Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Psİkologluk
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ MESLEKLER ]·.
tubik
merhaba,
ben 9. sınıftayım.bu yıl alan seçmem gerekiyor.psikolog olmayı ciddi olarak düşünüyorum.ama kesin karar vermedim.alanımı bu karara göre belirleyeceğim.bi süredir bu meslek hakkında araştırma yapıyorum ama almak istediğim cevapları tam olarak alamadım.etrafımda da bu konuyla ilgisi bulunan pek kimse yok.benim bu işin içinde olan birileriyle konuşmam lazım..lütfen bana yardım edin...şimdiden Allah hepinizden razı olsun...
hamrA
Tavsiye ederim,
Ben psikolog değilim,hekimim ama 4 sene psikiyatri eğitimi aldım, ama ablam psikologdur.
Psikologluğu ablamda tanıdığım ve bildiğim için şiddetle tavsiye ederim:)
Gerçekden gerekli faydalı ve insanın kendisinide mutlu eden bir meslek....
urban
pisikologluğu bende çok düşünmüştüm halada istiyorum bakma.bende tavsiye ederim ama sabırlı olman lazım.psikologluk mu?yoksa pisikeatr(yazamadım)mı olmak istiyorsun onun ayrımına dikkat et.bildiğim kadarıyla pisikologluk için eşitağırlık pisikeatrlık içinde tıpla alakalı olduğu için sayısal bölümü seçmen gerek.Allah yardımcın olsun.
esMetu
ALINTI(tubik @ May 16 2006, 12:12 PM) *

merhaba,
ben 9. sınıftayım.bu yıl alan seçmem gerekiyor.psikolog olmayı ciddi olarak düşünüyorum.ama kesin karar vermedim.alanımı bu karara göre belirleyeceğim.bi süredir bu meslek hakkında araştırma yapıyorum ama almak istediğim cevapları tam olarak alamadım.etrafımda da bu konuyla ilgisi bulunan pek kimse yok.benim bu işin içinde olan birileriyle konuşmam lazım..lütfen bana yardım edin...şimdiden Allah hepinizden razı olsun...

Yalnız bu sene meslek veya üniversite için bölüm seçmeyeceksin.. Bildiğim kadarıyla sayısal veya sözel gibi alnlardan birisini seçeceksin Daha önünde 2-3 sene var.. Meslek bilgisi almak için erken deil mi? Meslekle ilgili kararlarını üniversite sonuçların geldikten sonra puanına göre araştırman daha mantıklı olur bence..
tubik
esmetu'ya...
evt tamamen haklısın.ama az çok hangi mesleklere yönelebileceğini bileceksin ki ona göre alan seçesin.ben sayısalda da yapabilirim eşit ağırlıkta da. ve iki taraftada seçebilirim dediğim meslekler var.e.a seçip snradan diğer bölümden meslek seçmek istersem işler karışır.ayrıca öss sonuçları geldiktn snra meslek seçmek biraz rastgele bi seçim yapmak gibi geliyo bana..sonuçta bu her yönden düşünülmesi,tartılması gereken bi konu.bence şimdiden hedefimi belirleyip o yolda yürümem en iisi..umarım ne demek istediğimi tam olarak anlatabilmişimdir:)aeo...
yazyagmuru
selamün aleyküm tubik kardeşim bencede en iyisini yapıyorsun hedefini en başta belirlemen ve o doğrultuda yol alman gerekir. psikologluk sabır isteyen bir meslektir sen kendine güveiyorsan çıkacak bütün problemlerin üstesinden gelirsin smile.gif . zaten zor olmayan bir meslekte yok. ALLAH (cc) seni yolunda başarılı etsin inşallah. sen mezun olana kadar bizde baya problem sahibi oluruz. bizi internette tedavi edersin artık.... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

kendine iyi bak.başarılar

selametle
tubik
a.s sevgili yazyağmuru.. smile.gif
desteğin için tesekkürler.ihtiyacın olursa tabiki ama umarım böyle bişeye asla gerek duymazsın.ALLAH(c.c)'a emanet ol....
yazyagmuru
ALINTI(tubik @ May 20 2006, 11:39 PM) *

a.s sevgili yazyağmuru.. smile.gif
desteğin için tesekkürler.ihtiyacın olursa tabiki ama umarım böyle bişeye asla gerek duymazsın.ALLAH(c.c)'a emanet ol....

