Hoşgeldin Misafir ( Giriş | Kayıt )

2008 Ramazan ayının en çok konuşulan kitabı "Din ile Yüzleşme" ye gösterdiğiniz yoğun ilgiden dolayı yeni basıma girmiştir.  Bunun için kısa bir süre satışımız durdurulmuştur ( www.dinileyuzlesme.com )

2 Sayfa V  1 2 >  
Closed TopicStart new topic Closed Topic
> Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Fıkhı...
nasreddinhoca
Mesaj Jan 24 2008, 12:57 AM
Mesaj #1

Group Icon

Grup: Moderatör
Üye No: 23,374

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Fıkhını Anlamak
Faruk Beşer Hoca'nın kaleminden...

http://www.darulkitap.com/index.php

Ansayfa'da kitap indir'in içinde Fıkıh başlığı içinde...

Kaynak olarak elinizde bulunsun...
Hocaefendi'nin faydalanabileceğiniz mülahazaları ve fıkhı...

--------------------
Lebbeyk Ya Gazze

“Dünyaya dört elle sarılınız. Ama kalbinizin, yüreğinizin, gönlünüzün kapısını katiyen dünya sevgisine açmayın” (Abdulkadir Geylani)

Bir Facianın Hikayesi-Cemil MERİÇ...TIKLA

Rab’in öfkesi Dinmedi, Eli Kalkmış Durumda...Dinle Ey İsrail...TIKLA

İsra Devrimi...Allah: "Eğer dönerseniz biz de döneriz"...TIKLA

HAMAS İstanbul’u savunuyor...TIKLA

Huseyn Olmak..TIKLA

LEBBEYK YA HUSEYN

BEN MÜSLÜMANIM, MÜSLÜMANLARDANIM; MÜSLÜMANLARDA BENDENDİR.

"TEVHİDİN ASLI; KİTABA VE SÜNNETE SIMSIKI SARILMAK,
HEVÂYA TABİ OLMAKTAN VE BİD’ATTEN İÇTİNAB ETMEKTİR."

İMAM SERAHSİ...

“Daima Allah’tan kork, Allah’tan başka kimseden korkma. Ondan başka birinden de bir şey bekleme. Bütün ihtiyaçlarını Allah’a havale et. Sadece O’na güven ve her şeyi O’ndan iste. Allah’tan başka hiç kimseye güvenme. Tevhid yolunu tut ki o yol, herkesin birleştiği noktadır.”

(Abdulkadir Geylani, Ölmeden Önce Oğluna Yaptığı Tavsiyerler’den)

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
ayyildiz76
Mesaj Feb 19 2008, 12:41 AM
Mesaj #2

Grup: Üyeler
Üye No: 23,121

Kardeş adının altında "lebbeyk ya hüseyn!" yazıyor ama paylaşıma verdiğin kitap fetullah gülen'e ait.Bu ne çelişki böyle?

Yolundayım diye lebbeyk dediğin kişi için fetullah gülen ışığa doğru kitabının sonlarında ne diyor biliyormusun?
"Gerçi Hüseyin de devlet-i aliye'ye asi oldu.Eden ettiğini bulur."

Yani Fetullah Gülen'e göre Hz.Hüseyin bir asiydi.Başkaç bir deyişle teröristti!

Yine başka bir kitabında(adı aklıma gelmiyor) Yezid'e (allah ona lanet etsin) lanet etmenin iyi olmadığını söylüyor.

