fatmanur
Jun 24 2006, 02:00 PM
Kapanmak istiyorum.fakat ailem bana destek olmuyor.18 yaşındayım.bana erken oldugunu söylüyolar.baş örtüsünden önce gelen şeyler var gibi saçma bahaneler sunuyolar ve ben onlara nasıl cevap vericemi bilmiyorum.Niyetim hak yolunda ilerlemek.ailemi kırmakta istemiyorum.
Aileme karşı nasıl davranmayılım.Bu konuda ALLAH RIZASI için düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum.
SELAMETLE...
La_Edri
Jun 24 2006, 02:24 PM
öncelikle verdiğin karardan dolayı seni tebrik ediyorum
bende ilk zamanlar ailemle çok problemler yaşamıştım ama geçiyor zamanla alışıyorlar emin ol!..
Kesinlikle onlara karşı kırıcı olmamanı ve fikrinin arkasında olduğunu göstermeni tavsiye ederim.
Konuş ve kendini anlat !..muhakkak ki onlar, senin için iyi olanı isterler her zaman.
Ailende sana destek olacak büyüklere anlatabilirsin derdini onlar ikna etmeye çalışsınlar anne ve babanı.
Aileni tanımış olsam başka şeyler de söyleyebilirdim ama genel olarak onların rızasını kazanmaya çalışarak yumuşak dille kendini ifade etmelisin.
Tabi ki kitap okumak ve sohbetlere katılmak sana doğruyu tavsiye edecek arkadaşlarla birlikte olmak direncini arttıracaktır.
İlle de sabır lazım!..Güzellikler kolay kazanılmıyor..Allah ,yar ve yardımcın olsun!.O'nun rızasını kazananlardan olasın örtüyü hakkıyla temsil edersin İnşallah!..
"Cennet ucuz değil!Cehennem de lüzumsuz değill"
BEDİÜZZAMAN
fatmanur
Jun 24 2006, 02:32 PM
ALLAH RAZI OLSUN
Sosyolog
Jun 24 2006, 03:24 PM
Öncelikle kafanda böyle bir düşünce taşıdığın için bile seni tebrik ederim.
Geçen sene üniversitede bir arkadaşla tanıştım ,oda arkadaşımdı kendisi.O da senin gibi içinde manevi fırtınalar kopuyor ancak ailesinden destek görmemiş fazla, destek görmedi derken ne gerek var boşver hayatını yaşa gibilerinden.Hele yaşadığı çevre itibariyle etrafı olmadık hakaretler yapmış akrabaları dahil.Ancak o hep sabretmiş ve Allah ona hep yardım etmiş.Bir yaz günü Temmuz sıcağında kapandığını anlatmıştı bana ve herkes ona deli gözüyle bakmış o dik durmuş,kimseyi kırmamış...Rabbim'in emri böyle demiş ve geçmiş.Şimdi hepsi saygı duyuyor ona.Öyle yumuşak konuşuyor ki asla azarlamadan, kırmadan....
Bence bu tür şeylerin olması için önce kitaplarla manevi altyapını oluşturmalısın ve karar verdiğin anda uygulamaya geçmelisin.Bu tür buhranlar yaşayan arkadaşlarımın hepsi bir anda karar verip kapandılar.Ve hepsi çok takvalı kardeşlerim.Öyle iyi biliyorlar ki o örtünün kıymetini.Allah vereceğin cevapların hepsini söyletir kardeşim. Allah'a sığın ve yürekten iste.Zaten Allah kalbine düşürmüş bu ateşi gerisi de gelir inşallah.
ALLAH YOLUNU DAİM EYLESİN....
ankebut_42
Jun 24 2006, 03:28 PM
Ey Nefsim Anla artık!... Ne olur anla!
Anla ki, cennet ucuz değil, cehennem dahi lüzumsuz değil!
Anla ki; cennete giden yol asfaltla döşenmemiş!
Anla ki; bedelini ödemediğin hiçbir şeye sahip olamazsın!
Anla ki; dünyayı bize bizler zindan ediyoruz.. ihmallerimiz,
enaniyetimiz, samimiyetsizliğimiz ......
Anla ki; Eyüp gibi sabır erbaini doldurmadan, Yusuf gibi kuyu
diplerinde yıllarca çile çekmeden, Yakuplar gibi gözlerini hasrete kurban
etmeden ,olmaz!
Anla ki; İsmail ler gibi bıçak altına yatmadan, İbrahimler gibi
YA ALLAH deyip kendine ateşlere atmadan olmaz. Sefine-i Nuh gibi
tufanları yara yara hedeflere gitmeden olmaz!
Ve Anla ki; bir ömür boyu gözyaşlarını ceyhun edip alın teriyle mecz
ederek ümmeti için an be an, dem be dem, çile çeken Hz. MUHAMMED (s.a.v.)
gibi çekmeden olmaz!
Ve şunu çok iyi anla ki; başkalarının hayata Aşık olduğu kadar Ölüme
Aşık olmadan Olmaz!!!!!!
Kumral Abdal
Jun 24 2006, 06:19 PM
Niyet Hayır, Akibet Hayır,
Selametle
dostkervani
Jun 24 2006, 06:42 PM
Kardeşim öncelikle Allah seni Hak yoldan ayırmasın. İnş ailenle sorun yasamadan ve tatlılıkla dini emirleri uygulayabilrsin.
Sana dua edeceğim inş. Selametle kal kardeşim. bayan kardeşlerimizin yazdıkları inş. bir yardımcı olabilir.
erenler
Jun 25 2006, 12:00 AM
CultureClub
Jun 25 2006, 12:07 AM
sosyolog arkadaşım yazmış;
"Öncelikle kafanda böyle bir düşünce taşıdığın için bile seni tebrik ederim."
