Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Sunni Şii Tartışmaları Hatırlatması...
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİFORUM YÖNETİM > .·[ FORUMDAN HABERLER ]·.
Leader
Bildiğiniz üzere Sunni Şii Tartışmaları forumumuzda yasaktır. Lakin son günlerde özellikle İran üzerinden bu tartışmalar yaşanmakta ve üyelerimizin birbirlerini kırması ve incitmesinden öte bir kazanım elimize geçmemektedir. İslami Forum Ümmetin buluştuğu noktadır. Ümmetin birbirini yediği değil. Bu yüzden Sunni-Şii tartışması içeren başlıklar kilitlenecek bu konuda provakatif yazı yazanlar ise yaptırımla karşılaşacaktır.

ALLAH'a emanet olunuz...
sultanimol
Bence Çok Doğru Birşey Burası Müslüman Kardeşlerimizin Büluştugu Sohbet Ettiği Paylaştıgı Kardeşliklerin Pekiştiği Bir Yer Ondan Hak Veriyorum Bu Konuya
Ke[R]eM
Leader kardeşimin de ifade ettiği gibi burası ümmetin birbirini yediği nokta değil. İslamiForum, ilk zamanlarında şii-sünni tartışma başlıklarından çok çekti. Ancak yeniden problem yaşamaya hiç niyetimiz yok! Kararımız gayet açık ve net. Aykırı davrananlara kapıyı göstermekten başka birşey gelmiyor elimizden. wave.gif
islam ve kulluk
Forumdaki incelemeler sonucunda şii - sunni tartışmalarının çokca arttığı görülebilmekde. üsteeki kardeşlerimizin değindiği gibi bu tartışmalar hiçbir faide getirmiyor yalnızca zarar getiriyor binaenaleyh bu beis üzerisinde yönetim olarak dikkatlerimiz artacaktır.

Lütfen bu beislerde tartışmalara yönelik mesajlardan kendimizi alıkoyalım
Allah'a emanet olun
Zemahşeri
Yerinde bir tespit ve uyarı olmuş.Allah razı olsun kardeşim good.gif
islam ve kulluk
ALINTI
Yerinde bir tespit ve uyarı olmuş.Allah razı olsun kardeşim

amin ecmain kardeşim.

ileney
Ya tespit yerinde de ''MirzaMuhammed'' Nickli üyenin açtığı ''Hazret-i Ömer'in katili'nin mezarı Anıtkabir gibi olmuş'' içerikli yazısı niçin silindi anlamıyorum.
Haber Yalansa,Yalan olduğunu ortaya çıkartan delil sunulması gerekirken.Konun silinmesi niye..Ehl-i sünnet itikaadına sahip biri olarak bu konudan ızdırap duydum.Sırf bunun için sinirim çok bozuldu sukut edelim bakalım şimdilik.....
islam ve kulluk
O konu hakkında pek bilgim yok kardeşim .

Ben yapmadım diğer kardeşlerimiz biliyordur mes'eleyi.

İleney kardeş böyle bir konuda iddiayı atan kişinin delil sunması gerekir. Konuyu görmediğimden bişey diyemiyorum ...
mirzamuhammed
Deliller Gayet açık şekilde ortadadır kardeşler.Şuana kadar gönderdiğimiz yazıların hiçbirinde delilsizlik gibi bir neden bulunamaz.İftiradan Allah'a sığınırız.
2 gün öncede bir konum "islam ve kulluk" kardeşim tarafından silindi.O silinen konuda silinme sebebine ilişkin hiçbir neden yoktu.Gerçekler saklanmak,ört pas edilmek mi isteniyor acaba?Aklıma bundan başka bir düşünce gelmiyor Allah-u Alem...
asiLDuA
BU BAŞLIK AÇILALI AYLAR OLMUŞ ...

1-Bizler nasıl ülkemiz TÜRKİYE ile alakalı her hatayı söyleyip YERİ GELİNCE YERDEN YERE VURUYOR İSEK İRAN hakkındaki olumsuz yazılarada herkez katlanmak zorundadır.

