eleştiri değil iftiradır. Benden istediğiniz şekilde davacı olabilirsiniz ahirette, hamdolsun verilmeyecek hesabım yok. Bana "bu kişi senden davacıdır, ne yaptın da davacı oldu" denildiğinde "Allah(C.C.)'ın dinini yaymak için çaba sarfeden, bu uğurda insanları teşvik ettirip, adını bile duymadığımız ülkelerde okullar açılmasına vesile olan, gerek ülke içerisinde gerekse başka ülkelerde öğrenci evleri vasıtasıyla fakir fukaraya yardımcı olan, onlara İslam'ı öğreten, dinini, kitabını, namazını anlatan insanlar yetiştiren kişilerin hocası olan bir kişiyi, bir münafığı, bir kafiri eleştirmediği kadar eleştirdi, hatta öyle ki eleştiri artık hakarete dönüştü, kendisi oturduğu yerden sadece slogan atmasını bildi, İslam için çabalayan bu insanlara faydalı olacağına zararından başka birşeyi olmadı" diyeceğim."
samyeli
Siz öyle zannedin, ahirette her şey ortaya çıkacak. Münafıkların eylemlerinin zahiri islami gibi görünür, sizin dediğiniz gibi olsa zahirde her iyilik yapan müslüman sayılır peki Kuranın bu kadar dikkat çektiği münafıklar kimler olacak. Kafirlerin hemde en azılı kafirlerin zarar görmelerine ağlayan adam nedense aynı kafirlmerin şehid ettiği müslümanlara bir damla gözyaşı dökmüyor, umursamıyor gündeme getirmiyor. Daha binlerce delil varda aşkın gözü kördür, muhabbetinizden dolayı görmezsiniz, siz bilirsiniz. Herkes hesabını Allaha verecek.
Ke[R]eM
ALINTI(samyeli @ Aug 23 2006, 10:38 AM) *

Kafirlerin hemde en azılı kafirlerin zarar görmelerine ağlayan adam nedense aynı kafirlmerin şehid ettiği müslümanlara bir damla gözyaşı dökmüyor, umursamıyor gündeme getirmiyor.

O kadar basitsiniz ki samyeli, at gözlüğü takmış olmalısınız. Gerek ben gerekse diğer arkadaşlar size açıklamalar yazıyoruz ama siz saygısızlık yapıp bunları okumuyorsunuz bile. Kafanızın dikine gitmeye devam edin, doğru yoldasınız! İftira attığınız Fethullah Gülen'in 7/24 yanında mısınız da müslümanlar için ağlamadığını söyleyebiliyorsunuz? Hocaefendi o kadar açıklama yapıyor, işinize gelmiyor dimi onları görmek? İlla hocaefendi, sizin gibi sloganist olacak. Hadi kuzum hadi, bugüne kadar sloganistleri gördük. Sloganlarla bir yere gelinmiyor. Akla mantığa uygun hareket ediyor -ki olması gereken de bu- , sizin gibi değil.

Allah islah etsin seni samyeli, başka diyeceğim yoktur.

Levent Bağ
ALINTI(samyeli @ Aug 23 2006, 10:38 AM) *

Siz öyle zannedin, ahirette her şey ortaya çıkacak. Münafıkların eylemlerinin zahiri islami gibi görünür, sizin dediğiniz gibi olsa zahirde her iyilik yapan müslüman sayılır peki Kuranın bu kadar dikkat çektiği münafıklar kimler olacak. Kafirlerin hemde en azılı kafirlerin zarar görmelerine ağlayan adam nedense aynı kafirlmerin şehid ettiği müslümanlara bir damla gözyaşı dökmüyor, umursamıyor gündeme getirmiyor. Daha binlerce delil varda aşkın gözü kördür, muhabbetinizden dolayı görmezsiniz, siz bilirsiniz. Herkes hesabını Allaha verecek.

Kardeş kusura bakma ama çok ileri gidiyorsun.. Resulullah ASM dahi münafıkları kendi tesbit etmezken zahiri islam görünenin cenaze namazı kılınmışken nasıl cesaret edebiliyorsunuz ki hayatını dini hizmetlere vakfeden bir zata karşı korkusuzca münafık olduğunu düşünebiliyorsunuz..