.................................................................................................................
Eskiden bir film vardı,Şener Şen İlyas Salman'a soruyor;
"yaptım ama niye yaptım bir sor"
sİNeM
Jun 25 2006, 12:44 AM
doğruyu ve yanlışı ayırt edebilecek ve ayaklarının üstünde durabilecek yaştasın..kendi başına karar verebilme özgürlügüne sahipsin..Ve ailen bu durumdan hoşnut degilse; gerekçelerinle, konuşarak aşabilirsin bu durumu
Eger razı degillerse, bence bu konuda sadece kalbinin ve beyninin sesini dinle..seni ailen bu şekilde kabullensin.yani sen kendini konuşarak bu şekilde kabullendir..Yine diyorum eger kendini hazır hissediyorsan ve çok istiyorsan gerçekten bunun için ailemle ve çevremle seve seve kendime güvenerek savaşırım diyorsan bence türbanı tak ve devam et yoluna
aile, her zaman her konuda haklı degildir..Arada kendi fikirlerimizle hareket etme durumunda kalabiliriz..bu da seni hayatta daha saglam adımlarla devam etmeni ve özgüvenini kazanmanı saglar
esma arslanbenzer
Jun 25 2006, 09:15 AM
Düşünürsen vazgeçirirler kapan gitsin .
serkanekim
Jun 25 2006, 11:49 AM
Allah'ın Selamı üzerine olsun Fatmanur,
İlk önce hatırlamamız gereken sanırım Allah ın inananların yanında olduğu gerçeği.Sana olan Allah'ın bu güzel nimeti için bir mümin olarak bende çok mutlu oldum.Forumda yazan diğer musluman arkadaşların da mutluluklarını yazılarından anladığını umuyorum.
Aileni en iyi sen tanıyorsun.Sen kendini nasıl ifade edersen seni anlayacaklarını,neleri gerekçe gösterirsen onları ikna edebileceğini de bilen sensin.Bunun yanın da ailenin boyle bir karardan neden çekince duyduğunu,nelerden dolayı buna karşı çıktıklarını ve bunun asıl nedenlerinide anlayıp tahlil edebilecek bir yaştasın.Bu tür konularda ailelerin ortak bazı red edişleri olduğu gibi aileye has bazı durumlarda söz konusu olabiliyor.
Bunları düşünüp ailen ile konuşman, onları samimi bir dil ile şüphelerini gidermen ve onların sana engel olmak yerine kendi iraden ile aldığın bu kararda yanında olmaları gerektiğini anlatman gerekiyor.Türban mı yoksa ailem mi ikilemini hiç girmeden sadece bazı konularda açıklama gerektiğini görerek hareket etmelisin.Bu kararının sana iyi geldiğini,seni gün be gün daha iyiye götürdüğünü,senin mutlu olduğunu hem senin ağzından işitmeliler hem de bunu hareketlerinde görmeliler.Onların istedikleri de sadece budur zaten.Sadece bunu yapma şeklinde anlaşmazlık çıkmış o kadar.Bunu gördüklerinde ikna olmaları çok daha kolay olacaktır.
Ana hatları ile ben boyle düşünüyorum.Aynı tepkiler ile karşılaşan bayan arkadaşların deneyimlerini de göz ardı etmemelisin elbette.Aldığın bu güzel karar,gösterdiğin irade ve sabır için şimdiden kutluyorum seni.
Allah yar ve yardımcın olsun..
islamic_manifesto
Jun 25 2006, 02:39 PM
Ne cennet ne cehennem...
Bunlar ölüm sonrasına ait,mümin emredildiği gibi dosdoğru olan...mümince yaşamak mümince ölmek içindir
Tesettür Rabbin rızası ve onun hoşnutluğu için..cehennemden korkan cenneta müptela..bu değil..
O böyle istemişş başım gözüm üstüne..hayat onun can onun beden onun...
Aile rıza göstermeli..dayatarak değil niyetini açarak aşılabilir....haldeki etki çul ve çaputtaki etkiden kuvvetlidir..
Ne örnekler yaşıyoruz ailesi mümin amma kendi hayatı itibari ile müminlikden uzak nice insanlar var...
Zahmet olmadan rahmet olmuyor...
Tesettür kararınızdan dolayı tebrik ediyorum,ama unutulmamalı ki bu bir son değil aksine başlangıç...
DictatoR
Jun 25 2006, 02:57 PM
Dinde ana baba olmas
fatmanur
Jun 25 2006, 04:31 PM
Allah hepinizden razı olsun.çok teşekkür ederim.
Dilara66
Jun 25 2006, 06:17 PM
kardesim vallahi duyunca cok sevindim insallah kapanirsin hic bir zorluk yasamadan ama zorluklardan gecmedikcede mükafatlarin degerini anlamazsin...
ıstakoz
Jun 25 2006, 09:06 PM
kardesim inşallah niyetin hayır akıbetın hayır! ben basortum yuzunden okulu bırakma kararı alınca boyle zorluklar yasadım karsı cıktılar ama sonunda onlarda ellerını vıcdanlarına koydular... allah yar ve yardımcın olsun..
Maksimilyan
Jun 28 2006, 12:55 PM
ALINTI(fatmanur @ Jun 24 2006, 03:00 PM)