Şimdi senden birşey istiyorum.
Ya bu kitabı burdan kaldır, ya da adının altında "lebbeyk ya hüseyin!" sloganını kaldır.Hüseyne böyle lebbeyk denmez.Hüseynin dostunu düşmanını tanımalısın önce.
+Quote Post
nasreddinhoca
Mesaj Feb 19 2008, 10:35 AM
Mesaj #3

Group Icon

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin "Hz.Huseyn" konusundaki mülahazası ki ona ait ise çok isabetsiz ve yakışıksız olmuş...Efendim biz kitap okunsun diye belirttik...Meselelere bodoslama dalınmasın diyer...Yoksa Hocaefendi'yi yeri geldiğinde savunduğukve yeri geldiğinde Nihat Genç'in ağır eleştirilerini dahi okunsun diye foruma taşıdık...

http://www.islamiforum.com/Fethullahc-Genl...Gen-t29108.html

Lebbeyk Ya Huseyn tarihi bir çağrıdır.
Ben şahsım adına canı gönülde bu çağrıya kulak veriyorum.
Hocaefendi gönül vermiyorsa bu onun nasipsiliği...
Elbette bizim de ona göre nasibsizliklerimiz var...
Karşılığını Rabbimiz Allah verecek...
Bakarsın sıratta hocaefendiyi sollamışız!!!
Allahu A'lem...

Çelişki değil efendim biz ümmetiz...
Öyle diyor Allah'ın Rasulü...
Ümmetim diyor...
Fırka Fırka olacak diyor...
Siz, Benim ve ashabımın yoluna uyun, cemaat olun diyor...
Fırkaları değil, ümmeti görün diyor...
Ümmetim dediği bu...

--------------------
Lebbeyk Ya Gazze

“Dünyaya dört elle sarılınız. Ama kalbinizin, yüreğinizin, gönlünüzün kapısını katiyen dünya sevgisine açmayın” (Abdulkadir Geylani)

Huseyn Olmak..TIKLA

LEBBEYK YA HUSEYN

İMAM SERAHSİ...

“Daima Allah’tan kork, Allah’tan başka kimseden korkma. Ondan başka birinden de bir şey bekleme. Bütün ihtiyaçlarını Allah’a havale et. Sadece O’na güven ve her şeyi O’ndan iste. Allah’tan başka hiç kimseye güvenme. Tevhid yolunu tut ki o yol, herkesin birleştiği noktadır.”

+Quote Post
ayyildiz76
Mesaj Feb 20 2008, 09:09 AM
Mesaj #4

Peygamber(S.A.A.)'in evladına hakaret eden birisinin kitabını ne diye burada paylaşıyorsun kardeş öğrenebilir miyim?
Yaptığının farkındamısın? Bildiğin halde hak ile batılı birbirine karıştırıyorsun.

Kaldıki eklediğin kitabın adı bile yanlış"Fetullah gülenin fıkhını anlamak..." Fetullah gülen müçtehid'midir ki bir fıkhı olsun??? Eğitimi nedir bu adamın söylermisiniz?Fetva verme yetkisini bu adama kim verdi?
Kimin fıkhı, fetva verme yetkisi olur söyleyeyimmi?Gözünü medresede açıp ömrünü o eğitime verenlerin fıkhı ve fetva verme yetkisi vardır.Fetullah gülenin değil.

Haklısın Peygamber(S.A.A) ümmetim diye bahsetmiştir bizden ama kendi evladına hakaret edenlere değer verilmesinede razı olmazdı heralde
+Quote Post
nasreddinhoca
Mesaj Feb 20 2008, 07:22 PM
Mesaj #5

Group Icon

ALINTI
Peygamber(S.A.A.)'in evladına hakaret eden birisinin kitabını ne diye burada paylaşıyorsun kardeş öğrenebilir miyim?

Eğer rivayetiniz sahih ise ortada bir hakaret yok...Hocaefendinin devlet telakkisinden çıkan isabetsiz bir söz...Eğer hocaefendi bu sözü söylemişise bu söz ile imtihan olması da na meselesidir. 1979 kabe kıyamının kahramanlarına terörist diyen Hocaefendim sözünün üstünden 5-6 ay geçmeden, türkiye'de aranan teröristler listesinde yer almıştır. Allah'ın şehitlerine terörist demesinin bedelini bir terörist olarak aranarak ödemiştir...

ALINTI
Yaptığının farkındamısın? Bildiğin halde hak ile batılı birbirine karıştırıyorsun.

Hak ile batıl değil anlayışlar efendim...