önemli değil kardeşim ben sadece düşüncelerimi söyledim. psikologluk desteğin için teşekkür ederim . umarım hiç kimsenin ihtiyacı olmaz böyle şeylere (o zaman siz işsiz kalırsınız ama sad.gif )ama yaşadığımız toplum itibariyle böyle birşey mümkün değil galiba.neyse kardeşim sana yolunda başarılar dilerim. ALLAH (cc)yar ve yardımcın olsun.
rachell corrie
sevgili Tubik,
ben de lise 3 e geçtim.Eşit ağırlık bölümüm.Ve ben de psikolog olmak istiyorum.Bu konuda bayağı araştırma yaptım.özellikle bölümümü seçerken bayağı düşünmüştüm... hedefini önceden koyman güzel,doğru yoldasın. bu konuda sana yardımcı olmak isterim, özelime msn veya mail adresin varsa at, yazışırız. tamam mı canım??
selametle...
CultureClub
Ben de yardımcı olayım bari size,milli gazetenin psikoloğu var,Efser Selamet.Okurlardan gelen soruları yanıtlıyor

Bir de ona danışın,bu günkü yazısında ölümü sıkça anan bir okuruna yardımcı olmaya çalışmış,ölümü sıkça anan birisi nasıl sağlam bir psikolojiye sahip olacaksa...

http://www.milligazete.com.tr/index.php?ac...ews&id=7695
tubik
tesekkürler.. smile.gif
cabcub
ALINTI(CultureClub @ Aug 10 2006, 07:54 PM) *

Ben de yardımcı olayım bari size,milli gazetenin psikoloğu var,Efser Selamet.Okurlardan gelen soruları yanıtlıyor

Bir de ona danışın,bu günkü yazısında ölümü sıkça anan bir okuruna yardımcı olmaya çalışmış,ölümü sıkça anan birisi nasıl sağlam bir psikolojiye sahip olacaksa...

http://www.milligazete.com.tr/index.php?ac...ews&id=7695

efserselamet@yahoo.com

ölüm bizim için ''şeb-i aruz''dur cc bey! ölüm bizim için hakiki mahbuba kavuşmaktır...bu sebepledir ki biz müslümanlar ölümü düşünmekten sizin anlayamayacağınız bir haz duyarız...ölüm bizim için yüce bir randevudur...güzeller güzelinden gelen kutsal bir davettir...ölümü sık sık düşünürüz ki bu kutlu davete hazırlıksız olmayalım...
uygar bir insan olarak başka inançlara saygılı davranıyorsunuz ya, aslında bu şekilde bir ifadeye yazınızda yer vermemeniz gerekirdi ama...bir anlık gaflete düştünüz demek ki...insanlık hali, doğaldır...
açıklayayım dedim...bilginize...

sana dönelim tubikçim
psikolojiyi kesinlikle tavsiye ederim 9 dayken benim de en büyük idealimdi ama kısmet değilmiş smile.gif
psikoloji, felsefe, vs gibi alanlarda yoğunlaşanların hayata farklı bir pencereden baktıklarını düşünüyorum...daha sabırlı ve hoşgörülü oluyorlar genelde...(benim tesbitlerim bu arada biggrin.gif )
allah yardımcın olsun güzelim. teknik olarak fazla bilgim yok ama ben de dua ederim sana flaugh.gif
muhabbetle flowers.gif
tubik
ALINTI(cabcub @ Aug 11 2006, 10:58 PM) *

sana dönelim tubikçim
psikolojiyi kesinlikle tavsiye ederim 9 dayken benim de en büyük idealimdi ama kısmet değilmiş smile.gif
psikoloji, felsefe, vs gibi alanlarda yoğunlaşanların hayata farklı bir pencereden baktıklarını düşünüyorum...daha sabırlı ve hoşgörülü oluyorlar genelde...(benim tesbitlerim bu arada biggrin.gif )
allah yardımcın olsun güzelim. teknik olarak fazla bilgim yok ama ben de dua ederim sana flaugh.gif
muhabbetle flowers.gif