Kapanmak istiyorum.fakat ailem bana destek olmuyor.18 yaşındayım.bana erken oldugunu söylüyolar.baş örtüsünden önce gelen şeyler var gibi saçma bahaneler sunuyolar ve ben onlara nasıl cevap vericemi bilmiyorum.Niyetim hak yolunda ilerlemek.ailemi kırmakta istemiyorum.
Aileme karşı nasıl davranmayılım.Bu konuda ALLAH RIZASI için düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum.
SELAMETLE...
İslam düşmanı laiklerin gemi azıya aldıkları, dostların tevil sularında yüzdüğü bir zaman diliminde İslamın farz olan bir şiarına talip olmak övgüye değer bir irade ister. Tebrik ederiz kardeşim.
nisaserpil
Jun 30 2006, 12:44 AM

ALLAH yardımcın olsun. yılma devam et.
aileni ; kırmadan ikna et.
Garipyolcu
Jun 30 2006, 10:24 AM
Sen Aileni oldukları gibi kabul et,onlara öncekinden daha fazla sevgi saygı duy,yani Allah'a karşı görevlerinin başında Anne babaya sagı sevgi,hürmeti hatırla,onlara ne olursa olsun hizmetini iki katına çıkart,
Sen oları kabul etki,onlarda seni kabul etsin...
..:::ELiF:::..
Jun 30 2006, 04:28 PM
[/color]FATMANUR kardesım,seni tebrık edıyorum oncelıkle kapanmak ıstemenden,dolayı... bak ben 15 yasındayım kapalıyım,bunu bende ıstedım aılemde,ama senın aılen neden kapanmana karsı cıkmıslar anlamış degılım

umarım,dıledıgın gıbı,tesetture gırersın,aılende emınımkı yalnıs yaptıklarını anlayacaklardır
Allaha emanet olun.... selametle...[color=#3366FF]
DictatoR
Jun 30 2006, 04:36 PM
Kapandıysan sana istediğin renkte, en kaliteli eşarplardan birini hediye etmek isterim

Kargo parası filan da benden.
Jun 30 2006, 04:41 PM
evet kapandım,hatta gecen sene
Tesekkur ederım saol
benım yeterınce eşarplarım var,
iwopocha
Jul 1 2006, 09:46 PM
Umarım içindeki sese kulak verirsin.
Bacım eğer kapanırsan sana bir erkek olarak bir kaç tavsiyem olacak.Ortalıkta gezen sözde kapanan bacıları görüyorum ve şiddetle kınıyorum.Bari saçını açta bu nasıl kapalılık demesin ve kapalı bacılarımızı töhmet altında bırakmasın.Hepimiz görmüşüzdür sokaklarda..üstüne sıkı bir body giymiş,vücut hatları oldukça belli,altına daracık pantolon giymiş, (belki çıplak gezse sokakta bu kadar dikkat çekmez),ancak kafasında başörtüsü.....
Bacım... eğer kapanmaya karar verirsen iyice araştır islami usullere uygun şekilde kapan.Belki şu sıcak yaz günlerinde bunalabilirsin.Ancaaaak eminim ki cehennem sıcağı bundan daha da illettir.Allah yar ve yardımcın olsun.Umarım aradığın desteği Hak Yaradan sana en kolay yoldan gönderir
Saygılar....
Jul 3 2006, 08:02 PM
ALINTI(iwopocha @ Jul 1 2006, 10:46 PM)