Münafıkların kimler olacağı hususu ile ilgilenmek size ne menfaat sağlıyor?.. Bırakın kardeşim onları kader i ilahi tayin etsin.. Aforoz mantığı samimi müslümanlara yakışmıyor. Her ne kadar kendinizce delil getirseniz de bunlar indi mütalaalardır.. Madem Hocaefendi La ilahe illallah diyor ve madem namazını kılyor şeriatın hükümleri zahire baktığına nazaran biz onu müslüman biliriz ve bilmeye mecburuz..

Hatta harbte bir sahabi efendimiz - ismi şimdi hatırımda değil - bir kafiri yere atıyor tam vuracak adam La ilahe illallah diyor. Sahabe efendimiz de kılıç korkusuyla olduğunu düşünüp inanmıyor ve adamı vuruyor. Ancak sonra hadise Resulullah ASM efendimize geldiği zaman Resulullah efendimiz üç defa ayrı ayrı soruyor "La ilahe illallah dediği halde mi vurdun?" Evet diyor sahabi.. Peygamber efendimiz o vakit meşhur sözünü söylüyor "kalbini yarıp ta baktın mı?.." ve ona diyet ödetiyor. Yeterince açık değil mi?.. Siz nasıl bu kadar serbest o zatı böyle ittiham ediyorsunuz? Kardeşim geç olmadan uyanalım. Zahiri şeriata uymadığını düşündüğümüz hal ve tavırları varsa onu ilm i ilahiye havale edelim tehlikeli yollarda süluk etmeyelim..

Şer'an bir insan hiç tekfir etmese zararı yok. Çünkü tekfir ve zemm amel i salihde dahil değildirler.. Bu yapılan emri bil maruf meselesine de girmez. Zira elinizde nass olan bir delil mevcut değildir. Olsa olsa bazı zevahire nisbeten size gelen bir kanaat var. Meşhudatınıza itimad edip kitap ve sünnetteki mizanı elden kaçırırsanız aldanma ihtimaliniz kavidir..

Selamlar...
samyeli
Ben açık açık kimseye münafık demiş değilim, ancak münafıkların eylemleri ile birilerinin eylemlerini aynı görmüşsem bu benim günahım değil ki. İyi güzel söylüyorsunda, Hazreti Rasulullahın münafıkların listesini gizli olarak Hazreti Huzeyfeye yazdırdığını, bu münafıkların hareketlerini takip ettirdiğini, onları önemli görevlere getirmediğini, onları toplum içinde pasifize edip islama zarar vermelerini önlemek için tedbirler aldığını biliyorsunuzdur öyle değilmi; Levent kardeş Rüştü Tafral abiyi bilirsiniz. Üstadın talebelerindendir. İttihad yayınlarında Üstadda pasajlar vererek diyalog ve benzeri faaliyetler adına ne varsa hepsini Risalei Nura göre bir bir değerlendirmiştir. Şimdi söyleyin lütfen. İsrailin varlığını tanımayı isteyen birisinin islama hayrı olacağını hangi akıl kabul eder. Size soruyorum. Fethullah hocanın bu konuda ropörtajlarına bakabilirsiniz.
Levent Bağ
ALINTI(samyeli @ Aug 23 2006, 12:13 PM) *

Ben açık açık kimseye münafık demiş değilim, ancak münafıkların eylemleri ile birilerinin eylemlerini aynı görmüşsem bu benim günahım değil ki. İyi güzel söylüyorsunda, Hazreti Rasulullahın münafıkların listesini gizli olarak Hazreti Huzeyfeye yazdırdığını, bu münafıkların hareketlerini takip ettirdiğini, onları önemli görevlere getirmediğini, onları toplum içinde pasifize edip islama zarar vermelerini önlemek için tedbirler aldığını biliyorsunuzdur öyle değilmi; Levent kardeş Rüştü Tafral abiyi bilirsiniz. Üstadın talebelerindendir. İttihad yayınlarında Üstadda pasajlar vererek diyalog ve benzeri faaliyetler adına ne varsa hepsini Risalei Nura göre bir bir değerlendirmiştir. Şimdi söyleyin lütfen. İsrailin varlığını tanımayı isteyen birisinin islama hayrı olacağını hangi akıl kabul eder. Size soruyorum. Fethullah hocanın bu konuda ropörtajlarına bakabilirsiniz.