Allah razı olsun sevgili cabcub.çevremden genelde ters tepkiler alıyorum bu yüzden bunları okumak beni çok mutlu ediyor.bu arada bende senin gibi düşünüyorum bu dallar hakkında smile.gif Allah'a emanet ol...
CultureClub
Yazımda yer verdim,bu sayede siz de ölümün sizin için değerini açıkladınız,iyi tarafından bakın.

cabcub
ALINTI(CultureClub @ Aug 12 2006, 06:16 PM) *

Yazımda yer verdim,bu sayede siz de ölümün sizin için değerini açıkladınız,iyi tarafından bakın.

sağol ya çok iyisin sen olmasan düşünmeyecektim ölümü gleam.gif whistling.gif
CultureClub
Düşünme diyen yok,yazdığım yazı sizin fikirlerinizi açıklamak için araç(vesile)oldu,kötü mü oldu smile.gif
cabcub
ALINTI(CultureClub @ Aug 12 2006, 08:00 PM) *

Düşünme diyen yok,yazdığım yazı sizin fikirlerinizi açıklamak için araç(vesile)oldu,kötü mü oldu smile.gif

flaugh.gif
tamam kardeş bir şey demedim flaugh.gif
ALLAH RAZI OLSUN allah sana da (hepimize de) hayırlı ölüm nasib etsin
EsLeMNa
ALINTI(esMetu @ May 17 2006, 06:10 PM) *

merhaba,

Yalnız bu sene meslek veya üniversite için bölüm seçmeyeceksin.. Bildiğim kadarıyla sayısal veya sözel gibi alnlardan birisini seçeceksin Daha önünde 2-3 sene var.. Meslek bilgisi almak için erken deil mi? Meslekle ilgili kararlarını üniversite sonuçların geldikten sonra puanına göre araştırman daha mantıklı olur bence..

Alan seçmek zorunda ama zannedersem eğer psikoloji tercihinde bulunmazsa başka bir alan seçmeyi düşünüyor.

Senin soruna gelince tubik;psikoloji düşünüyorsan çok güzel,en azından ne istediğini biliyorsun.Mesleğine karar verirken şunu da düşünmelisin;psikoloji bölümünü seçmek için gittiğin alanda başarılı olabilir misin?Çünkü eğer lisede ve tabi devamında öss de başarı elde edemezsen,istediğin bölüme de gidememiş olursun.Ayrıca bir mesleğe karar verirken şu da var;ilerde bu bölümü istemezsen ve alternatif bir meslek belirlemelisin.Eğer bunların hepsine olumlu cevaplar verebiliyorsan durma ders çalış ve ilerde çok başarılı bir psikolog ol inşAllah.Umarım faydalı olmuşumdur.
tubik
ALINTI(musahhar @ Aug 13 2006, 06:03 PM) *

Alan seçmek zorunda ama zannedersem eğer psikoloji tercihinde bulunmazsa başka bir alan seçmeyi düşünüyor.

Senin soruna gelince tubik;psikoloji düşünüyorsan çok güzel,en azından ne istediğini biliyorsun.Mesleğine karar verirken şunu da düşünmelisin;psikoloji bölümünü seçmek için gittiğin alanda başarılı olabilir misin?Çünkü eğer lisede ve tabi devamında öss de başarı elde edemezsen,istediğin bölüme de gidememiş olursun.Ayrıca bir mesleğe karar verirken şu da var;ilerde bu bölümü istemezsen ve alternatif bir meslek belirlemelisin.Eğer bunların hepsine olumlu cevaplar verebiliyorsan durma ders çalış ve ilerde çok başarılı bir psikolog ol inşAllah.Umarım faydalı olmuşumdur.