Bacım eğer kapanırsan sana bir erkek olarak bir kaç tavsiyem olacak.Ortalıkta gezen sözde kapanan bacıları görüyorum ve şiddetle kınıyorum.Bari saçını açta bu nasıl kapalılık demesin ve kapalı bacılarımızı töhmet altında bırakmasın.Hepimiz görmüşüzdür sokaklarda..üstüne sıkı bir body giymiş,vücut hatları oldukça belli,altına daracık pantolon giymiş, (belki çıplak gezse sokakta bu kadar dikkat çekmez),ancak kafasında başörtüsü.....
Bacım... eğer kapanmaya karar verirsen iyice araştır islami usullere uygun şekilde kapan.Belki şu sıcak yaz günlerinde bunalabilirsin.Ancaaaak eminim ki cehennem sıcağı bundan daha da illettir.Allah yar ve yardımcın olsun.Umarım aradığın desteği Hak Yaradan sana en kolay yoldan gönderir
Saygılar....
EVET KATILIYORUM,EGER KAPANICAKSAN OYLE KAPANMA ACIK KAL DAHA IYI..
sÖzde kapalıyım dıe gecınıyolar,
fatmanur sen sen ol kapanıcaksan eger oyle kapanma iwopocha ya katılıyorum cok hguzel yazmıssın ellerıne saglık kardesım
selametle....
Limriemvrm
Jul 4 2006, 02:17 AM
ALINTI(iwopocha @ Jul 1 2006, 10:46 PM)

Saygılar....
haklısın kardeş. Kapanmayı baş örtüsü takmak sanıyorlar. Son zamanlarda renkli renkli çafcaflı başörtüleri takıyorlar. Gerçekten çok üzülüyorum.
Fatma kardeşde biraz daha sabredecek. Allah C.C izni ile onada nasip olacak. Bence okulunu bıraksın

Mevlanın kahrıda hoş lütfüde....
NiLüFeR
Jul 4 2006, 06:52 AM
Bu kadar tavsiyeden sonra kapan sende artık.

)))
Jul 4 2006, 02:08 PM
ALINTI(NiLüFeR @ Jul 4 2006, 07:52 AM)

Bu kadar tavsiyeden sonra kapan sende artık.

)))
[/color]evet bencede kapan artık bayagı tavsıyeler oldu sana

[color=#FF0000]
Oturan_Boğa
Jul 4 2006, 05:14 PM
ALINTI(nisaserpil @ Jun 30 2006, 01:44 AM)

Biraz şairane bir yazı olmuş

Kısa ama anlamlı..
Jul 4 2006, 05:48 PM
ALINTI(Oturan_Boğa @ Jul 4 2006, 06:14 PM)

ALINTI(nisaserpil @ Jun 30 2006, 01:44 AM)

Biraz şairane bir yazı olmuş:)Kısa ama anlamlı..
Evet doğru soyluyosun Kısa ve anlamlı
Bu arada fatmanur nerelerdesınn..
boun_serhat
Jul 13 2006, 12:09 AM
Allah bu yoldaki en büyük yardımcındır kardeşim...Allahın izniyle doğru tek bi yol var, oda hak yol islam...ve onun gereğini yerine getirmek en güzeliyle en iyisi...insanlar ne çile öekerler islam yolunda ama sabırı verende yardım edende Allah'tır...selametle...Allah yardımcımız olsun...
EbuMahir
Jul 13 2006, 01:51 AM
Ya su fatmanur'da kapanamadi gitti haaa.
Oturan_Boğa
Jul 13 2006, 09:26 AM
ALINTI(EbuMahir @ Jul 13 2006, 02:51 AM)

fatmanurun akibeti belli degil..forum cemmati olarak meraklanmaya başladık cidden..Acaba başına bir iş mi geldi..cep telefonuda kapalı
Garipyolcu
Jul 13 2006, 11:36 AM
ALINTI(Oturan_Boğa @ Jul 13 2006, 10:26 AM)

ALINTI(EbuMahir @ Jul 13 2006, 02:51 AM)

fatmanurun akibeti belli degil..forum cemmati olarak meraklanmaya başladık cidden..Acaba başına bir iş mi geldi..cep telefonuda kapalı

olay magazinleşmeye başladı,magazinleşen olaylardan Allah'a sığınırım...
otdoktoru
Jul 23 2006, 01:41 PM
böyle bir dusunceye sahip oldugun için tebrikler umarım dusunceleri gerceklestirmek nasip olur selam ve dua ile..Allaha emanet ol kardesim...
Rıdvan
Jul 23 2006, 05:16 PM
çok yerinde bir karar vermişsin bence aileni dinleme ve kapan Allah yolunda anne baba olmaz
cabcub
Jul 29 2006, 04:17 PM
yeterince tavsiye var ama çorbada benim de tuzum olsun istedim