Kardeşim Resulullah efendimizin verdiği liste peygamber ASM a Cenab ı Hakk tarafından verilen malumat sayesindedir. Yoksa Allahtan hiçbir işaret almadan bizzat kafasından olmadığına delil ise müslümanlar hicret ettiği halde hicret için soran Hz. Ebubekire ancak Cenab ı Hakk izin verdikten sonra hicret edebileceklerini söylemiştir. Peygamberler bile Allahın hükmü olmaksızın kafalarından karar veremezler. Hz.Yunus Allahtan emir gelmeden ninova şehrini terk ettiğinde başına gelenler gibi.. Her ne ise..

Münafıklar hakkındaki tedbirler de böyledir.. Şimdi siz diyebilir misiniz kardeşim ben de Cenab ı Haktan böyle bir işareti aldım diye. Elbette diyemezsiniz.. O halde zan ile hüküm vermek tehlikeli olmaz mı? Ayette geçer ki "Ey iman edenler zannın çoğundan sakının. Zira zannın bir kısmı büyük günahtır.."

Eğer deseniz yukarda bahsettiğim vaziyetlerden dolayı kanaatim geliyor ben de size derim ki Hudeybiye anlaşmasını bilirsiniz. Zahiri islam aleyhine görünmüştü de hatta Hz Ömer gibi bir sahabe peygamberimize bir parça sitem etmişti. Fakat sonra görüldü ki Halid bin Velid gibi pek çok mübarek zevat o sulh döneminde kılıç korkusuyla değil belki islamın hakikatleri ile islama girdiler. Hatta Hz. Halid ondan sonra bir seyfullah şekline girdi. Her ne ise.. Misaller çoğaltılabilir..

Kardeş şimdi zannetmeyiniz ki Hocaefendinin diyalog namına yaptıklarını tasvip ediyoruz yahut aynı tarzda düşünüyoruz. Öyle olsaydı sair Nur cemaatlerinin reisleri de Hocaefendi gibi davranırdı.. Üstadın tarzının farklı olduğunu düşünüyorum.. Arzu edene de isbat edebilirim.

Hocaefendi tarzını belirlerken Risale i Nurdan da şüphesiz istifade ediyordur fakat tarz ı usulü kendisini ve cemaatini bağlar. Bununla birlikte hiç bir vakit Hocaefendinin art niyetli olduğunu düşünmüyorum. Olsa olsa hatası olmuştur. Zaten Hocaefendi de hatalı olduğuna kanaat getirse emin olun ki hatasını tashih edecektir.. Demek ki şimdilik bu husutaki yorumunu ve tarzını doğru görüyor.. Her ne ise.. dediğim gibi bu kendisini ve cemaatini bağlar..

Bizler hayırda yarışsak ve hatalı görüyorsak doğrusunu o kardeşlerimize göstersek daha nafi olmaz mı? Meşhurdur ki kazanmak zordur kaybetmek ise kolaydır. Ben derim ki böyle yoruma dair meselelerde müsbet hareket etmek en makul ve hatarsız yoldur.. Kendi mesleğimizin muhabbetiyle hareket edelim. Göreceksiniz hem bizler hem de İslamiyet daha çok kazanacaktır..

Evvel ahir tavsiyem müsbet harekettir.