ALINTI
Kaldıki eklediğin kitabın adı bile yanlış"Fetullah gülenin fıkhını anlamak..." Fetullah gülen müçtehid'midir ki bir fıkhı olsun???

Ya hu bir mukallidin dahi fıkhı varken "alim" bir insanın neden fıkhı olmasın??? Mütehit olmasa dahi müftüdür efendim...

ALINTI
Eğitimi nedir bu adamın söylermisiniz?Fetva verme yetkisini bu adama kim verdi?

Eğitimi öncülük ettiği devrim ile ortada...Yetki mi, sen nerden alsıysan o da ordan almıştır!!!

ALINTI
Kimin fıkhı, fetva verme yetkisi olur söyleyeyimmi?Gözünü medresede açıp ömrünü o eğitime verenlerin fıkhı ve fetva verme yetkisi vardır.Fetullah gülenin değil.

Sen bir araştır bakalım Fethullah Gülen Hocaefendi hangi medereseye bağlı...Kaldıkı fetva verme tanımınız usulü fıkıh açısından tam bir cehalet örneği...

ALINTI
Haklısın Peygamber(S.A.A) ümmetim diye bahsetmiştir bizden ama kendi evladına hakaret edenlere değer verilmesinede razı olmazdı heralde

Ortada bir hakaret yok...
Hocaefendi'nin Huseyn sevgisi sizin hafsalanızın almayacağı yüceliktedir...

--------------------
Lebbeyk Ya Gazze

Huseyn Olmak..TIKLA

LEBBEYK YA HUSEYN

İMAM SERAHSİ...

+Quote Post
ayyildiz76
Mesaj Feb 20 2008, 08:48 PM
Mesaj #6

Görüyorumki hiçbir dediğime tatmin edici bir cevap vermemişsin.Sadece laf oyunu yapmışsın nasreddin hoca. Adının sahibi gibi smile.gif

Mesela eğitimi nedir bu adamın diyorum.Sen bana öncülük etiği eğitim devrimi vs diyorsun.Ben sana bunu sormadımki...

Bu adam kitabında hazreti hüseyin'e bir anlamda terörist diyor.Devlete asi oldu ettiğini buldu diyor.Sende bu hakaret değil diyorsun.Şimdi ben sana terörist desem bu hakaret olmayacakmı?

Fetullah gülenin hazreti hüseyin sevgisinden bahsetmişsin.Ne kadar sevdiği ona ettiği hakaretten belli oluyor.

Anlayış yoktur kardeşim.Din vardır.Kuralları vardır.Ya uyarsın ya uymazsın.Seçim hakkı senin.Sınav da burda zaten.Anlayış farkı yok.Hak ve batıl var.

"Kaldıkı fetva verme tanımınız usulü fıkıh açısından tam bir cehalet örneği..." demişsin kardeş.Anlayamadım açıklarmısın? Fetva verme yetkisi kimlerdedir? Her yerinden kalkan fetva verse ne olurdu bu dini hali? Örneğin zekeriya beyaz.

Ben fetva verme yetkisini ona kim verdi diyorum.Sende sana yetki veren yer diyorsun:)Ben sıradan vatandaşım.Konuşmak için biryerden yetki almama gerek yokki.Fetva da vermiyorum, kaldıki buna yetkim yok.

Şimdi senden tekrar rica ediyorum.Ya bu kitabı kaldır ya o lebbeyk ya hüseyin sloganını adının altından kaldır.
Hak ile batılı karıştırma.
+Quote Post
nasreddinhoca
Mesaj Feb 21 2008, 03:24 PM
Mesaj #7

Group Icon

kıyamete kadar gelecek olan velilerin efendileri Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin (Fethulah Gülen Hocaefendi)

Ne okuduğunuzu anlamdan her şeye bodosloma dalmayın..