anladığım kadarıyla ailen inançsız değil sadece erken olduğunu düşünüyorlar.aslında bu en tehlikelisi.imam gazali der ki; namaz kılan bir gence daha erken yaşlanınca kılarsın demek bile allah muhafaza insanı imandan eder.burada iş sana düşüyor.ailelerimiz din konusunda bilinçsiz olabalir bazı yerlerde de biz onları eğitmeliyiz.sen aileni kırmadan,onların büyüğün olduğunu unutmadan,tesettürün allahın emri olduğunu açıklarsan allahın izniyle onların da kalbi yumuşar.nur suresi 31. ayette kadının kimin yanında nasıl kapanması gerektiği açık açık belirtilmiş.ailene delilleriyle sunabilirsin.onların da kalbinde iman varsa kuran-ı kerime karşı çıkamazlar!
bu yolda yalnız da değilsin rahat ol.benim de ailesi istemediği halde kapanan arkadaşlarım oldu annesi açık olduğu halde kapanan arkadaşlarım oldu.ama araya küslük girmedi herkes birbirine anlayışlı.
elbette bazı zorluklarla karşılaşacaksın, tanıdığın tanımadığın birçok insandan iyi ya da kötü tepkiler alacaksın,ama bunlar seni hiç bir zaman yıldırmasın,zira iman öyle güçlüdür ki her zorluğun üstesinden gelir.
rabbim insana kaldıramayacağı yükü yükler mi hiç?demek ki kadınlar bu yükü kaldırabilecek kapasitede, demek ki kadınların tesettüre ihtiyacı var.bizi yaratan allah olduğuna göre bizi en iyi tanıyan da odur öyle değil mi?bize düşen sadece onun emirlerini yerine getirmek.cennet ümidiyle değil, cehennem korkusuyla da değil, sadece o istediği için.madem ki aşk bağlanmaktır, biz de rabbimize sıkı sıkı bağlanalım.hayatta ondan başka aşkımız olmasın inşallah.fatmanur kardeşim ve tüm müslüman kardeşlerim:rabbimize olan aşkımızı gözden geçirelim, ona aşkımızda ihanet etmezsek, allahın izniyle şeytan bile saptıramaz bizi!elalem ne der diye de hiç düşünür müyüz o zaman?aşkın gözü kördür öyle değil mi? hakiki aşıksak eğer ondan gayrısını gözümüz görmez , kulağımız işitmez.dolayısıyla kardeşim, sen tesettürü gerçekten arzuluyorsan karşı görüşleri umursamazsın.
ayrıca sana bir abla tavsiyesi, bir kardeşimiz olulunu bırak demiş, tabii ki herkesin düşüncesine saygılıyız ama bu da benim fikrim, takdir senin. okulunu sakın bırakma.sen bırakırsan ben bırakırsam bütün kapalılar elini ayağını çekerse, eğitim gönüllüsü gibi gözüken yasakçıları asıl amaçlarına ulaştırmış olmaz mıyız?onların istedikleri de müslüman gibi yaşamaya çalışanları eğitimliler arasından eleyip , yerlerine çağdaş(!) insanları getirmek değil mi?
çok uzattım hakkınızı helal edin ama bu konu basit bir konu değil, bu kadar söze sıkıştırılacak bir konu da değil.
belki de bu sözler boşadır, belki de sen çoktan kapanmışsındır-inşallah öyledir, rabbim herkese nasib etsin,amin-
yine de bu yaşta bu düşüncelere sahib olman çok güzel.
yüce rabbim herkese dinimizi hakkıyla yaşamayı nasib etsin
amin
okuma tahammülünde bulunduğunuz için teşekkür ederim
hakkınızı helal edin
verdün
Jul 29 2006, 06:37 PM
esselamu aleykum fatmanur kardeşim
yazdıklarından sonra senin içinde bulunduğun durumu anlıyorum
şuan bir imtihandasın kardeşim ama unutmaki her zorluğun arkasından bir kolaylık vardır bunu rabbim bizlere müjdeliyor
senin davan şanlı bir davadır bunu unutma hiçbir zaman şevkini kaybetme davanda sebat et
kardeşim aileni topla kuranın tesettür emrini onlara oku örtünmenin farz olduğunu bunun allah ın bir emri olduğunu anlat onlara tekrar
anlatırken yumuşak ol bir o kadar da kararlılığını göster onlara eğer allah a inanıyorsanız emirlerine de uymanız gerekir müslümanın tavrı budur de. ahiret hayatını hesab gününü anlat yaptığımız şeylerden hesaba çekileceğimizi hatırlat onlara
biliyorum söylemesi kolay geliyor senin psikolojini anlayabiliyorum ama kardeşim bu imtihanı kazanırsan allah sana öyle bir iman aşkı verir sen o aşkın yanında yaşadıkların hiç kalır!
o imanın lezzeti herşeye bedel!
kardeşim sen bu davayı kazanacaksın inanıyorum allah a olan inancını kaybetme umudunu bir an bile olsa yitirme sen yeterki iste canı gönülden iste
dualarım hep seninledir allah a emanet ol kardeşim
cabcub
Aug 7 2006, 07:51 PM
fatmanur sen hala kapanmadın mı ya
mavi ada
Aug 8 2006, 11:00 PM
UMARIM BU UĞURDA TÜM ARZULARIN GERÇEK OLUR
AİLENE GÜZEL BİR ŞEKİLDE İZAH ET