Ulvi davaya gönül verenlere selam olsun.. Aciz kardeşiniz..
samyeli
Değerli kardeşim, bizler için en kıymetli değer İslamdır. İslama bir zarar gelmemesi bizim için esastır. İslamın büyükleride bu konuda her türlü eziyete katlanarak İslamın zarar görmemesine çalışmışlardır. Şimdi İslam düşmanları ve onların işbirlikçilerini tanımak için vahiymi beklememiz gerekiyor, bizlere vahiyde gelmeyeceğine göre bu adamlara karşı eli kolu bağlımı duracağız, bu konuda varolan Kuran Hadis İcma Kıyas, Müceddid Alimlerin tefsirleri yani islam kültürünün devasa kaynakları önümüzde değilmi. İslam düşmanları ve onların işbirlikçelirinin bir şekilde durdurulması gerekmiyormu? Sizin zannettiğiniz gibi olsaydı amenna. İsrailin tanınmasını arzulamanın hangi islami inançla bir alakası olabilir? Eğer bu insanlar tanınmasa, yalnış olan doğru telakki edilirse, sonuç ne olur, islam zarar görmezmi? Bizlerin insanlar hakkında kuşkulu oluşumuz tedbirli davranmamızı sağlar, buda islama gelecek tehlikeyi önler, ancak islama zarar verenlerin doğru telakki edilmesinin islama korkunç zararları olacaktır, bunu hesap ediyormusunuz kardeş.
Mağlub
Bu Foruma ben bayıldım.Vallahi de Billahide.Müthiş ama dikkat edin arkadaşlar.Ya çok ileri gidiyoruz yada kendi düşündüklerimizi başkalarınında aynen tasdik etmesini istiyoruz.Biraz açıklamayla tartışma çözülebilirdi bence.Zırva demek dogrudur ama örneklerle zırvaladığını bana veya bu konuya bakan kişilere kanıtlarsanız iyi olur.Ben Hocaefendinin kovuldugunu falan hiç duymadım.Duysamda inanasım gelmez.Çünkü Hocaefendi gerçekten bir alimdir.Bu kesin.Fakat konularda biraz daha yumuşak davranırsak hem forum kaybetmez hemde kişiler banlanmazlar diye düşünüyorum.
Levent Bağ
ALINTI(samyeli @ Aug 23 2006, 01:16 PM) *

Değerli kardeşim, bizler için en kıymetli değer İslamdır. İslama bir zarar gelmemesi bizim için esastır. İslamın büyükleride bu konuda her türlü eziyete katlanarak İslamın zarar görmemesine çalışmışlardır. Şimdi İslam düşmanları ve onların işbirlikçilerini tanımak için vahiymi beklememiz gerekiyor, bizlere vahiyde gelmeyeceğine göre bu adamlara karşı eli kolu bağlımı duracağız, bu konuda varolan Kuran Hadis İcma Kıyas, Müceddid Alimlerin tefsirleri yani islam kültürünün devasa kaynakları önümüzde değilmi. İslam düşmanları ve onların işbirlikçelirinin bir şekilde durdurulması gerekmiyormu? Sizin zannettiğiniz gibi olsaydı amenna. İsrailin tanınmasını arzulamanın hangi islami inançla bir alakası olabilir? Eğer bu insanlar tanınmasa, yalnış olan doğru telakki edilirse, sonuç ne olur, islam zarar görmezmi? Bizlerin insanlar hakkında kuşkulu oluşumuz tedbirli davranmamızı sağlar, buda islama gelecek tehlikeyi önler, ancak islama zarar verenlerin doğru telakki edilmesinin islama korkunç zararları olacaktır, bunu hesap ediyormusunuz kardeş.

Kardeşim tam anlatamadım sanırım. Ben demiyorum ki Hocaefendinin tarzını benimseyelim yahut kabul edelim. Öyle olsaydı onun cemaatinda olurduk.. Üstadın mesleğine daha sadık kalan Nur cemaatlerinde olduğumu düşünüyorum. Fakat diyorum ki hakkında nass olmayan bir mesele de bu kadar ifrat tenkidler hatta neredeyse.. neyse bu meseleye girmeyeyim..