psikoloji bölümünü seçmek için eşit ağırlık seçmem gerekiyor.yani türkçe-matematik..bende bu bölümün tam bana göre olduğunu düşünüyorum.çünküüü fizik yok,kimya yok ve de biyoloji yok comico.gif (ben bu derslerden oldum olası nefret ederim de..)eğer psikolojiyi istemeseydim bir ihtimal sayısal bölümü seçme ihtimalim vardı,hatta bi ara ciddi ciddi düşündüm diyebilirim.ne de olsa orada daha fazla alan var.ama seçimimi yapmış bulunuyorum ve bu seçimden şimdilik çok mutluyum.yukarıdaki derslerin olmadığı bir eğitim dönemi geçirmek çok cazip geliyo.inşallah pişman olmam.ayrıca kafamda bir değil birkaç alternatif meslek var.ama suan için psikologluğun benim için ideal meslek oldugunu düşünüyorum.inşallah yanılmıyorumdur.bu arada yardımcı oldugun için teşekkürler flowers.gif
cabcub
seçmiş olduğun alan hayırlı uğurlu olsun kardeşim.
inşallah bu alanda başarılı plursun.
ama lise üçe gelene kadar değişebilir fikirlerin.şahsen ben iki sene psikoloji diye yandım tutuştum ama öss gelip çattığında fikrimi değiştirmek zorunda kaldım flaugh.gif olsun pişman değilim biggrin.gif inşallah sen de bu kararından pişman olmazsın
muhabbetle flowers.gif
tubik
Allah razı olsun flowers.gif
isin aslına bakarsan bende öyle olmasından korkuyorum.ama aşağı yukarı 4 yıldır kafamda bu meslek var.bundan sonra da değişmez inşallah.merak ettim özel bi nedeni yoksa söylermisin sen neden vazgeçtin sonradan ve onun yerine ne seçtin??
cabcub
flaugh.gif
puanımı görünce vazgeçmek zorunda kaldım flaugh.gif
edebiyat okuyorum şimdi ama memnunum bölümümden demek ki hakkımda hayırlı olan buymuş
senin de gönlüne göre olsun inşallah
tubik
amin Allah razı olsun.aslında edebiyatı da düşünüyorum.psikoloji olmazsa edebiyatta olabilir.hayırlısı..
muhabbetle smile.gif
-BERRAK-
BU ALANA İLGİ DUYAN KİŞİLERİN ÇOKLUĞU AÇIKCASI BENİ ÇOK SEVİNDİRDİ.İNŞALLAH PDR OKUMAK İSTİYORUM....ÇOK GÜZEL BİR BÖLÜM.OKUMASI DA ÇOK RAHATMIŞ....İNŞALLAH BİZLER GELECEĞİN PDROGLARIYIZ...... smile.gif
@ysecik

merhaba,

ablam beyhanın psikolog arkadaşları var.istersen ona danışayım?
sufffe
4 yıl psikoloji okumuş biri olarak güzel ve ilginç bir alan olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.Ben de psikolog luk unvanına sahibim.Eğitim alanında çalışıyorum.Psikolog luk, insanları anlamayı, onları bol bol ve usanmadan dinleyebilme becerilerini, hayata çok farklı bakış açılarından da bakabilmeyi, öncelikle kendinden başlayarak insanların farkındalıklarını artırmalarına yardımcı olabilme vb.. becerileri isteyen bir alan.

Tavsiye ederim...
Beyaz_Dilekler
[/COLOR]
ALINTI
ben de psikolog olmak istiyorum smile.gif

inş. oluruz smile.gif

Beyaz_Dilekler
Selamün Aleyküm herkese:)

Ben bir şey soracağım sizlere.

Ben 8. sınfa yeni geçtim ve bende arkadaşım gibi Psikolog olmak istiyorum.

Sorum şu; Psikolog olmak için düz liseye mi gitmem lazım?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler:)
Allah razı olsun.
peduk95
bn 8. sınıftayım. Psikolog mesleğinin sözel mi sayısal mı olduğunu bilmiyorum bilen varsa lütfen cevap yazn !!!!!
peduk95
eşit ağırlık derken türkçe matematik mi?
Beyaz_Dilekler
[B]Evet Türkçe-Matematik
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.