İÇİNDE BULUNDUĞUN DURUMU
YÜREĞİNDE KOPAN FIRTINALARI
MEVLAYA GİDEN YOLDA
BİR NEFERDE BEN OLMAK İSTİYORUM DUYGUSUNU VER ONLARA
SONUÇ OLARAK HALA SENİN KAPANMAN KONUSNDA
MUHALEFET EDİYORLARSA
ARTIK BU UĞURDA HANGİ YOLDAN GİDECEĞİNİZİ SÖYLEMEME LÜZUM YOK SANIRIM
ALLAH CC ELBET NURUNU TAMAMLAYACAKTIR
SİZDE BU NUR KERVANINDAN GERİDE KALMAYIN İNŞALLAH
__seyma__
Sep 10 2007, 02:33 AM
[quote name='fatmanur' post='86955' date='Jun 24 2006, 03:00 PM']
SELAMETLE...
[/quote]
]öncelikle verdiğin karardan dolayı seni tebrik ediyorum
bende ilk zamanlar ailemle çok problemler yaşamıştım ama geçiyor zamanla alışıyorlar emin ol!..
Kesinlikle onlara karşı kırıcı olmamanı ve fikrinin arkasında olduğunu göstermeni tavsiye ederim.
Konuş ve kendini anlat !..muhakkak ki onlar, senin için iyi olanı isterler her zaman.
Ailende sana destek olacak büyüklere anlatabilirsin derdini onlar ikna etmeye çalışsınlar anne ve babanı.
Aileni tanımış olsam başka şeyler de söyleyebilirdim ama genel olarak onların rızasını kazanmaya çalışarak yumuşak dille kendini ifade etmelisin.
Tabi ki kitap okumak ve sohbetlere katılmak sana doğruyu tavsiye edecek arkadaşlarla birlikte olmak direncini arttıracaktır.
İlle de sabır lazım!..Güzellikler kolay kazanılmıyor..Allah ,yar ve yardımcın olsun!.O'nun rızasını kazananlardan olasın örtüyü hakkıyla temsil edersin İnşallah!..
"Cennet ucuz değil!Cehennem de lüzumsuz değill"
BEDİÜZZAMAN[/b]
[/quote]
[quote name='erenler' date='Jun 25 2006, 01:00 AM' post='87096']
merhaba
öncelikle
undefined
kapanman hayırlara wesile olur inş. ben 18 yaşındayım ve 2 ay önce kapandım... Bende çok fazla düşündüüm eğitim hayatımı aile hayatımı nasıl etkiler die!! acaba nefsime uyarda açılırmıyım die!!! Ailem ilk zamnlar kapanmama kayıtsıız kaldılar çünkü kapancama inanmadılar açıkcası... beni ciddiye bile almadılar ama ben kararlıydıım bilmediğim çok şey wardıı, we tam 3 ay boyunca hepp kitap okudum ölüm we ötesi, kendini arayan kadın,namazla diriliş,emre,maria,...wb we daha bi çok.. ben lisede dünya klasiklerini bi çırpıda bitern insanım ama dünya klasikleri bu kitapların yanında ne kii... okudum kitaplar boşmuş meğerr... gözlerimi ağrıdı bu boş kitapları okurkenn oysa bi namazla dirlişi okurkennn içimde büyük bi haz wardıı sıkılmadan okudum...
üniw okuorum zorlukları war elbett ama sabrım hepsinin üstesinden gelioo... kapandıkdan sonra herşeyy değiştii.. ufkum açıldı boş şeylerle uğraşmıorum... terbiyem we ahlakımda...
güselim dicem o ki... çok fazla dşünürsen bi o kadarda uzaklaşırsıınn araştır kitap oku... zorlanıcaksın elbett yakkııcı sıcaklar olucak we sende su gibi terler akıcak zaten sewabıda burda we şunuda unutmaa CEHENNEM daha sıcak olucak
[font=Comic Sans Ms][size=2][size=5]
undefined
islambuli
Sep 10 2007, 05:41 AM
ALINTI
merhaba
öncelikle
undefined
kapanman hayırlara wesile olur inş. ben 18 yaşındayım ve 2 ay önce kapandım... Bende çok fazla düşündüüm eğitim hayatımı aile hayatımı nasıl etkiler die!! acaba nefsime uyarda açılırmıyım die!!! Ailem ilk zamnlar kapanmama kayıtsıız kaldılar çünkü kapancama inanmadılar açıkcası... beni ciddiye bile almadılar ama ben kararlıydıım bilmediğim çok şey wardıı, we tam 3 ay boyunca hepp kitap okudum ölüm we ötesi, kendini arayan kadın,namazla diriliş,emre,maria,...wb we daha bi çok.. ben lisede dünya klasiklerini bi çırpıda bitern insanım ama dünya klasikleri bu kitapların yanında ne kii... okudum kitaplar boşmuş meğerr... gözlerimi ağrıdı bu boş kitapları okurkenn oysa bi namazla dirlişi okurkennn içimde büyük bi haz wardıı sıkılmadan okudum...
üniw okuorum zorlukları war elbett ama sabrım hepsinin üstesinden gelioo... kapandıkdan sonra herşeyy değiştii.. ufkum açıldı boş şeylerle uğraşmıorum... terbiyem we ahlakımda...
güselim dicem o ki... çok fazla dşünürsen bi o kadarda uzaklaşırsıınn araştır kitap oku... zorlanıcaksın elbett yakkııcı sıcaklar olucak we sende su gibi terler akıcak zaten sewabıda burda we şunuda unutmaa CEHENNEM daha sıcak olucak
ayred
Sep 10 2007, 07:28 AM
[/color][color=#FFCCFF][size=5]
undefined s.a öncelikle seni bu karraından dolayı tebrikediyorum cok güzel bir karar almışssıın