Yukarda bahsettiğiniz İsrailin tanınması hadisesinin aslını ve dayandığı noktaları açıkçası bilmiyorum. O cemaatten bir kardeşimiz izah ederse iyi olur.. Ancak vahiy gelmesini beklemek veyahut eli kolu bağlı olmak değil mesainizi imana Kurana dair hizmetlere sarf etmenizin daha faydalı ve de tehlikesiz bir yol olduğundan bahsediyorum. Hocaefendiyi bu şekilde nazar ı ammeden düşürmeye çalışmak islamlar içinde fitneye ve ciddi ayrılıklara sebebiyet vereceği hususunda telaş ve endişe ediyorum. Hocaefendi hatalı dahi olsa müslüman evladıdır ve peşinden gidenler de safi niyetle ona ve efkarına itimad ederek faaliyet gösteriyorlar. Bazı hususlar hatalı dahi olsa onların İslama yaptıkları inkar edilmez. Hizmetlerini nazardan düşürüp onları mahkum etmez diye düşünüyorum. Siz samimi bir ehl i iman olarak o kardeşlerimizin yanlışlarını fakat şiddetle ve hiddetle değil belki şefkatkarane ve abiyane söyleseniz..

Hadi zannınızca - eliyazübillah - tamamen istikameti şaşırmış bir topluluk dahi olsa bu tarz hareket ile İslamın bünyesinde çok şiddetli rahneler açılacağını ve hak namına pek çok hukukun payimal edileceğini bundan en çok faydalanan ise İslam düşmanları olacağını dikkate almayalım mı? Malumdur ki iki kahraman boğuşurken bir çocuk onları döğebilir. Çünkü kuvvetleri hiçe iner demiyor mu Üstad..

Hem en bedevi aşiretler dahi harici düşmanın tecavüzatında dahili münakaşatı terk etmek olan bir maslahat ı umumiyeyi takip ettikleri halde İslama hizmet dava edenlere ne oluyor ki en bedevi kavimlerin bile yaptığı bir tedbire riayet etmiyorlar. Bu hal bir sukut değil mi?.. Yoksa kaş yapayım derken göz çıkarmış olmaz mıyız?.. daha yazacaktım fakat kafi bir mikyas olmasından kısa kesiyorum

İstikamet ve müvazene üzere olalım.. Zira kainat müvazene üzere duruyor..

Umuma selam..
samyeli
Pekala Kardeş, Sizler Fethullah hocanın İran İslam İnkılabı hakkındaki düşüncelerini biliyormusunuz. Biliyornsanız lütfen anlatın. Şöyle demiyormu o diyalog abedise hoca efendi. İran tarihi ihtilaller tarihidir. Bütün ülkeler devletler fikirlerle diyalog yapabilir ama iranla asla. Üstad Bediüzzaman bir çok hutuvatı varlıklarında bulunduran alevilerle bile 4. lemada ittifak yapılması, nizaa düşülmemesi noktasında uyarmasına rağmen, fethullah hocanın bu lemanın düsturuna aykırı olarak İran İslam Cumhuriyetini hedef alması abd. ve İsrail politikaları ile örtüşmüyormu? Biz garipten beklenen kardeşlik Fethullah hocanın bigane kalmakta mazur olacağı bir hadisemidir?
senih
ALINTI(samyeli @ Aug 23 2006, 03:11 PM) *

Şöyle demiyormu o diyalog abedise hoca efendi. İran tarihi ihtilaller tarihidir. Bütün ülkeler devletler fikirlerle diyalog yapabilir ama iranla asla.

Hocaefendi İran'la diyalog kurmanın oralara gidip bir dindar Türk müteşebbis olarak müessese kurmanın imkansızlığını çok güzel ifade etmiş...

Samyeli
sen git din kardeşin olan İran'la ait diyalog adına orada bir müessese açmaya çalış bakalım ne olacak?..
alacağın cevabı çok merak ediyorum(aslında biliyorum ya..))))

Muhtemelen İran'la diyalog kurma çaban "diyalog abidesi" olarak nitelediğin F.Gülen cemaatine karşı yapıldığı gibi sonuçsuz kalacak senin de suratına "Hayır" diyerek kapılarını kapatacaklardır....

Dolayısıyla diyaloğa hayır diyen İran'ın olduğu tecrübeyle sabit olan bir şey...
Yukraıda F.Gülen İran'la sonuçsuz kalan bir diyalog tecrübesinin sonucunu aktarmış..