Bunca güzel konuşmadan sonra, hem de hasta hâlimle hâlin gereğine uygun konuşsam bile, zannediyorum, söylenen güzel sözlerin hasıl ettiği ahenge dokunacaktır. Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın değişik kuruluş gayeleri olsa bile, bu vakıf, genel olarak hoşgörüye yöneldi. Çünkü, Türkiye'nin, dünyanın buna ihtiyacı vardı. Zira, 1-2 asır var ki, insanımız, farklı düşüncelerle farklı kulvarlarda başkalaşmaya çekildi. Bugün hâlâ o başkalaşma süreci yaşanıyor. Başkalaşırken, bundan beklenen elde edildi mi? Hayır! Birbirimizle sürtüştük. Birbirimizi kendi içimizde kabullenemedik ve neticede kendi birliğimizi, kendi cennetimizi kaybettik. Ve, bugüne kadar kaybettiklerimizi elde etmemiz de, birbirimizi kabul etmekte yatmaktadır. İnsanımızın bugün en çok ihtiyaç duyduğu şey budur.

3 yıldan beri gördük ki, toplumumuz gerçekten diyaloga, hoşgörüye açıktır. Hoşgörüye atılan adımlar bizi İlâhî ahlâka taşıdı. Allah, kendi ahlâkını anlatırken, 'Kulum Bana yürüyerek gelirse, Ben ona koşarak giderim' diyor. Bu diyalog içinde kime doğru adım attıysak, o koşa koşa geliyor. Hoşgörülü insanlar olarak, gönüllerimizde Hz. Yakub'un hasret ve hicranını, Kerbelâ şehidi Hz. Hüseyin'in hüznünü içinde duyan toplumumuzun, bütün kesimleriyle birbirini kucaklayacağı, medya ve aydınımızın buna rehberlik edeceği günleri; idarecilerimizin de üslûplarını bir defa daha gözden geçirerek, düşünce ve karşılıklı münasebetlerinde hoşgörüyü esas alacaklarını bekliyor ve gelecek adına 'hoşgörüyle el ele' diyoruz. Diyoruz ki, geleceğimiz adına kanlı plânlar yapıp, Türkiye'yi kan arenası hâline getirmey düşünenler varsa, bu plânların gerçekleşmesine meydan verilmemiş olsun.

ALINTI
Görüyorumki hiçbir dediğime tatmin edici bir cevap vermemişsin.Sadece laf oyunu yapmışsın nasreddin hoca. Adının sahibi gibi

Tamin olmanız için cevap vermedim...Kalpler ancak Allah'ı zikretmekle mutmain olur...Laf oyunu yapsaydım, şu an düğüm düğüm olurdunuz!!!!

ALINTI
Mesela eğitimi nedir bu adamın diyorum.Sen bana öncülük etiği eğitim devrimi vs diyorsun.Ben sana bunu sormadımki...

Ben de sana diyorum ki koskoca Fethulah Gülen Hocaefendi'nin eğitim durumunu bilmiyorsan, ne diye, nece konuşuyorsun??? Bilmeyenler okusun diye bu kitabın reklamını yapıyoruz, siz de okuyun...!!!

ALINTI
Bu adam kitabında hazreti hüseyin'e bir anlamda terörist diyor.Devlete asi oldu ettiğini buldu diyor.Sende bu hakaret değil diyorsun.Şimdi ben sana terörist desem bu hakaret olmayacakmı?

Bu sizin su-i zannınız...Terörist filan da demiyor bir anlamda, kaldı ki cımbızlama yapmışsınız, olayın aslını bilmeden yorum yapıyorum...Bence siz oradan sadece bir kısmı cımbızladınız kötü niyetler, bu da benim sui zannım...!!!

ALINTI
Fetullah gülenin hazreti hüseyin sevgisinden bahsetmişsin.Ne kadar sevdiği ona ettiği hakaretten belli oluyor.

Cımbızlamanızdan vardığınız hüsran dolu sonuç...

ALINTI
Anlayış yoktur kardeşim.Din vardır.Kuralları vardır.Ya uyarsın ya uymazsın.Seçim hakkı senin.Sınav da burda zaten.Anlayış farkı yok.Hak ve batıl var.