2-Sunni alimleri güya sözde sunni hocaları ve gelenekleri yerden yere vurduğumuz günler oluyor ise şia alim ve hocaları eleştirirken ses çıkartmak ADALETMİ ? ÇİFTE standart yok kardeşim burada.HER YÖNÜYLE HATALAR ÜLKE,MİLLET,MEZHEP AYRIMI YAPILMAKSIZIN FORUMA YATIRILIR.Hayırlı sohbetler.
islam ve kulluk
Ben aynı konuyu iki def'a açtığın için birini silmiştim kardeşim aynı konudan iki adet açılması durumunda silineceğini forumdaki sabit başlıklarda sunmuştum.

Allah'a emanet olasın
mirzamuhammed
Yok canım üstadım islam ve kulluk o konuyu demiyoruz..
"Şiilerin İtikadı" isimli bir konu açmıştık onu diyoruz.Açtık 2 dakka geçmedi silindi smile.gif

Rabbe emanet olasınız...
Kaveller
ben o kunuyu görmüştüm ,bir anıttı galiba iran da yapılan ,hz ömer'i şehit eden kişinin mezarını anıt yapmışlar sanırım konu buydu confused1.gif
islam ve kulluk
o konuyu ben silmedim kardeşim. Sunni Şii mes'eleleri ile ilgilenmiyordum bu konuya dün mesaj yazdıktan sonra ele almaya başladım kardeşim...

Allah'a emanet olasın
ileney
ALINTI(islam ve kulluk @ Apr 20 2007, 02:45 PM) *

İleney kardeş böyle bir konuda iddiayı atan kişinin delil sunması gerekir. Konuyu görmediğimden bişey diyemiyorum ...

Kardeşim Arkadaş fotoğraflarla desteklemiş ,onun için şok oldum zaten. smile.gif

Neyse ya... üzmeyelim böyle şeyler için kendimizi ,biilinçli olsak yeter
islam ve kulluk
ALINTI
Kardeşim Arkadaş fotoğraflarla desteklemiş ,onun için şok oldum zaten.

Neyse ya... üzmeyelim böyle şeyler için kendimizi ,biilinçli olsak yeter

konuyu okumuş olsaydım yorum yapardım yapamıyorum mamafih öyle diyosan öyledir smile.gif
RuhulhaK
Selamlar.

Bendeniz o konuyla ilgili cevap vermiştim, ne oldu ne bitti Allah bilir en iyisini.

Asıl meseleye gelecek olursak, bu forumda şii sunni tartışması çıkarmak yasaktır ve de o açılan başlıkların aynısı forumda daha önceleri açıldığı için, yalancılığı ve art niyeti tescillenmiş birtakım sitelere link verildiği için silinmesi gayet normaldir efendim.

Mirzamuhammed'in samimiyetine de inanmadığımı belirteyim. Birkaç mesaj öncesine bakarsanız "<Allah ahmedinejad gibi insanları eksik etmesin" gibisinden bir şeyler de söylediğini görürsünüz. Ne söylediğini bilmiyor bu şahıs, kendisini uyarmamıza rağmen fitne çıkarmaya devam ediyor.

Hz Ali'yi şehit eden Abdurrahman ibn Mülcem'i müctehit ilan edenler (evet evet, mezhepçilik yapan kepazeler bunları görmezden geliyor nedense) ne hakla Hz Ömer'i şehit edenler hakkında konuşabiliyor anlaşılır gibi değil. O adamların yaptıkları elbette kabul edilir bir durum olmasa da, Hz Ali'yi şehit edenlerin, Hz Hüseyin'i şehit edenlerin niye "müctehit imam" olarak tarafınızdan saygı gördüğünü sorarlarsa ne cevap vereceksiniz ? Allah'u alem, bir katile müctehit imam demek, bir başka katilin anıt mezarını yapmaktan daha büyük haksızlıktır. Bunları birileri yüzlerine vurmadan itiraf etmezler.