Sen de önce bir İran Devletini tecrübe et;
Onların seni kardeş görüp görmediğini(seni bir sünni olarak kabul ediyorum) hele bir test et...
ondan sonra gel buralarda ahkam kes!...

islamic_manifesto
Alvarlı Efe hz.leri onun manevi hocasıdır onu kovması söz konusu dahi değil.
Faha 13 14 yaşlarında iken Gülen alvar camii de vaaz verecekken en büyük destekçisi Alvarlı Efe(Muhammed Lütfi efendi) olmuşdur.
Şu kovulma işininayrıntılarını da öğrenebilseydik..
samyeli dikkat ediyorumda her üç yazından 3 'ü gülen ile alakalı.
Senin müfredat da başka birşey yok mu?

İranın neyini alkışlasın gülen? Onun aleyhine olmak ayrı onu desteklemek arkasında olmak ayrı.
Biraz mantıklı ol bence Gülen İran'ı desteklemiş olsa açıkdan veya ima ile bütün bu hizmet müesseselerinin vücuda gelmesi mümkün olurmuydu.O dakka boğarlar adamı..

Hoş iranın desteklenicek türden bir rejim yapısıda söz konusu değil..Hem yargıları veya hükümleri İranı destekleme yada desteklememe olarak mı aşıcaz..

Gülen'in Avlarlı Efe için söyledikleri ;

Alvar İmamı Hazretlerini ne zaman tanıdığımı söyleyemeyeceğim. Zira hayata gözlerimi açtığım zaman, O'nun ağzının şerbetine susamış pek çok gönül gibi, peder ve validemi de o dupduru kaynağın başında buldum. O'nu idrak ettim diyemem; çünkü O, ötelere göç ettiği zaman, ben hayatımın henüz, on altıncı yılının yamaçlarında dolaşıyordum. Buna rağmen ilk şuur ve ilk ihsaslarıma seslenen bir ruh olması itibariyle, benim o idrake kapalı yaşım, başım ve istidatlarımdan daha ziyade, O'nu yine O'nun tenezzüllerinde yakaladığımı, tanımaya çalıştığımı ve bugünkü, seziş, duyuş ve hissedişlerimi o günkü ihsaslarıma borçlu olduğumu rahatlıkla söyleyebilirim."
osmanlılar
sevgili kardeşlerim birbirimize çamur atmayı bırakıp birbirimizin kusurlarını örtmede gece gibi ol sözü bizlere birşey ifade etmesi lazım kusurları görmeyi bırakıp nasıl birleşip tevhidi oluştururuz diye düşünmeliyiz inşallah
Levent Bağ
ALINTI(osmanlılar @ Sep 3 2006, 03:57 PM) *

sevgili kardeşlerim birbirimize çamur atmayı bırakıp birbirimizin kusurlarını örtmede gece gibi ol sözü bizlere birşey ifade etmesi lazım kusurları görmeyi bırakıp nasıl birleşip tevhidi oluştururuz diye düşünmeliyiz inşallah

Kardeş ittihad ı islam fikrine kuvvet veren mesajından dolayı Allah razı olsun..

Hakkı batılın savletinden kurtarmak için İslamlar bir olmaya mecburdurlar.. Umuma selam..
Seyh_Samil
Hocaefendi kovulomus demısler ısbatı yok Hocaefendı sole demıs ısbatı yok burası sokak kavgasın degıl kı bole seyler olsun bır de bu konu hakkında bılgısı olanblar delıullerıylşe bırlıkte acıklık getrısın nur talebelrı buna el atsın kardesler fıtneye sebep olunmasın ümmet arasında BİLGİYLE DELİLLE KONUSALIM VEHIMLERIMIZLE YADA ONYARGILARMIZLA deıl elbette hocaefendının hatası olabılır o da ınsandır haat yapabılır ama bı ınsanı bu kadar cabuk karalamak kolay deıl bız dunyada deılken hocaefendı muslumanım demenın suc oldugu zamanda islami teblige ugrasmıstır ALLAH ondan razı olsun hatalarını (varsa) duzeltsın alemı ıslamın ıcın nıce basarılar nasıpetsın AMIN
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.