Allah düşüncedende daim etsin seni işlh ama kardeşim karralarında emin adımlı olki kimse seni yolundan ceviremesin buna gücü yetmesin.Ailem diyosun belkide sen onlaravesile olucaksın işlh en büyük destekcin olıcaklar belki cünki ailen sonucta Peygemmer efendimiz (s.a.v) bilselerdi yapmazlardı. buyurmuştur ailene bukonuda dua et. allah yardımcın olsun işlh.ALLAHA EMANET OL İŞLH ALLHA YAR VE YARDIMCIN OLSUN
mesdo
Sep 10 2007, 09:08 AM
ALINTI(fatmanur @ Jun 24 2006, 03:00 PM)

SELAMETLE...
ey benim sevgili rabbim hz ALLAH C.C
sana hamd senalar ediyorum
böyle imanlı hanım kardeşlerimizi yarattığın için
sevgili kardeşim fatıma nur
hz ALLAH C.C amelinizi hayr eylesin
hz ALLAH C.C buyuruyorki
ahmak odurki ailesinin rızasını allahın rızasına tercih eder
siz anne ve babanıza durumu iyilikle anlatınız
hz allah c.c onlara anlayış ihsan edecektir
sağlıcakla kalınız
fetida
Sep 10 2007, 11:22 AM
Selamun aleykum fatmanur ....
Bu konuda kardeslerin yazdiklarini okudum. Allah hepinizden razi olsun .cok dogru ve guzel yazmislar...
Benim derdim seninkiyle ayni, bak arkadaslar cok dogru demisler fazla dusunme sora uzaklasirsin, gercekten de boyle , belki onlara gore cok dusunmek 1 ay falan ola bilir ama bana gore hatta bi hafta dusunursem bu bana cok gelir. Kendimden bi ornek yazmak istiyorum. Ben de senin gibi kapanmak istiyorum, benimkiler de karsi. Ustelik seninkilerden farkli olarak onlar kapanmayin gerekli oldugunu biliyolar, belki kabul de ediyolar, ama izin vermiyolar, gerikafalilik zann ediyolar basortulu olmayi, hele ustelik annem kalp hastasi, bi kere kalp krizi gecirmis, eger belki de ben kapanirsam onun sagligiyla goz gore gore oynamis olurum....
Biliyomusun, eger gercekten de kapanmak istiyosak bence dua etmek yetmez, ben iki yildir her namazdan sora dua ediyorum ALLAHima bunun icin, ama hala ailem izin vermiyor bana, istee, bi tek dua etmek yetmez, , Allaha tevekkul etmek varya biz onu yapmaliyiz, hem dua, hem hareket etmeliyiz, oturup ta ailemizin izin vermesini beklememeliyiz , bu konuyu cok cok ailede acmaliyiz, inan bi tek bu konunun acilmasi bi tek basortulu olmak istemem sozu agzimda cikinca evde ne firtinalar kopuyor, bi hafta annem kalbi agriyo bana kirgin davraniyor....Ama ben hala inaniyorum basaricam ve insaALLAH sen de basaricaksin..
Bak cok dusunmek aslinda iyi diyildir, mesela kendimden anlatayim... son iki haftadirki bu sevda kalbime daha siddetli olarak dustu ve kesin karar verdim anneme soyliycem bu konuyu ve bu sefer kesinlikle kendi istediyimi yapicam ,annem bi hafta buralarda olmadi yurtdisina gitmisti, ben bu sure icinde cok dusundum, hatta istihare namazi kildim, sora bu namaz biraz aklimi kurcaladi ,aslinda olumlu cikmisti,guzel bi ruyaydi,ama ruyanin bazi kisimlarini anlamamistim, ve arastirmaya basladim, bazi deyerli kardesler(Allah onlardan razi olsun) ruyami yorumladilar ve kisa bi zamanda duamin kabul olacagini ,bu isin hayirli olacagini bana dediler, ama ben yine de baska yerlerden de arastirdim ruyamin yorumunu ve bi kisi benim ruyami tamamen baska turlu yorumladi, ne oldu sonunda biliyomusun , o kisiyle yorum hakkinda konustugum zaman o insan beni bu sevdadan az kalsin vazz gecirmisti, bi tek basortusu diyil, namaz, abdest, sunetler..... bi cok konularda aklima iyice bi bulaniklik getirmisti, benim kalbimde kurmus oldugum guzel islami alt ust etmisti az kalsin, ama sukurler olsun baska arkadasimin sayesinde toparlandim.. bak istee cok dusunursen sora vazz gece bilirsin, ben bu ucurumun kenarindan donmus birisi olarak sana yaziyorum...