Anlayış yoksa fıkıh da yok, içtihat da yok, peki ne var, 1300 küsur yıl önce de kalmış bir din...İşte sizin söylediğiniz bu...Oysa kuran cağlar üstüdür..

ALINTI
"Kaldıkı fetva verme tanımınız usulü fıkıh açısından tam bir cehalet örneği..." demişsin kardeş.Anlayamadım açıklarmısın? Fetva verme yetkisi kimlerdedir? Her yerinden kalkan fetva verse ne olurdu bu dini hali? Örneğin zekeriya beyaz.

Sen önce usulü fıkıh kitaplarına bak, fetva, müftü, mukallid vs...

ALINTI
Ben fetva verme yetkisini ona kim verdi diyorum.Sende sana yetki veren yer diyorsun:)Ben sıradan vatandaşım.Konuşmak için biryerden yetki almama gerek yokki.Fetva da vermiyorum, kaldıki buna yetkim yok.

Bu yetki içinde usulü fıkha bakmanız lazım....

ALINTI
Şimdi senden tekrar rica ediyorum.Ya bu kitabı kaldır ya o lebbeyk ya hüseyin sloganını adının altından kaldır.
Hak ile batılı karıştırma.

Sayın okurum yazılarıma göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkr ederim!!! Tavsiyenizi dilekçe yazarak yaparsanız, şahsi yönetim kuruluma görüşüp, dilekçenize müsbet yada menfi bir cavap vereceğim..

Müslümanım, müslümanlardanım demek kadar insanı özgür kılan bir söz yoktur ve olamazda. Bu söz, Rabbimizin vahyinden bizim dillerimize ve gönüllerimize nakş olan yüce bir anlam. Bu sözün anlamlandırılmış hali insan. Bu söz ile insan yaratılmışlar arasında seçkin bir vaziyet alıyor. Ahsen-i takvim makamından nakkaşlık vazifesini icra ediyor. Vahyi nakş ediyor muzdarip gönüllere. (Ahi Evran)

Bu Mesaj nasreddinhoca tarafından değiştirildi: Feb 21 2008, 03:43 PM

--------------------
Lebbeyk Ya Gazze

Huseyn Olmak..TIKLA

LEBBEYK YA HUSEYN

İMAM SERAHSİ...

+Quote Post
asiLDuA
Mesaj Feb 21 2008, 04:08 PM
Mesaj #8

..::KALKA3KA3::.FELLUCEH::..

Yer: none
Üye No: 5,904

ALINTI
Yani Fetullah Gülen'e göre Hz.Hüseyin bir asiydi.Başkaç bir deyişle teröristti!

Yine başka bir kitabında(adı aklıma gelmiyor) Yezid'e (allah ona lanet etsin) lanet etmenin iyi olmadığını söylüyor.

Şimdi senden birşey istiyorum.
Ya bu kitabı burdan kaldır, ya da adının altında "lebbeyk ya hüseyin!" sloganını kaldır.Hüseyne böyle lebbeyk denmez.Hüseynin dostunu düşmanını tanımalısın önce.

Zamanın belamlarını,Böyle tanıtmayı Birde Tevhid Ehliyim diyenlerin yapmasını hiç yakıştıramadım.Allah size firaset nasib etsin.

--------------------
İbrahimi kavga meydanları...!

Ey tağutun neferi,
mermin gelsin göğsüme..
Biz ölüme and içtik,senin göz dağın kime ?

-JİHAD FOR ALLAH-
+Quote Post
nasreddinhoca
Mesaj Feb 21 2008, 04:19 PM
Mesaj #9

Group Icon

ALINTI
Zamanın belamlarını,Böyle tanıtmayı Birde Tevhid Ehliyim diyenlerin yapmasını hiç yakıştıramadım.Allah size firaset nasib etsin.