Tartışma uzadıkça her iki tarafın da birbiri ile ilgili söyleyeceği şeyler çoktur. Hiçkimse kendi mezhebini tamamıyle tertemiz zannedip diğer mezhebe saldırmaya kalkmamalıdır. Defterler açıldıkça ortaya öyle şeyler çıkar ki insanlar mezhep yüzünden dinden vazgeçerler. Adam gelir foruma ehl-i sünnet müdafası diye Seyyid Kutbu kafir ilan eder, gerekçe olarak da Allah'a mekan tasvir etmesi olarak gösterir. Ama aynı kepaze adam sahih-i buharideki Allah'ın eli ve ayağı olduğu, bir ayağını cehenneme koyduğunda cehennemin bağırdığı (haşa) hadisinden nedense hiç bahsetmez. İyisi mi herkes durduğu yerde dursun.

Mezhep fitnesi çıkarmaya kalkanların mesajları tarafımca silinecektir. Bu, gerçekleri ört-bas etmek değil ortaya çıkması gereken gerçeklerin önünü açmaktır. Israrla kepaze olmak isteyen de icab ederse kepaze edilir.

Allah'a emanet olunuz.
asiLDuA
Nasılki biz tayyibi eleştiriyor isek ahmedi nejadıda eleştirebiliriz.Çifte standart yok..Olay bitmiştir.
RuhulhaK
Provakasyon yasak, aynı konuları tekrar açmak yasak, gerisi serbest.

forum kurallarına uyulduğu müddetçe isteyen istediğini eleştirsin.
USA-M
Eğer Kardeşler dediklerimizde bir yanlışlık veya yalan varsa sizde bize bilgiler sunun inşaAllah hep beraber görelim.Dediğimiz gibi iftiradan Allaha sığınırız...

ebubeddavi
biz ne şiiler gördük yezit,ten beter yezit, nede sünniler gördük seddam dan beter seddam...........................
anlıyana şamar gibi tokat hemde eldivensiz tarafından........ey beyinsiz ahmaklar aldınızmı cevabınızı heeee
bilerek veya bilmeyerek veya egonuza yenik düşerek şeytana hizmet ediyorsunuz,,allahın laneti mezhepçilik yapanların üzerine olsun amin....YALNIZ MÜSLÜMANLAR KARDEŞTİR.......NOHÇİ
USA-M
-------------------------------------------
M-ruhullah-J :

Mirzamuhammed'in samimiyetine de inanmadığımı belirteyim. Birkaç mesaj öncesine bakarsanız "<Allah ahmedinejad gibi insanları eksik etmesin" gibisinden bir şeyler de söylediğini görürsünüz..

-------------------------------------------

Kardeşim madem birkaç gün önce böyle diyormuşum bul getir ne zaman söylemişim.Ben arattırdım bulamadım.Silinmiş galiba çünkü islamiforuma yeni üye olduğum zamanlardı birkaç gün önce değil.
Evet böyle bişey dediğim doğru ben yalansın demedim değerli kardeşim.Örneğin Sen Kur'an-ı Hakimi annenimizin karnındayken mi öğrendik veya okumayı,yazmayı ve çeşitli gerçekleri....
Elhamdulillah o zamanlar burdaki bazı kardeşlerim gibi şiaların ne olduklarını bilmiyorduk yazdık.Ama Allahın izniyle artık kimin dost kimin düşman olduğunu iyi biliyoruz...

Selam ve dua ile....
islam ve kulluk
İnsanlar her zaman değişebilir kardeşlerim öncelikle bunu unutmayalım Allah'ın izni ile...

Bu bizleri daha az hata yapmak konusunda yardımcı olabilir.

Allah'a emanet olun
USA-M
"islam ve kulluk" hocam sizi olaylara,konulara gayet güzel ve tarafsız yaklaşmanızdan ve ağırbaşlılığınızdan dolayı tebrik ediyorum...
Sizi Allah için seviyorum inşaAllah....
islam ve kulluk
ALINTI
"islam ve kulluk" hocam sizi olaylara,konulara gayet güzel ve tarafsız yaklaşmanızdan ve ağırbaşlılığınızdan dolayı tebrik ediyorum...
Sizi Allah için seviyorum inşaAllah....

estağfurullah kardeşim
Allah razı olsun
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.