Bi de insanin kalbi asla onu yaniltmaz, kalbimle bi sey inaniyosan demekki o sey dogrudur, buna delil ve ya subut gerek diyildir, Bak ben hani diyorumyaaa hatta bi sure aklimi kurcaladi hicab konusu, belki farz diyil diye, ama sora soyle dusundum:” ben Allahin varligina kalbimle inaniyorum ,onun var olduguna dair delil gerek diyil bana ,iste aynen basortulu olmanin bana lazim olduguna kalbimle inaniyorum ve bunu gercekten istiyorum, ve kalbim beni asla yaniltmaz, ortume sarilmam gerek” istersen bunu da ailene soyleye bilirsin, ben de zaten bu gunlerde konuyu aileme acicam,
INSAALLAH en kisa zamanda ikimiz de kapaniriz
mutmain
Sep 10 2007, 12:13 PM
Selamun aleykum,
Arkadaşlar gerekli herşeyi söylemiş söylicek fazla şey yok aslında, fatmanur ve fetida inş hayırlı haberlerinizle bizi de mutlu edersiniz. Herşey istediğimiz gibi güllük gülistanlık olmuyo etraf firavunlarla dolu. Ben de kapanıp okulu bırakmak istediğimde çok karşı çıktılar, size tek tavsiyem kararlı olun ve taviz vermeyin
Rabbim yar ve yardımcınız olsun
bican
Sep 10 2007, 12:26 PM
kıyamet günü ana baba evladından kacacak..evlat ana babasından.. herkes kendi derdine düsecek..
yaptıgımız herseyi allah icin yapalım.. allahın emirleri herseyden önce gelir..
insallah hanım kardeslerimiz kapalı olurlar ve allahın emirleri icin herseyle savasırlar.. sonunda hersey icin hesap verecegimiz sadece tek ve bir olan yüce mevladır kardeslerim.. allah dogurulugu emretmistir ve dogruyu dogru sekilde ifade edebilirsek inanıyorumki anne babalarda anlayacaktır.. konusmak anlatmak ve ifade etmek hayattaki tek sorunumuz.. anlamıyorlar dinlemiyorlar istemiyorlar olmaz.. olay bizde bitiyor.. anlatacaz dinletecez istetecez.. gerekli aklı ve kalbi yüce mevla hepimize vermis.. iletisimin gücü ifadenin sınırları bitmez.. hayatta caresiz degiliz sadece pasifiz..
mevla cümlemize afiyetler ihsan eyleye..
Allaha emanet olunuz..
mervedereli
Sep 10 2007, 01:41 PM
S.A Dostlar...
Fatma kardeşim bende seninle hemen hemen aynı durumdayım şuan 18 yaşındayım bende bu yıl kapanmayı medreseye gitmeyi düşünüyorum, inş. Allah sanada banada tüm kardeşlerimize kapanmayı nasip eder...
Selam Ve Dua ile
derwis
Sep 11 2007, 08:55 AM
ALINTI(fatmanur @ Jun 24 2006, 02:00 PM)

SELAMETLE...
selamün aleyküm biz insanlar anne babalarımızın bi anlık kararı degiliz ! ALLAH bizi yaratırken onlara tanışmadı ! biz ALLAH ' ımıza iman ederken onlara mı tanışıcaz ! ALLAH ve RESÜLÜNE itaat hususiyetinde hiç bir mahlukata İTAAT YOKTUR ! kararını vermişsen uygula birilerini üzmeyeyim diyosun ama ; üzmek zorundasın ! yoksa herkesi mutlu edeyim dersen mutsuz olmakla kalmaz ebedi pişman olursun ama içimden bi ses senin bu işi yapacagını sölüyor
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.