Amin...
Lebbeyk ya huseyn nerden geliyor...
Hizbulahın lideri Hasan Nasrulahın aşura konuşmasından ki milleti ağlatmıştı ve gerçekten çok samimi çok içten bir hitabetti...
Hasan Nasrulah kim? (Kendisini Allah için sevdiğim mücahit...)
Sünni ve selefilere göre şii, yani sözün sahibi belam!!!
Selefi alimlere bakın bir çoğu belamdır!!!
Ya da sünni alimlere bakın onların da bir çoğu belam!!!
Geriye kim kalıyor, üçüncü elmiyah kardeşim...
Muhterem bu mantığınızı çok iyi biliyor ve yadırgamıyorum...
Fethullah Gülen Hocaefendi'nin hataları yok mu var???
Sizin hatalarınız yok mu var?
İyi siz de belam o da belam, ben de belam...!!!

--------------------
Lebbeyk Ya Gazze

Huseyn Olmak..TIKLA

LEBBEYK YA HUSEYN

İMAM SERAHSİ...

+Quote Post
asiLDuA
Mesaj Feb 21 2008, 04:23 PM
Mesaj #10

..::KALKA3KA3::.FELLUCEH::..

Yer: none
Üye No: 5,904

Güzel demogoji yapıyorsun,Velakin konuyu hasan nasrallaha getirmeden f.gülen hakkında konuşsa idin daha iyi olmazmıydı.

Hasan nasrallah sana göre mücahid olabilir,Lübnandaki tağutu bile yıkamamış lübnan milliyetcisi bir insandır çoğu alimlere ve halka göre.Hatta bunu lübnanlı alimlerde söylüyor.Konumuz bu değil bunu geçelim.

Bir diğeri f.gülene gelince.Kendisinin belamlığını duymayan kalmadı pes doğrusu bu tepkine güler geçerim.

--------------------
İbrahimi kavga meydanları...!

Ey tağutun neferi,
mermin gelsin göğsüme..
Biz ölüme and içtik,senin göz dağın kime ?

-JİHAD FOR ALLAH-
+Quote Post
nasreddinhoca
Mesaj Feb 22 2008, 01:33 AM
Mesaj #11

Group Icon

ALINTI
Güzel demogoji yapıyorsun,Velakin konuyu hasan nasrallaha getirmeden f.gülen hakkında konuşsa idin daha iyi olmazmıydı.

Lebbeyk ya Huseyn oradan geliyor da ondan muhterem...
Fethullah Gülen hakkında konuşmaya gerek yok, akim kalmaz ise devrim yapıyor, ama kabul edersiniz, ama kabul etmesiniz...

ALINTI
Hasan nasrallah sana göre mücahid olabilir,Lübnandaki tağutu bile yıkamamış lübnan milliyetcisi bir insandır çoğu alimlere ve halka göre.Hatta bunu lübnanlı alimlerde söylüyor.Konumuz bu değil bunu geçelim.

Ya hu şu tağutu bir siz yıksanız da biz de görsek...
Nerede tağuttan bahs edilir, marjinallerdir; işkembei kübra'dan konuşurlar... Sanki tağut yıkmak babasının oyuncağı...

ALINTI
Bir diğeri f.gülene gelince.Kendisinin belamlığını duymayan kalmadı pes doğrusu bu tepkine güler geçerim.

Ortada o kadar çok belam varki hangisine gülüp geçeyim...
Fethullah Gülen Hocaefendinin belam olduğunu iddia edenlere güler geçerim...Bilirim ki yaptıkları hiç bir şey yoktur, kıyıda köşede onu bunu tekfir etmek ile meşgul olmaktan öteye gidemezler, ara sıra tağutu yıkıp islam devleti filan kurarlar, o kadar başka hiç bir şey yok, kendi yakınlarına dahi ulaşabilmiş değillerdir. Kuran der ki yakınlarını uyar, bunlar anlar yakınlarını tekfir et...Gülerim muhterem, gülerim...

--------------------
Lebbeyk Ya Gazze

Huseyn Olmak..TIKLA

LEBBEYK YA HUSEYN

İMAM SERAHSİ...

User is offlineProfile Card